Дух, Душа и Тяло/06.07.2020

Скъпи Сродни Души, от днес започваме разискване между всички нас, относно съвети и напътствия свързани с Хармоничните ни Взаимоотношения в семейството. Тази тема ще бъде винаги отворена и всеки може да добави своя коментар-съвет, който ако наистина е уникален, ще бъде добавян към главната тема.

Много хора страдаме от Нехармонични Взаимоотношения които се дължат от различни фактори, както вече засегнахме няколко пъти, един от тях е ЕГОТО, което цени само нашата Истина и нищо друго, но всъщност Истината е по средата.

В много връзки партньорите се стремят да вземат надмощие над другия, за да бъдат доминиращата страна, те да командват и да водят парада или по друг начин казано, те да са най важните и както забелязвате това отново е ЕГОТО. Има вярване, че мъжът е главата, но шията е жената, това е така защото мъжете най-често поради факта, че уважават и почитат жената която е родила децата, изпитват Истинско Признание към нея, но всъщност от мой наблюдения, често жените прекаляват с претенциите и изискванията към мъжете, получили уважението и вниманието, те започват да изискват все повече и повече. В това няма лошо, стига Съвестта да работи и да не се стига до прекалености, защото всяка прекаленост води до проблеми и то доста големи. При прекаляване в партньорите се натрупва Негодувания, които в един момент избиват в Реалността като скандали. До тук изглежда, че жената е виновна за всичко, но има случаи в които мъжът нехае за нищо, но тогава не трябва въобще да говорим, че има някаква връзка, а за съжителство, примерите са за семейства в които Любовта е свързващият елемент. Такива случаи и примери има и в нашето ежедневие, те са идентични, примерно при повишение, когато шефа или бригадира започнат да превишават правата си.

В този случай описвам проблем който касае много семейства, Неосъзнавайки какъв е всъщност проблема, а той е, че прекалено много искаме от партньорите и не ги Приемаме такива каквито са и ето, че пак стигнахме до ЕГОТО и неговото гориво Неприемане, това се явява главен фактор който причинява разводите, развод причинен от Неприемане способностите, Неприемане качествата на партньора, Неприемане неговите „недостатъци“, Неприемане на неговия характер, Неприемане на неговите родители, Неприемане на неговите приятели, Неприемане на неговата структура която всъщност се явява и неговата същност като цяло и като помислим колко много Неприемания има, какво да очакваме от това, според мен, нищо хубаво, имено заради това засегнах на дълго темата за Неприемането и Танка наречен ЕГО, защото е в основата за изграждане на едно Щастливо семейство, нужно е да Приемем партньора си такъв какъв то е, а не да Отричаме всичко това което е.

Някой биха казали, че не са знаели, че е бил такъв преди да заживеят заедно, но и това не е точно така, защото всеки има очи и вижда какъв е човека отсреща, проблема е, че претенциите идват впоследствие, когато започнем да искаме повече и повече без да мислим, че това е искане на нашето ЕГО, което цели ние да сме доминиращата страна, а другия да ни угажда.

Разбира се това се отнася и за двете страни, както за мъжът така и за жената, примера е за жената, но това нещо се случва и при мъжът, който иска повече време за себе си, повече пространство, повече разнообразие като забравя, че съпругата му има и доста ангажименти вкъщи, Съпругът желае жената да е по-красива, повече да си стои вкъщи, защото мъжът изпитва ревност макар, че и при жените го има, повече да му обръща внимание вечер, когато си легнат без значение, че жената е оправила всичко вкъщи преди това и така до безкрай, все повече и повече, без да отчитаме различните фактори които влияят на Взаимоотношенията и тук се явява втория по значение фактор, а имено Самолюбието, което е наистина сериозен проблем в едни Взаимоотношения, защото липсва Разбиране на отсрещната страна.

До тук засегнах основните проблеми в една връзка, а имено ЕГОТО с неговото Неприемане, тава да искаме още и още, да бъдем доминанти и Себелюбието което ни лишава от Разбиране и Приемане, разбира се има и други фактори, като намеса на външни хора, които повлияват на мислите на някой от партньорите, Карма която се отработва между партньорите, разлики в Духовното Развитие на партньорите, но тогава Вселената ги разделя, защото тази връзка е обречена на провал, изневяра поради временно умопомрачение или съблазън и болест, но тук отново говорим за Неприемане или пък често съм забелязвал, бащата изоставя семейството, защото детето е с увреждане и се нуждае от специални грижи и не на последно място финансовата Неудовлетвореност, вече това е свързано с предварителната нагласа на някой от страните и Разочарованието, че нещата не стоят точно така и така нататък, но главните причини и като основа на всички проблеми е нашето ЕГО, което цели да ни направи „най-добри“ и по този начин, разрушава връзката и тогава партньора става „най-добър“, но сам.

Мое мнение е, че жената се явява главният фактор в едно семейство да бъде Щастливо, чрез нейните не безизвестни подходи за манипулиране на съпруга, като това го казвам с Чисти и Светли мисли, съпругата е тази която трябва да насочи мислите на съпруга си към по-добро, но разбира се тук има един важен момент, тя не трябва да го Ограничава, а само да подобри Взаимоотношенията, така че те да се превърнат в приятели които си споделят всичко, тогава всяка страна ще знае за болката на другия, но ако съпругата започне да налага, тогава автоматично светва лампичка в мъжът, че тя се опитва да се наложи и да го командва и както при всички това усещане е неприятно.

Много се говори за Безусловната Любов, това е напълно възможно, Любов в която да няма никакви Условия и Изисквания от партньора, но тази Любов ще бъде постигната единствено тогава, когато и двамата са успели да Отработят свойте Емоции и са издигнали свойте Вибрации, до тогава това е немислимо, поради досега изтъкнатите причини за проблемите в семейството, ако някой се опита да изисква Безусловна Любов от партньор, без да са повишили Вибрациите, то той ще сметне, че това е студена Любов, макар това да не е така, аз самият съм изпитал това усещане и смятах, че това е много студена Любов, но в момента мнението ми е корено различно, това е най Чистата и Свята Любов след Божествената Любов.

Темата е отворена и Ви Моля за вашите съвети, как да постигнем съвършената Връзка, как да се предпазим от конфликти, тоест да сме Щастливи.

Обичам Ви!❤️
6.07.2020 г

Stojanka Trifonova

Много ти Благодаря за темата. Това при мен е един от най-важният и сложен изпит в живота ми. В началото на духовният си път, чувах „жената смирена до мъжът“ и се принизих но не се чувствах добре отсреща се възгордя, че може да си позволява всичко. Промених посоката започвах да отстоявам себе си но преминах в другата крайност. Вътрешно знаех ,че баланса зависи от мен. И то вече е в ход и усещам плодовете но се иска още и още .Благодаря ти Ангел, с този пост ми донесе още светлина по пътят ми💞💞💞💞💞💞

Ina Peppou
Мъжът и жената са устроени по различен начин, както в начина на мислене, така и физически, не всяко мъжко същество е създадено, да отработва мъжка енергия и тогава е трудно, същото се отнася и за жените, самото разделение на полове и то е направено умишлено е създало дисбаланса, обединението е пътят ,към завършеността! Но какво се случва, начинът на живот, умишлено пречи, на тази необходима хармония и сливане, нямаме нужното време и спокойствие да усетим и разберем себе си, да изживеем и се слеем, да създаваме и споделяме миговете на любов и споделяне! Всеки от нас е прекрасен и сътворен с качества и мечти, които, не успява да осъзнае и изживее. Та ,ако усетите и разберете, любовта, тя по- скоро е себеотдаване и колкото повече проблеми и недостатъци виждате в човека до себе си, те всъщност, са ваша задача, вие ги носите на дълбоко ниво, той е ваше отражение. Погледнете се в огледалото сутрин, какво виждате там, ако не ви харесва, усмихнете се и го променете, запазете лъча в очите, поемете свободно въздух и така живеем, всеки ден като пръв и последен ,заслужава си, да обичаме и бъдем обичани, така или иначе сме любов, забравили сме ,но тя е тук, във всяка наша клетка тя ви чува и е това, което мислите, вие сте твореца, на своето, тяло, на своите мисли, на страховете и идеите, които четете и слушате, но те не са ваши, изборът е ваш!
6.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Да Учителю темите за нехармоничноста в нашите отношения винаги да на дневен ред в много семейства !А дори и между роднини и Приятели! Защо всеки гледа да наложи своето виждане без мнението на другите!Така оставаш разочарован от близки Приятели и дори от собственото ти семейство което в случая не те зачита за равен между тях!Да живеем с Божията Любов и Смирение! 🙏💞💞🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *