Дух, Душа и Тяло/01.07.2020

Скъпи Сродни души, днес продължавам разискването по Приемане и Неприемане както и как да се предпазим от Танка наречен ЕГО.

В първата част засегнахме ЕГОТО, като създател на войни и съревнования с околните и нас самите, бих искал да погледнем и в световен мащаб, какво причинява ЕГОТО на определени хора и Държави като цяло. Всички войни които са се водили и се водят са подтикнати от ЕГОТО, от това да имат най-много, да са най-добрите, да са най-чистата раса и безброй войни в които са преплетени, както желанието за най-богати, така и желанието да са най-велики. Вредите които е причинило ЕГОТО са неимоверно много, невъзможно е да бъдат изчислени, поглеждайки към България, то е също много пагубно. Погледнете нашите политици, те се гаврят със собствения си народ, за да могат да бъдат най-добрата партия и да най получат най-много облаги, а ние хората изнемогваме в това да изкараме и едничкия Хляб. Някой биха казали, че това не е така, но това си е тяхна гледна точка.

До тук изтъкнах колко е пагубно влиянието на ЕГОТО, колко много ни Вреди и това, че е нужно наистина максимално да го притъпим, пък ако сме достатъчно силни е възможно напълно да бъде премахнато, но как да го направим?

На първо място трябва да спрем негово гориво – Неприемането, Неприемането е бунтарски начин да изразиш себе си, но само по себе си, то носи Енергията на Войната и съревнованието. Когато започнем да Отхвърляме Бог и да мислим само за себе си, ние проявяваме Неприемане. Аз се борих много с Неприемането, бе ми много трудно да започна да Приемам Всичко и да не се Съпротивлявам на съдбата. Борбата до някъде е и много жестока, защото започва да граничи със Свободната Воля, с нашият характер и това какви ценности имаме, започва да противоречи с наши Убеждения и Вярвания, но в крайна сметка се научаваш, че нищо от това не толкова важно, колкото да имаш Вътрешен Мир и Спокойствие.

Скъпи сродни Души, опитвам се постепенно заедно с Вас да излезем към Светлината която е Бог, защото Бог ни е Дал всички средства, за да можем да бъдем Щастливи. Какво е средството което ни е нужно, за да постигнем Приемане на Всичко и както в сапунките ще спра до тук, за да тръпнете в очакване на следващото ни разискване.

Обичам Ви!❤
1.07.2020 г


1 коментар
  • Дияна Христова ПЕТКОВА каза:

    Благодаря ви Учителю за това което споделяте!Интересно и поучително да нас!Да се учим и прилагаме в ежедневието си вашите виждания и съвети!Бог с нас!💛🧡💜💙🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *