Дух, Душа и Тяло/27.06.2020

Здравейте Сродни Души, продължаваме темета за Страха като убиец на Любовта.

Когато започнем да се Страхуваме, нашите тела понижават много Вибрацията, буквално цялата ни Енергия се източва за части от секундата, това е много стресово състояние за нас и е нужно много време да се възстановим, но какъв е най-лесния начин, за да се Освободим и да Балансираме Енергиите?

Начинът е прост, но и труден за изпълнение. Нужно е да Приемем Страховете си и то по начин който отговора за нас, ще приложа пример за това. Когато бях малък мойте родители редовно ме пращаха в мазето къде все нямаше осветление, живеехме в панелен блок където мазетата са доста тъмни, мен ме беше много Страх да влизам там, бях около 10 годишен, но още тогава явно съм бил със Силна Воля и си налагах сам на себе си да влизам независимо от това. Цялото ми тяло настръхваше от Страх, но аз продължавах в тъмното, докато стигнех нашето мазе, така постепенно успях да Преодолея този Страх. Това е обикновен пример в който има въображаема заплаха и Силна Воля да преодолееш Страхът, но всъщност се оказа, че има още по-лесен начин и това е Вярата в Бог, че всичко се случва за наше Добро. Тук отново се изисква усилие, за да Обикнем Бог и да Повярваме, че Той Бди над нас. За какво усилие говоря, всеки човек Вярва че има Сила отгоре, която по някакъв начин ни ръководи, тази сила има способността да влияе на нашият Живот. Усилието е в това да се Доверим на тази Сила, изглежда просто – нали?
Оказва се, че не е толкова лесно, защото продължаваме да се Страхуваме, да не Вярваме на тази Сила независимо, че показваме Вяра. Задайте си въпроса – какво бихме направили за Бог, бихме ли дали апартамента си, ако ни каже, бихме ли се изложили на опасност, ако Бог Поиска това, първично бихме отговорили да, но ако се стигне до такава ситуация, ще пръкнат доста персони от типът Юда, който от Страх за Живота го предават. Всъщност това е съвсем естествено, Бог не иска това от никой, нито цели да МУ Вярваме сляпо.

Много пъти сме, и виждали, и чували за Чудеса, но те не са ни достатъчни, много пъти сме чели разни неща за тази Велика Сила каквато е Бог, но отново се Страхуваме и точно това е трудната част – напълно да Повярваме и да МУ се Доверим.
Може да пиша тези неща, но и аз не съм по-различен, недейте да мислите, че съм безстрашен, опитвам се да бъда такъв и Слава на Бог успявам с малки изключения. Не трябва да бъдем безстрашни, нито супергерои, но трябва да се опитваме максимално да се стремим, да не попадаме в илюзорния капан на Страха, защото той е път към Ада, където човек трудно излиза, защото му е трудно да преодолее всичките Страхове които е насъбрал.
Бог ме научи да бъда Осъзнат, да усещам всяко Действие или Мисъл, какво всъщност предизвиква като Негативна Емоция, стигнах до заключението, че Страховете ни могат да имат степени – СТРАХ ОТ СТРАХЪТ, то е много коварно и трудно преодолимо, напълно ни обезсилва и в буквалния смисъл ни вкарва в Ада, който в същината си е илюзорен и въобще не е действителен.

Ще спра темата още веднъж защото стана дълга и ще я продължа с още една статия!

Обичам Ви!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *