Дух, Душа и Тяло/02.07.2020

Скъпи Сродни Души, днес продължаваме с темата за Приемане и Неприемане, както и нашият Танк – ЕГОТО.

ЕГОТО има много предвидлив начин на действие, днес бих искал да ги обсъдим и да видим дали не бихме могли да се възползваме от тази предвидимост.

ЕГОТО започва да се Проявява както казахме, когато има нещо за което да сме най-добри, но то още вкарва и безброй Съмнения в нас и именно това е нещото на което ще обърнем внимание днес. Когато някой ни каже че сме лоши, ЕГОТО автоматично започва да търси информация в паметта за това твърдение, това е така, но е не точно. То търси спомени от постъпките, които доказват, че не сме лоши и тук е Изкривяването, всъщност от тук идва и невъзможността да преценим сами себе си, То не търси спомени които да ни дадат ясната представа за това твърдение, че сме лоши, а спомен които се противопоставя на това, а този спомен които показва, че сме лоши, изведнъж не фигурира в нас, нашето ЕГО напълно скрива тази информация, изглежда доста налудничаво, как така ще я скрие, но е така, тези спомени се появяват едва тогава, когато сме в Светлината и ЕГОТО не ни чак толкова завладяло.

Виждайки модела който следва ЕГО, може лесно да се възползваме от него.
Да вземем примера който скоро разисквахме относно лошото отношение на родителите към децата и невъзможността те да се справят с тяхното Възпитание. Знаейки, че ЕГОТО е винаги опонент и търси пукнатини във всяко твърдение което ни е казано, лесно бихме насочили вниманието на децата си, върху това да помислят над собственото си, понякога неблагодарно държание, което е бунтарското държание на Неприемането. Ако нашето дете не иска само да се промени, трябва с хитрост да го накараме само да помисли. Когато кажем на детето, че то е най-доброто и най Благодарното дете, неговото ЕГО по пътя на модела, ще тръгне да търси спомени, че това не е така, търсейки ще стигне до поведения в които се е държал Неблагодарно, държал се е грубо, по този начин, то само ще Осъзнае какво е вършил, а Осъзнавайки Подсъзнателно в него ще започне процес на Лечение, защото това е заложено в нас, когато открием нещо което не ни харесва в нас, ние Подсъзнателно започваме целенасочено да го променяме. Прилагайки този метод в един момент с много Любов и Добра Дума, ние ще предизвикаме Промяна в нашето дете, промени към по-добро и то само използвайки ЕГОТО, което винаги подлага всичко на Съмнение.

Бог работи с нас имено по този начин, използва нашите слабости, за да предизвика Лечебни процеси, като ни кара сами да Осъзнаем Грешките си. Бог заради това ни Дарява Изпитанията, за да можем да Осъзнаем Грешките си и Осъзнавайки ги, те по естествен път биват Отработвани, в крайна сметка вече сме Освободени от такъв тип грешки, защото нашето Подсъзнание автоматично създава Програма която да ни защити от това.

Надявам се да сте ме разбрали точно, какво искам да Ви обясня, това е начин да предизвикаме Несъзнателна Програма в детето, приятеля или който и да е с цел да Помогнем да се Промени, но какво ще стане, ако умишлено, използвайки този метод искаме да навредим на някой да стане лош, Бог е Помислил за това като ни е дал Вселенските Закони, каквото повикало, такова се обадило, това зло ще се стовари върху нас, а в обратния вариант, Помагайки за добро, ще получим десетократно повече Добро от Вселената.

Обичам Ви!❤
2.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Hristova petkova каза:

    Благодаря ви Учителю за това Послание което идва тъкмо навреме когато имаме точно такъв случай с нашето дете което по всякакъв начин иска и се налага със свойте искания!Дано покрай нея и ние се лекуваме от нашите капризи и искания!Благодаря ви за всичко !🙏💛🧡💜💙🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *