Дух, Душа и Тяло/17.07.2020

Скъпи Сродни Души, днес бих искал да разгледаме суеверията в нашият живот и това ще е темата в „Дух, душа и Тяло“.

Много често нашите баби, майки, вкарват едни Суеверия, които повече целят да ни предпазят, макар да не са достоверни, примерно суеверие „да се палят седем свещички“, та нали за Молитва са нужни Сърце и Вяра, а свещичката е елемент от четирите земни Сили, всъщност тя придава Сила на нашите Молитви, които без Вяра и Любов, са просто слова, колкото и свещички да запалим. Паля само една свещичка и тя е за всички, смятам, че не количеството, а качеството са важни.

„Оставяне на пари на всяка Икона“, това отново е провокирано от нашето желание и по-точно ЕГОТО, което цели да подкупи Бог, за да ни бъде Помогнато. Парите са за Помощ на самата църква, те не са нужни на Бог, Той има нужда от нашата Любов и Вяра, парите са начин да Изкажем Благодарността си към Църквата, за това че се грижи за този храм и това отново е свързано с Вселенските Закони за Приемане и Отдаване.
Друго което е залегнало като Вяра е, че винаги трябва да се кръстим когато споменът Бог, тук отново е свързано с ЕГОТО и нашите Страхове да не бъдем наказани, ако Бог наказваше така, нямаше да има жив човек на земята, Кръстим се когато искаме да се защитим или в края на Молитва, като отдаваме Благодарността и Любовта си на Бог.
Друго нещо е когато си Взимаме Причастие, твърде често съм забелязвал, как хората не поставят ръцете си под формата на Кръст пред гърдите. Ритуала е много важен, нужно е да поставим Кръста на гърдите, който ни предпазва да не поемем и лоши неща, а само Чистата Божия Плът и Кръв.
Друго суеверие е когато започнем да се Молим, ние се покланяме в знак на смиреност, Бог не Иска от нас да сме му роби, поклона отново служи за Отдаване на Благодарност и Дълбоко Уважение за това, че Бог ни Помага, Бог не иска да има роботи, Той иска хора, които са по Негово Подобие. Подобно Вярване няма нищо общо с Бог, а повече както говорихме с това, че е използвана Църквата, за да бъде покорено населението, не трябва да се Страхуваме от Бог, ако нещо грешим, Той ще намери най-милия и нежен начин, за да ни ГО Каже.

Мога да продължа до безкрайност тази поредица от суеверия, но от разговорите ми с Бог стигнах до заключение, че 90% от суеверията са плод на Страховете и на нашето ЕГО, в тях няма никаква Истина, Истина е, че ние чрез Страховете си ги Материализираме и те се превръщат в Истина, ние спазваме неща които не са залегнали като закон от Бог, а от нашите Страхове и ЕГО.

Обичам Ви!❤️
17.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *