Рецепти за Божествена Любов/01.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Самолюбието.
Много хора смятаме, че е нужно да Обичаш себе си, за да можеш да Обичаш другите, но малко ще ви разочаровам, защото това съвсем не е така. Когато започнем да слагаме себе си на първо място, се получава така, че се вплитаме в Емоциите на ЕГОТО, на преден план сме винаги ние и започваме да Пренебрегваме останалите. Аз дълго време бях с такова вярване, но Живота и Изпитанията ми дадоха Урока и Мъдростта, че за да Обичаш себе си е нужно първо да Обикнеш Всеки и Всичко и бих искал да Ви предам тази Мъдрост и да се обоснова.
Издигайки себе си, ние неимоверно започваме да издигаме като на пиедестал нас самите, Негативните емоции като Егоизъм, Себелюбие и Гордост се разгръщат в нас на воля, по този начин ние не успяваме да се Разгръщаме Духовно, а единствено поощряваме себе си да бъдем Щастливи, но това Щастие не е точно Истинското което ти Дава Пълнотата и Удовлетвореността от това което си, а както вече казах ни слага отново тези лъжливи Розови Очила, така че всичко да ни е равно и да не ни пука за нищо наоколо.
Много хора както и при прекаленото Самочувствие живеят по този начин и си мислят, че са много Щастливи, но рано или късно разбират, че са се отдалечили от всичко наоколо и единственото което постигат е завистта на хората около тях, те нямат Истински Приятели, не разполагат с хора които да им се притекат при нужда, имат кръг от личности които им подражават и при първият проблем всичко се разпада, защото я няма Любовта помежду им която е Свързващият елемент при всяко Взаимоотношение.
Какво се получава, ако започнем първо от Любовта към Всеки и Всичко, нашето Сърце започва да се разширява, то започва да обгръща всичко на около и да излъчва Любов, която Любов ни разгръща като личности и като хора които са Съпричастни, хора на които можеш да споделим всичко, хора които биха ти помогнали при нужда и най вече повдигаме Вибрациите много и то по един траен и изпълнен с много Любов начин, но какво се получава когато обикнем Всичко.
Когато Обикнем Всичко в един момент ние Осъзнаваме, че това ни много допада, Осъзнаваме, че ние сме искали да бъдем такива хора, Осъзнаваме, че начина по който гледаме Света и Хората около нас е много по Чист и вълнуващ, че сме заобиколени от Хора които също са много Чисти като нас и в един момент напълно Осъзнаваме, че ние се Обичаме точно такива каквито сме, Любящи и Всеотдайни Божи деца. Молитвата на Св. ФРАНЦИСК е много показателна и ще я приложа като заключение в това, че Любовта към Себе си се постига, чрез Любов към Всичко.

Господи, направи ме инструмент на своя мир,
където има омраза, нека сея любов;
където има рана – милост;
където има съмнение – вяра,
където има отчаяние – надежда,
където има тъма – светлина,
където има тъга – радост.
О, Боже Всемогъщи, дари ме Да не търся утеха, а да утешавам,
да не търся разбиране, а да разбирам, да не търся обич, а да обичам,
защото когато даваме, получаваме, и в прошката ни прощават,
и в смъртта се раждаме за вечен живот

Обичам Ви! 💓


Скъпи Сродни Души, разви се дискусия относно това кой Път е правилен и кой не, бих искал да вникнем още в по голяма дълбочина на двата варианта и без да налагам своето мнение да изложа предимствата и недостатъците на двата варианта при Себелюбието.

Първо много се радвам на тази дискусия по простата причина, че във всеки спор се ражда Истината. Някой от хората ми писаха на мениджър, за да не ме засегнат, но всеки който е поел по Духовния Път, би трябвало да изслушва всяко мнение и да го пречупи през неговата призма в зависимост от неговото Духовно Развитие.
Направи ми впечатление, силното НЕПРИЕМАНЕ на друго мнение, което само по себе си е израз на ЕГОТО и това за НЕПРИЕМАНЕ НА ДРУГО МНЕНИЕ, оставям хората сами да преценят.
Бих искал първо да кажа, че тезата за да Обичаш другите първо трябва да Обичаш себе си, произлиза от Дипак Чопра което говори за не чак толкова Мъдрост, а повече за шоуменско изказване, нито един от известните мъдреци не е изказвал такава гледна точка.
Когато започнем да Обичаме себе си, ние започваме както казах да игнорираме всичко около нас с единствената цел да бъдем ние наред, но мили приятели, само по себе си това е против Учението на Исус, други казват, че трябвало да се научим да казваме НЕ, какво означава да се научиш: казваш НЕ на нещо което не искаш, на някой който не харесваш, на някой който те дразни, какво толкова има да учиш да казваш НЕ, правиш няколко пропуски и готово, та това ми се вижда смешно, за да го уча чак. Извинявайте за сарказма ми, но наистина е смешно, правиш няколко грешки и сам се научаваш.
Ще изтъкна директно минусите от това да започнеш от себе си:

  1. Задължително стигаме до момент в който Егоизма и Гордостта преобладават в нас.
  2. Задължително идва момент на НЕПРИЕМАНЕ, което е израз на ЕГОТО.
  3. Задължително започваме да отблъскваме хората около нас, защото единият ни дразни, другият не е на твоето ниво, пък друг въобще не е от твоето тесто.
  4. Задължително започваш да говориш повече за себе си.
  5. Задължително започваш да лансираш само себе си, че си най добрата, най щастливата и което отново е ЕГОТО.
  6. Задължително Неприемането както и Егоизма стават част от твоя характер и започваш да Лицемерничиш и да се държиш превзето.
  7. Задължително започваш да игнорираш основните Вселенски Закони макар и неосъзнато и именно заради това в крайна сметка, този път води до пропаст. Неосъзнато защото си мислим, че отдаваме Любов, но всъщност се получава Лицемерие което носи със себе си, Лицемерие и отсреща.
  8. Когато проявяваме себе си по начин който е отделен от общото, ние всъщност се разграничаваме от всичко, защото на нас ни е по добре така.
  9. Когато започваш от себе си, ти не проявяваш Божите Закони, а се опитваш да ги заобиколиш като се Самозалъгваш, че ти си Божие дете което е изпълнено с Любов. Любовта на Бог е за всички, ако Той Искаше ние да Обичаме първо себе си, не би се Стремил да ни Обедини, а би ни казал – всеки да се оправя сам.

Опитвам се да измисля нещо негативно във варианта да започнеш от Всички и Всичко, но поне аз не мога да го видя.
Оставям темата отворена за дискусия и коментиране, с радост ПРИЕМАМ всяко мнение и Истински съм Щастлив, че всичко се разви по този начин. Всеки има право на мнение и избор, да избере своя път и начин по който да Разгръща себе си, а не да стои на едно място вкопчен в стереотипи и на твърдения които дори нямат подкрепа от никой Извисен Учител, а просто е прието, защото ни харесва и гали ЕГОТО ни.
Темата стана доста дълга, но ще я допълним и с още един аспект – как да постъпим, ако ние чрез Обичта си към другите получаваме Обиди та даже сме наказвани за нашата всеотдайност.
При този случай когато хората започнат да се държат грубо с нас, би трябвало да се отдръпнем леко, за да можем да се защитим и да не понижим нашата Вибрация, но е много важно как точно да постъпим, за да не Наскърбим човека отсреща и да Опазим себе си, начина е като Приемем хората, че са Объркани и тяхното Духовно Развитие е на много по ниско ниво, редно е да Проявим Разбиране което ще може да ни донесе Вътрешен Мир, защото ако се отнесем грубо, ние се втурваме в Ниските Вибрации и буквално се Приравняваме с тяхната Вибрация и с Разбирането бихме избегнали след това да се Самообвиняваме, че не сме положили достатъчно усилия. Това е много важен аспект, за да Опазим себе си, но и да не Нараняваме отсрещната страна. Много пъти хората трупаме Карма в такива ситуации, нищо, че не сме били виновни.

Обичам Ви! 💓
1.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *