Дух, Душа и Тяло/23.07.2020

Скъпи Сродни Души, ще пусна още една тема в „Дух, Душа и Тяло“ и това е Страхът като начин на живот.

Много хора не Осъзнаваме, че живота ни преминава в непрекъснати Страхове, Страх в работата, Страх на улицата, във вкъщи и къде ли не, така целият ни живот се ръководи от непрекъснати Страхове, най много изпитваме Страх вкъщи и за нашето здраве, те са водещи по най-много Страхове.

Когато се Страхуваме, знаете че ние блокираме и не можем да мислим реално, всяка мисъл се ограничава до това да се предпазим, другото което сме коментирали е, че Страховете произлизат от ЕГОТО, което се опитва да ни предпази от евентуална виртуална опасност, но всъщност това са само предположения, които най-често се оказват не реални. Всичките ни тези знания, не съумяват да ни помогнат, именно защото Вярата ни е слаба, тук е редно да спомена, че и моята не е от най силните, защото се случва да се Страхувам и то най често за децата ми. Винаги съм мислил над това, как да постигна Истинската и Непоклатима Вяра в Бог, да оставя всичко в Неговите Ръце и това което съм Осъзнал е всъщност, че Вярата е пряко свързана със Съмнението и то в Бог, колкото и да Ви звучи странно, но се оказва, че колкото повече се Съмняваме в Бог, толкова повече Вярата укрепва и от Него знам, че Той много често прави точно това, карани да се Съмняваме в Него и когато спре това Съмнение, разбираме, че МУ Вярваме повече, така всеки Човек преминава през множество Съмнения. Ние сами не можем да го направим, това е работа на Бог. Защо Ви казах всичко това, защото Бог иска да ни направи Силни и да живеем без Страхове, Уповавайки се на Него, но също така, за да го постигнем, Той ни Праща Страхове, които целят именно това, да укрепят Вярата в Него. Когато Страхът ни завладее, ние сме способни да ГО отречем и дори да ГО хулим, но всъщност, Той желае това и не ни се сърди, това е образно казано за сърденето, защото Той освен Любов му е невъзможно да изпита нищо друго, тоест ние му се Сърдим, а той ни Обича повече, защото знае, че това ще ни Помогне. Това е много странно, спрямо нашите схващания, но за Него това е Лечение.

Има Страхове които сами си създаваме, но има и такива които Бог ни праща, за да Може да ни Помогне, от Него знам, че този метод на Лечение, няма да е нужен след като влезем в Петото Измерение, защото Страховете няма да ги има и всичко ще е Вяра и Любов.

Обичам Ви!❤️
23.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви за напътствията и споделени ви опит Учителю! Нека да се учим и прилагаме в живота си това за което ни съветвате! Да бъде Волята на нашия Отец Небесен! 🙏💞💞💞🙏💖💖💖🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *