Дух, Душа и Тяло/06.07.2020

Скъпи Сродни Души, продължаваме темата по Приемане и Неприемане, както и Танка наречен ЕГО.

Много от нас Вярваме, че е нужно да Отстояваме себе си, ще разгледаме тази наша нужда, от гледна точка на Вселената.

Когато човек смята, че е прав, той игнорира това, че е възможно и отсрещната страна да е права, но всъщност Вселената уважава всяка Истина, защото смята, че всеки си е прав спрямо неговото Духовно Развитие, тоест спрямо нашата Осъзнатост и Разбиране на ситуацията и в един момент се получава, че има безброй Истини, коя от коя по голяма, спрямо хората и техните Разбирания, но всъщност Истината би трябвало да се яви някъде по средата, по начин който да Удовлетворява Всички.

Знаейки това би трябвало автоматично да не държим чак толкова на нашата Истина, а винаги да Разбираме, че човека срещу нас също е прав и да уважим и неговата Истина, но защо ни е трудно да направим тези компромиси и да намерим вариант в който всички да сме доволни, ами много просто – Неприемането от наша страна, което захранва нашето ЕГО, ЕГО което цели да докаже, че ние сме прави, То не търси компромис, а иска ние да надделеем и да докажем себе си, че сме прави, отново нашето ЕГО е това което ни пречи да бъдем Щастливи, ограничавайки ни само до нашето виждане на нещата.

Много написах за ЕГОТО, но като чели все е малко и ми се ще да продължа.

ЕГОТО като част от нас както казах е инструмент да разпознаваме Доброто от лошото, но То толкова много ни Завладява, че ние се оставяме на него да ръководи живота ни и оставяйки се, ние всъщност ставаме напълно Нещастни, ЕГОТО създава в нас илюзията, че сме прави, че сме най-добрите, че сме най-достойните, все качества които на пръв поглед са Добри, но всъщност се явяват нашата Ахилесова пета и ние се самозатриваме в някакви Вярвания и Истини.

Скъпи Сродни Души, с това приключвам тази тема и силно се надявам да сте Осъзнали Капаните които ни поставя нашето ЕГО и за това колко е важно да Приемаме Всичко.

Обичам Ви!❤
6.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Учителю за интересната тема която да ни води в нашия път към Духовното ни развитие! Благодаря за всичко което правите за всички нас! Амин! 🙏💞💞💞🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *