Дух, Душа и Тяло/28.06.2020

Скъпи Сродни Души, тъй като все се стремя да насочвам вниманието към теми които Истински биха ни Помогнали, днес започвам поредица от няколко статии на тема Приемане и Неприемане на всичко. Това е доста дълга тема и нещата които ще засегнем в нея са изключително важни за нашето Духовно Развитие. Като под тема ще включа ЕГОТО, като наш враг, което създава войните в нас и в Светът като цяло. Както казах това е много обширна тема и ми се ще всички да вникнем в дълбочина в проблемите, за да можем заедно да преодолеем нещата, които са от изключителна необходимост за нас.

ЕГОТО е инструмент от нас, който се стреми да ни отдели от обкръжението, което се стреми да ни превърне в Изключителни, Единствени, Неповторими и превръщайки ни в такива, То винаги ни предизвиква да се състезаваме с околните, като примерно да бъдем най-богатите, най-силните, най-готините, най-красивите, та дори и най-добрите. Поглеждайки от Материална гледна точка, не виждаме никакъв проблем, но всъщност в основата се крие Гордостта, Възгордяването, Наглостта и Високомерието, все качества които ни тласкат към Ниските Вибрации. Но защо хората се стремим все да бъдем най-добрите във всичко, защо все когато някой е по-добър от нас, ние му Завиждаме и се стремим да му навредим, причината е ЕГОТО, което би могло да се сравни с Танк който премазва всичко пред себе си (това сравнение както и някой от примерите съм взел от Лира, защото са много подходящи). Този Танк е много взривоопасен, той ни кара да се Противопоставяме един на друг, да мачкаме всичко което ни се препречи пред нас, за да задоволим ЕГОТО, което иска ние да сме най-добрите във всичко. Както Лира казва, ЕГОТО е най-големия ни враг и създател на войни. Ние водим воини за всичко, война със себе си, да бъдем най красиви, да бъдем перфектни, в това се крие и Неприемането, което е основното гориво на този Танк, то се храни именно с Неприемането на всичко около нас и стремежа да бъдем първи във всичко.

До тук нещата изглеждат много прости, спираме горивото, тоест Неприемането и готово, но дали ще спре. Всъщност въобще не спира, а напротив започва с още по-голяма сила да ни тегли към пропастта, пропаст която ние сами създаваме помежду си. Как всъщност да спрем ЕГОТО и този Танк, който ни кара да водим безброй войни, отново тук идва Вярата в Бог – как точно се случва това?

Ние като обикновени Материални хора, сме се запътили към Духовното и стремим да премахнем всичките си Негативни Емоции, но всъщност това не е необходимо и е невъзможно, защото те са част от нас, Бог ни е Създал да усещаме всичко, сами да решаваме как да постъпваме, избора е наш и ние не можем да изключим дадена Емоция тя да не съществува, то е все едно да спрете да Обичате завинаги, това е грешно схващане на нещата.
Всъщност работата се състои в това да контролираме нашите Емоции, Осъзнавайки каква Емоция изпитваме в момента, да се стремим да я пречупим през Любовта и Вярата, по този начин постепенно ние изтриваме старата Програма за Негативно Поведение в нас, която е действала до сега и на нейно място се Създава нова, но вече водещото е Бог и Любовта, по този начин постепенно ние Променяме себе си, изтриваме Програми в нас които са ни водили векове назад и изграждаме нови Изпълнени с Добродетели.

Много е трудно сами да направим това, без Помощта на Бог и нашите Духовни Водачи, именно заради това са ни нужни Молитвите, Бог ни Превежда през поредица от Изпитания, които целят изтриването на стария модел и създаване на нов, който всъщност е същия, но с заложени Добродетели, а не отрицателни Емоции.

Ще спра до тук.

Обичам ви!❤
28.06.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *