Рецепти за Божествена Любов/09.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в “ Рецепти за Божествена Любов “ е Гордостта като начин на поведение и убиец на Любовта.

Много хора изпитваме Гордост от най различни свери, но ние ще засегнем само тази част свързана с Духовността.

Когато започнем да се издигаме Духовно, ние започваме да се мисли за повече от другите, свързваме се с Извисени Учители, имаме достъп до Вселенската Библиотека, Придобиваме Умения и започваме да си мислим, че сме специални и най-добрите в сферата на Духовното, но все пак, Бог е във всеки и всеки може да Разгърне свойте потенциали и да ни настигне, та даже да ни надмине по Мъдрост, но все пак независимо, че знаем това, ние отново се Възгордяваме и започваме да се държим Надменно и Високомерно над другите и имено това е нещото което ще разискваме.

Много хора започват своето духовно развитие след някакво премеждие, както и аз, след което бързо се изкачваме Духовно и в последствие забравяме от къде сме тръгнали и това се дължи на ЕГОТО, което не иска да набляга на стария ни живот, а на това, че сме Израснали. ЕГОТО действа много коварно като изтъква нашите способности, а нашите недостатъци замита под килима и не ще да ги изкарва на показ, разбира се всичко става Подсъзнателно, ние дори не Осъзнаваме, че го правим, но как да го накараме да извади тези дълбоко скрити недъзи, за да можем да Отработим и тях. Отговора е и лесен и същевременно труден, защото ние не го Осъзнаваме. Има една практика която ни помага да изкараме и тези скрити наши несъвършенства.

Когато се издигнем Духовно е нужно винаги да сме нащрек за капани които изтласкват Гордостта, Високомерието и Възгордяването от нас, но как точно – всеки път когато усетим такова Негативно Поведение е нужно да си казваме, че Бог е Този който ще ни Води по Пътя ни, а не ние да се Самоизтъкваме, оставяме тези намерения да висят във нищото, трудното е да спрем вече започналото Възгордяване, защото то направо ни омайва и ни кара да се чувстваме Щастливи. Аз се боря много с това и за в момента като чели удържам фронта и от личен опит зная, че борбата е Непрестанна и дори жестока, нашето ЕГО не спира да се опитва и да се стреми да ни изтъкне, за да покажем на всички, че сме най-добрите. Още бих могъл да добавя, че често ЕГОТО ни се стреми и да ни покаже, че ние не сме това което сме и че не всичко което знаем идва от Бог, тук отново има Капан които цели да ни отдалечи от Бог, за да може ЕГОТО на воля да изтласква нас на преден план. За много хора сигурно ще им се стори, че това са глупости, но от свой личен опит и размишления зная, че ЕГОТО използва доста подли и необясними неща, за които ние се мисли, че са плод на нашите мисли и разсъждения, но всъщност всичко си има един скрит замисъл, които винаги цели да ни изкара на преден план и да започнем да се Самоизтъкваме.

Забелязвам в мрежата, че много хора не Осъзнават, че са напълно превзети от ЕГОТО, но може да ги различите по това, че те винаги пишат за себе си, рядко използват НИЕ, винаги пишат аз това, аз онова, аз постигнах, аз мога и винаги говорят само за себе си не Осъзнавайки, че предизвикват с това АЗ, негативни Емоции, като Завист в другите хора и те не само, че са подвластни на ЕГОТО, но и вредят на околните, като предизвикват в тях чувството, че са много назад в развитието си.

Винаги когато пишете използвайте множествено число, когато започнете да го правите ще разберете колко ще ви е трудно, защото ЕГОТО иска да се Самоизтъкваме, но трябва да се настоява, за да може да потискаме и да премахваме всичко което ни отдалечава от Бог и от всички хора.

Обичам Ви!💓
9.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *