Дух, Душа и Тяло/24.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“ е Страхът от Провал.

Когато ни обхване някаква несигурност, винаги се дължи от този наш Страх, всеки човек изпитва Страх от Провал, той се оказва и най упорития ни Страх, всъщност бих искал да разискваме заедно този наш проблем, като всеки се включи със свойте предложения.

Страхът от Провал се подържа от нашето ЕГО, както и всеки наш Страх, но той всъщност обхваща и всеки един от другите ни Страхове. ЕГОТО подлага на Страх и самите ни други Страхове, от само себе си вадим извода, че той е и основната причина за Паническият Страх, но защо е толкова коварен, защо ни е трудно да го преборим. Бих искал преди да разискваме всичките изводи и доводи за причина на този Страх, да Ви разкажа как се справям.
Когато ме обхване Страх, без значение какъв е, автоматично си мисля, че всичко се случва за мое Добро и за Доброто на всички около мене, това нещо ми помага много, защото зная, че каквото и да се случи, то ще е за добро, оставам без пари – значи Бог Иска да ме Научи на нещо, оставам без цигари – значи Бог Иска да ги откажа и т.н., почти винаги това успява да ми помогне, но всъщност има моменти в които не успявам да се справя, но и тогава Вярата ми в Бог ми Помага, защото Бог не би Допуснал нещо да ми навреди, ако се случва нещо лошо, то значи съм го предизвикал и ще трябва да си кусам попарата която съм си надробил, а Бог ще го остави да се случи, защото това е нашата Опитност, която ни прави Мъдри, но това е така и не точно, защото Бог Винаги се Стреми да ни Помага, понякога прави така, че нашето Изпитание което самите ние сме си предизвикали, да изглежда като лека забежка, но това е когато Човека е Осъзнат и се стреми да се Промени, Изпитанието ще бъде толкова трудно, колкото ни е достатъчно, за да внесе Промяната в нас.

Страхът от Провал, винаги се преодолява с много Силна Вяра в Бог, за този Страх където и да ходим, каквото и да правим, няма да можем да го премахнем по никакъв начин без да имаме Вяра в Бог, Той е единственият Който може да изтръгне един от най-коварните ни Страхове.

Страхът от Провал се дължи най-вече от Съмненията, Съмнение дали ще спечелим, дали ще потръгне бизнеса, дали няма да ни уволнят и така нататък, този Страх ни съпътства през целия ден, винаги подлага всичко на Съмнение, дори и най дребните неща, като и това дали ще хванем автобуса. Страхът от Провал може да накара и други наши Страхове, буквално да станат 2-3 пъти по-големи, дори съм засичал до 5 пъти увеличаване на даден страх, а при Паническия, там е неизмеримо.

Страховете са най различни, но този Страх може да се каже, че е първопричината за всички останали Страхове, това го превръща и като главният Виновник за много наши здравословни проблеми, освен това, той е и основната причина за стресово състояние, което може да ни потиска дори с дни, това напрежение което ни кара да очакваме някаква неприятност, тази тревожност ще е в нас, докато не Осъзнаем причината. Този Страх е причина и за нашите провали, защото още в зародиш, Страхът от Провал ни кара да се Съмняваме, вкарва безброй Съмнения, а както знаем, без Вяра и Любов, нищо не можем да направим. Този Страх изисква от нас да се държим неестествено, като Лицемери, Лъжци или дори Убийци, ако прекалено много се оставим да ни Превземе.

Обичам Ви!❤️
24.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *