Рецепти за Божествена Любов/27.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Снизхождението.

Когато започнем Духовното си Развитие, ние често Проявяваме Снизхождение, започваме да допускаме Компромиси, да не сме Бдителни и Осъзнати, каква е причината да допускаме пропукване в нашата Духовна Работа, това е което бих искал да коментираме отново заедно. Виждам, че не Проявявате много Ентусиазъм да споделяте вашето мнения, но аз няма да спра да Ви провокирам, защото това е ПЪТ към Цялото, към това да сме Единни.

Когато започнем да допускаме Компромиси, ние всъщност даваме един вид назад, когато го правим ние създаваме Подсъзнателна програма която казва, че е възможно нещата и да не станат както искаме, възможно е да отлагаме, възможно е въобще да не се Работи и както усещате, това са Съмнения и както се досетихте те идват от ЕГОТО, което винаги се стреми и намира всякакви варианти, за да подложи всичко на Съмнение. За ЕГОТО няма граници, то може да ни тласне към Заблуди във всяка една ситуация, каквато е и Снизхождението, ние проявяваме компромис, казваме си: добре ще го направя по-късно, ще започна от утре, не е проблем, всеки допуска грешки, всички сме такива и т.н., но всъщност това са изрази които са много лесни за запечатване на Подсъзнателно ниво, защото както знаем ЕГОТО винаги търси не само по-бързия, но и по-лесният вариант, както се явява и Снизхождението. Създавайки тази програма, постепенно ние започваме да Проявяваме все повече Компромиси и в един момент, те стават част от живота ни.

От собствен опит зная, че всеки Компромис или Снизхождение, водят до многобройни такива и винаги се стремим да ги допускаме, защото ни е по-лесно, но за да се Разгръщаме е нужно да сме по-целенасочени, да не допускаме Компромиси. Когато готвим ядене се стремим да сложим всички подправки които са необходими, без да Проявяваме Компромис, за да ни се получи Вкусна гозба, но там ние сме твърди, каквото и да ни коства, ние ще я направим по най-добрия начин, но когато говорим за Психическа Работа, свързана с нашият Дух, където се налага да Мислим, ние непрекъснато Проявяваме Компромиси. Няма точно Решение, за да спрем да ги допускаме, нещата опират до Воля и Желание на всеки един от нас, за да се Разгърне, без мисловна дейност, не е възможно да проумеем нито една Мъдрост, които са ни необходими, за да живеем Щастливо. Винаги се е смятало, че Мисловните дейности са по-уморителни, отколкото физическата работа и това е много точно казано, не всичко се решава с физически труд, почти винаги Мисловната работа ни е много по-необходима, за да можем дори да свършим някаква Физическа работа. Ние сме учени да се подчиняваме, а шефовете или бригадирите да мислят, но Новото Време изисква всеки един от нас да започне сам да мисли, сам да Преценява, което всъщност е Осъзнатостта, всеки трябва да бъде Осъзнат, за да може да види, да усети собствените си обърквания и грешки и да се стреми да не ги допуска, всеки от нас, трябва да Проявява Самоинициатива и сам да си настоява, да не допуска компромиси които са КАПАНИ за застой, та дори за понижаване на Вибрациите, защото започнем ли да ги допускаме, утрешният ден за който се Заричаме, никога няма да дойде.

Обичам Ви!❤️

Светла Стоянова

Точно така е‼️ Проблема идва и от това, че просветлените души често в ежедневието са заобиколени със светските хора! Дори и в семейството! А его-съзнанието сме носили много прераждания преди.. Затова и много бързо може да дръпнем назад…Дори и привидно не трябва да се съгласяваме с тях, ако има нещо грешно в Божествените принципи!
Ако вярваме, че само Бог е наш съдник и живота ви зависи единствено от Него, не е трудно да устоим на истината!💖

Мария Илиева

Да, семейството, много влияе. Имах такова изпитание цели 30 години. Сега мога да кажа: „Имах“. Това беше период на компромиси, страдания, емоционални преживявания, абе, изпитания. Но не се отказах от пътя си, вървях напред към Бог, понякога по бавно, но никога не спрях, а те не бяха малки. Защото често пъти ние сме сами в семейството, дори и в целия род. Разбрах, че ние сме си взаимни духовни учители. Макар и противопоставянето си те ни помагат да израстваме духовно, знание ги събуждаме постепенно. Затова е хубаво да сме единни на ниво семейство, на ниво колектив, , на ниво нация. ЕДИНЕНИЕ е нужно на всички нива. Благодаря на Бог, че ме просветли! Благодаря и на теб Ангеле, не случайно името ти е АНГЕЛ!
27.07.2020 г


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *