Рецепти за Божествена Любов/16.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Снизхождението.

Твърде често Проявяваме Снизхождение към много неща, Емоции, Взаимоотношения, приятелства, работа и т.н., но всъщност Снизхождението е Емоция която ни върши лоша услуга. Когато Проявяваме Снизхождение, ние омаловажаваме всичко, когато започнем да Проявяваме това омаловажаване, ние започваме да не сме толкова бдителни, да допускаме компромиси, започваме да не почитаме себе си, да не уважаваме принципите и да омаловажаваме дори живота си. Преди години бях женен и в тогавашното време аз гледах все да угодя на другите, не че сега не го правя, но тогава буквално не почитах себе си, бях напълно отдаден да направя другите Щастливи, не си купувах нищо, все гледах да угодя, не се хранех, за да има за другите и т.н. , но извода до който стигнах на днешен етап е, че всичко това няма нищо общо с Щастието и най често хората на които угаждаме в последствие са Неблагодарни, но защо се случва така?

Когато даваме нещо на готово, то най често е неоценено, около нас има милиони примери, поговорки, анекдоти и всеки говорят за Неблагодарността, но защо е така – на този въпрос също ще си отговорите и отново ще попитам, но защо е така и тук вече ще се опитам да вникна още по на дълбоко.

Винаги хората искаме още и още и никога не ни стига и това както се досещате е ЕГОТО, то винаги иска да се съревновава и ни кара да искаме още и още, но всъщност, как го прави? Отговора е чрез Завист, ние започваме да Завиждаме, че комшията си е купил Ауди, а ние имаме Рено, комшията е ходил на Хаваите, а ние сме стигнали само до Гърция и т.н. и по тази схема на Завиждане, на нас никога няма да ни стигне, все ще искаме да имаме повече и повече, същото се отнася и за Духовното, хората с по-малки способности, искат да са като тези с по-големи, но в крайна сметка всичко опира до работа, ако работиш ще ходиш и до Хаваите, ще си купиш и Ауди и ще бъдеш Извисен както другия, всъщност отново стигнахме до ЕГОТО, което винаги търси бързи изходи и решения, чрез Завист.

Тръгнахме от Снизхождението и стигнахме до Завистта, но каква е връзката между двете при условие, че са коренно различни и разбира се общото е ЕГОТО, но защо имат връзка, защото едното води до другото и обратно, ако Проявим Снизхождение, ние неимоверно ще стигнем до Завист, Завист за това, че хората се разбират и от малко са доволни, а ние даваме всичко и от нищо не сме доволни, но защо има такава тясна връзка. Когато децата бяха малки, искаха последен модел телефони, аз имах заделени пари и нали съм си „мека Мара“, реших да им купя и на двамата. Това бяха доста пари, купих им телефоните, те Щастливи – аз беден, но в един момент те започнаха да Завиждат на други приятели, че имали по хубави и какво се получи, аз проявих Снизхождение, дадох всичките си пари, не помислих въобще за себе си, а имах нужда от дрехи и също нов телефон, но се задоволих със старите си неща, за да угодя на децата ми, които пак бяха Недоволни и искаха още по добри телефони, точно за тази връзка ви говоря, каквито и Снизхождения да се правят, те остават не Разбрани, защото ЕГОТО иска още и още.

Снизхождението се явява като лоша услуга за каквото ще да е, дори и хора изпаднали в беда, би трябвало да ги накараме да Проявят себе си, а не да ги поощряваме да си останат в същото положение, защото те ще искат още и още, предполагам много пъти сте усещали това и че то няма край. Когато хората постигнем нещо сами, нещата които постигаме са много по ценни и Бог именно заради това ни подлага на Изпитания, за да можем сами да постигнем нещо, за да можем сами да Осъзнаем Грешките, да Оценим това което сме постигнали, а то е трайно, ако Бог ни Дава всичко на готово, ние никога няма да го Оценим, нито пък ще го ценим като Дар, ако Бог ни даде на всички Дара да виждаме бъдещето, то ние ще обезценим това бъдеще и този Дар ще стане не нужен и именно заради това, трябва всеки да заработи своите Дарове, да се потруди, да усети трудността, за да усети и Насладата от тези Дарове.

Обичам Ви!❤️
16.07.2020 г


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *