Дух, Душа и Тяло/14.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“ е Честността.

Всеки от нас му се е налагало да бъде Нечестен, дали заради стоката която продава, дали заради Лицемерие или защото е свикнал да Лъже, но всеки от нас знае, че Нечестността е Грях и то от най Големите – защо го правим, защо допускаме подобно Поведение в живота си, това е нещото което бих искал да разискваме и то заедно. Отново ще оставя темата отворена и ще я допълвам с вашите отговори.

Честността е нещо което се изгражда, то не е даденост, а се създава, като се започне от ранно детство. Родителите са тези които първи трябва да изградят този Добродетел, но както се вижда при много от нас, липсва Честност, тоест самите ни родители не са я притежавали, но защо я няма и в тях и това е въпрос който си има отговор. Когато е имало войни, единственото за което са мислили е било прехраната и оцеляването като цяло, всичко е опирало до Материалното, хората са се Лъгали, за да спечелят пари, пренебрегвали са морала, извършвали са се далавери и така постепенно, това се е превърнало в нормален начин на живот, но настана време когато е нужно да премахнем тази Неправда и да бъдем Прозрачни и Открити, защо е нужно това, защото всеки от нас му е неприятно да бъде излъган, примерно банката с дребния шрифт и изведнъж от Добър кредит, се превръща в непосилен заем, продавача предлагайки стока с изтекъл срок на годност и така нататък, примерите са безбройни и всичко това е част от „НОРМАЛНОТО НИ ЕЖЕДНЕВИЕ“, та това не е ли Абсурдно, как може да приемем за нормално да бъдем излъгани. Много хора се възмущават, опитват се да променят нещата, дават личен пример, но отново Ненормалното остава Нормално.

Когато Лъжем, знаем че извършваме Грях, Нечестността се явява отново за Грях, но много по голям, защото е свързано с начина ни на живот като Лъжем много повече хора наведнъж и в един момент, Грехът се превръща, не в Карма, а в Истински АД в който попада Душата когато си тръгне от този свят. Ние не разбираме какво си причиняваме и какви последици ни очакват, мислим единствено за печалбата която се явява нещо временно, а всъщност ние губим. Когато се отнасяме Нечестно, ние може да спечелим, но в крайна сметка ще загубим Приятели, Семейства, Бизнес и много неща които дори не подозираме, че всъщност Губим Себе си, буквално се захвърляме на бунището, защо Бог позволява това, отговора на този въпрос е лесен. За да Израсте една Душа, тя трябва да премине през много Изпитания и Нечестността е едно от тях, но всъщност до толкова се е сраснало това поведение в нас, че тези Души не научават Уроците, а се впускат в това, приемайки го за нормално.

Наистина настана време да изкореним това от нас и то ще се случи, чрез нас. Бог ни Дарява Мъдростта, но ние сме тези които трябва да я Внесем в нас, като начин на мислене и живот, всеки от нас трябва да бъде Осъзнат, да престанем да извършваме този Грях, да престанем да залъгваме и себе си, че печелим нещо, да престанем да Лъжем близките си и най вече да престанем да Разочароваме Бог, като се опитваме да излъжем и Него, че му Вярваме и зад Гърбът МУ, метафорично го казвам, да сме Нечестни и да Лъжем.

Обичам Ви!❤️
14.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Учителю за информацията! В днешно време малко е трудно да срещнеш човек който да не лъже!Всеки който се ползва от лъжата може би за свое успокоение го прави ежедневно без да мисли че с това огорчава другия който го слуша и се прави че му вярва!Много е лошо да изгубиш доверието си в човек който те лъже ати е бил добър приятел та дори и в семейството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *