Дух, Душа и Тяло/29.07.2020

Скъпи Сродни Души, поредната тема в „Дух, Душа и Тяло“ е Себелюбието.

Всички хора Проявяваме Себелюбие, няма човек който да не е завладян от това Негативно поведение. Не трябва да бъркаме Любов към себе си и Себелюбие.

Когато Проявяваме Себелюбие, ние мислим единствено и само за себе си и за никой друг, не ни интересува дали ще Нараним някого, дали ще го Обидим или ще му причиним някаква Вреда и тъй като е свързано само с нас, то значи че произлиза от ЕГОТО, което ВИНАГИ МИСЛИ ЕДИНСТВЕНО ЗА НАС. Егото винаги се стреми да изкара някаква полза, единствено и само за нас, то не се интересува от децата, ни за съпругата, та камоли за друг човек. Хора обладани от Себелюбието са Сноби, Егоисти, те напълно са подвластни на ЕГОТО, но как да се предпазим да не се превръщаме в такива Себелюбиви хора и както се досещате с Вяра, но тук характерното е, че Вярата трябва да бъде в нас, защо е така, защо не е Бог както винаги?
При Себелюбието започваме да мислим не само за нас, но и върху това, какво да направим , за да може да бъдем още по-добре, без да ни интересува на каква цена, всеки Себелюбив човек мисли единствено, как да ни Измами, за да бъде той добре и това е нещото което е като ахилесова пета, тази черта е много пагубна за такива хора, защото ако те не могат да извадят полза за себе си от дадена ситуация, те буквално не са на себе си, какво имам предвид. В процеса на моето Израстване проявявах Себелюбие, когато Бог реши да Отработя това мое държание, то се превърна в Любов към мен, но как го Направи и до сега не знам, знам че Той ме подложи на тотални лишения и в един момент, поради липса на всякаква полза за мен, като изключим Емоциите които отработвах, нямах абсолютно никаква полза, при което постепенно моето мислене започна да се променя, започнах да гледам повече за другите, без да ме интересува каквато и да е полза, започнах да мисля за себе си, като Божи Служите, а не за човек, изведнъж започнах да не се притеснявам, ни за банки, ни за имоти, ни за пари, всичко бе някъде далеч от мен и точно тогава Осъзнах, че съм постигнал Истински Вътрешен Мир, не ме интересуваше дали ще ми звънят от Банката, дали ще ми вземат къщата, дали ще има какво да ям, всичко ми бе равно, даже се чувствах изключително Щастлив, кипях от Енергия, единствено исках да работя Духовна Работа и това което всъщност постигнах е Непоклатимата Вяра в Бог и Неговия Промисъл за мен и Всички около мен, промених Молитвите, Промених Мислите, Промених Навиците, с Помощта на Бог Изградих нови, които са полезни за мен с изключение на цигарите, Бог Реши да ги остави независимо, че ги бях отказал, но отново ги пропуших в процеса на Изпитанията, Той ги остави, за да може да Продължи да Работи и чрез тях с Мен.

Разказах Ви всичко това, за да може да имате поглед до какво би довело, ако успеем да Отработим дори само Себелюбието, защото то е в всеки, няма човек който да не го Проявява, кой повече, кой по-малко, но във всички има тази Ахилесова Пета. Както казах ме, нужно е да Повярваме в нас самите, че желаем да се Променим, желаем да не бъдем Сноби, заради това трябва първо да имаме Вяра в себе си, че искаме това и да се оставим на Бог да ни Води. Възползвайки се от Ахилесовата Пета, ако я засегнем и Отработим, би могла да доведе до тотална Трансформация и Издигане, буквално във Висините, където е Бог.

Обичам Ви!❤️

Мария Илиева

Дълго време си задавах този въпрос, какво значи да обичам себе си. Вярно е, че в земния ни живот, не може сто процента без его, защото то ни помага да се съхраним физически. Но не трябва да му се поддаваме напълно, защото ставаме егоисти, себелюбци, както пишете. И какво разбрах през годините на духовните ми стремежи. Да обичаш себе си , означава да запазиш Божествената си енергия, благодарение на която сме живи. Тя ни е дадена, за да служим на Бог. И пак стигаме до егото. Ако слушаме неговите съвети, които водят към задоволяваме на личните интереси, ние си пилеем енергията и стигаме до кармата.. Затова всички духовни учения изискват от нас смирение, приемане, прошка, изпращане на любов. Стремя се към това и моля Бог да ми помага. Обичам ви!
29.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Господи и Учителю Посланието което е много поучително! За мен то ме довежда до мисълта дали Обичам себе си? В повечето случаи винаги мисля да децата семейството и всички онези на който мога да помогна с нещо!Себелюбието при мен не е така изразено както при хора стремящи се към материално благополучие!🙏💕💕💕🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *