Дух, Душа и Тяло/07.07.2020

Скъпи Сродни Души, разискваме различни теми и решения за нашето Духовното Развитие. Днес ще започна нова поредица „Дух, Душа и Тяло“ свързана с конкретни неща, за да се Разгърнем Духовно. Тази тема ще обхваща, както до сега засегнати проблеми, така и решения, за да можем да вървим заедно напред в Светлината и Божествената Любов. Днешната тема е Разочарованието – като начин на Емоционално поведение.

Много от нас имаме определени Очаквания и Изисквания към хората или работата, но твърде често нашите Очаквания не съвпадат с това което се получава реално, в такива случаи ние започваме да изпитваме силна Неудовлетвореност и се Разочароваме, като по този начин, ние всъщност се отчайваме, че нещата не се случват както трябва. Има много начини, за да се предпазим, но ще Ви споделя моя.

Очакванията са много коварни заради Разочарованието което бихме изпитали, ако не се случат, но как да спрем да имаме Очаквания, аз се справям като подлагам на Съмнение резултата който Очаквам, започвам да мисля за други, корено различни Очаквания, като всеки от тях е достоверен и е напълно възможно нещата да се случат така, по този начин съм създал, не едно Очакване, а няколко и при евентуално несъответствие, вече съм подготвен, че нещата няма да се случат точно така както съм ги мислил.

Това е дълъг процес, защото забравяме да си мислим за евентуални други изходи, защото силно копнеем да се случи точно това което искаме, но Вселената си има Свой План, който засяга всички хора, а нашето очакване е добро само за нас. Трябва да се Контролираме и да Прием, че е възможен и друг резултат различен от нашият, тук в помощ идва и това, че ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е ЗА НАШЕ ДОБРО, а не само за един човек – за НАШЕ, тоест Вселената винаги съобразява желанията и очакванията ни с всички които ни заобикалят, дори и с цялата Вселена. Това е много важно да се знае, за да не виним Вселената, че не изпълнява нашите желания, ако не ги е изпълнила, значи те вредят на някой, нещата не могат да се случат по този начин, който ние искаме и имено заради това ние трябва да се подготвим и за други резултати, които да са Добри за Всички.

Тренирането да Приемем и други варианти трябва да е целенасочено, примерно:
Аз искам да съм много богат и тук вече идва проблема – ние готови ли сме да бъдем богати, дали няма да се Възгордеем и да нараним близките, дали няма да ги отблъснем и това да доведе да останем сами като сноби, да бъдем Нещастни, дали няма да се повлияем от хората и да започнем да мислим само за пари и т.н. и всичко това би довело, не до Щастие, а до Нещастие, а Вселената никога няма да допусне такова нещо, да се вреди на някой или пък на повече хора, ако не допуснем други резултати, ние се Разочароваме и Виним Съдбата, Бог или хората, защото не ни върви, без да сме Осмислили, че всъщност ние не сме готови за това.

Вселената или Бог искат да дадат на Всички – Всичко, но за да се случи това, ние трябва да сме готови, да сме Отработили Себелюбието, Възгордяването, Мерзостта и Надменността, за да ни бъде дадено, за да не нараняваме както Себе си така и Околните. Това е много важно да го знаем, защото то е в основата на Благополучието и всичко зависи от нас. Има много примери които са около нас, за хора които са придобили много пари, но най често това е Изпитание за тях.

Изготвяйки си домашното още преди да са дошли резултатите, тоест да сме Предвидили и Приели, че не винаги се случва както ние искаме Разочарованието изчезва от нас, имено защото сме Приели всякакви варианти и нищо не би ни учудило, а ако се Разочароваме от нещо, всеки знае последиците и отчаянието до което бихме могли да стигнем.

Обичам Ви!❤️
7.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Учителю за информацията и темата която е много интересна и актуална! Винаги в живота се случва така че единия гледа да се наложи над другия било със своите привички или навици!Без пазара се да се съобразява със другия!Да отстъпват винаги също не е редно но в името на децата често пъти се получава така!🙏💞💞🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *