Дух, Душа и Тяло/30.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“ е Завиждане.

Тази тема ще е много трудна за всеки от нас, според Вселенската Библиотека, 95% от нас Проявяват Завиждане, включително и аз, макар по рядко, но се случва. Не трябва да се Срамуваме и да доставяме на ЕГОТО, поводи да ни ЗАЛЪГВА, като прикриваме Истината, затова че и ние Проявяваме такива Емоции, напротив, трябва да сме Честни за всичко, пред нас самите и след това пред другите, за да може да Отработваме Негативните си Емоции.

Завиждането заема голяма част от Негативното ни Поведение, то е като Отрова за Духовното Развитие, то е от тези които унищожават абсолютно всичко. Забелязвал съм много пъти, както и при мен, че си намираме оправдания да Завидим, дали се заблуждаваме, че мечтаем или допускаме да се унесем в Негативни Мисли, това няма значение, важно е да Осъзнаем, че го имаме и да се стремим да не го допускаме. Когато се усетим, че започваме да Завиждаме, веднага трябва да спрем и да си помислим. Защо му Завиждам, защо аз не мога да бъда такъв, какво ме кара да си мисля, че съм по-ниш от него, защо е нужно да Завиждам, та нали аз си имам собствен Житейски Път и това може да не е част от моя Път и т.н.. тези въпроси са много важни, но е важно да сме Честни пред нас самите, тази задача е много трудна за някой, за мен никога не е била проблем, винаги сам на себе си и съм си признавал, че проявявам Негативни Емоции, бил съм Ревнив, бил съм Крадлив, бил съм Лъжец, бил съм Похотлив и т.н., нужно е сами да си го признаем и правейки това, ние всъщност заявяваме, не само пред нас и нашето Под Съзнание, но и на самия Бог, нищо че не сме се Молили, за да ги Премахне, Той винаги знае какво ни кара да бъдем Нещастни и в момента в който ние сме готови, както е признанието пред самите нас, Той започва да се стреми да ни Освободи от тези наши Негативни Емоции. Самопризнанието е фитила който запалваме , за да се случат Промените. Момента в който си признаем, Бог ни дава ситуации в които ние да Изкараме цялото се натрупало Негативно Поведение, като ни притисне, Той всъщност Премахва това наше Поведение, като Изтрива старата Негативна Програма на Под Съзнателно ниво и я замени с Нова, в които вече са Вградени Добродетели, това става във всяка наша клетка, директно в ДНК, където всъщност са тези Програми.

Започвайки едно по едно да си Признаваме, ние всъщност сме започнали процеса на Осъзнатост, започваме да се Контролираме, да се следим какво излъчваме, да се стремим винаги да излъчваме Любов и тук Вярата се Явява като основния Принцип, чрез който се случва да излъчим Любов, заместваме Завистта с Любов, а не да Негодуваме, че не сме това което е комшията, а сме Истински ДЕЦА НА БОГ, Който Има Специален Промисъл за всеки от нас, Който винаги Цели да сме Истински Щастливи и Удовлетворени във всеки един наш аспект.

Всеки от нас трябва да се изправи сам пред себе си, да оставим ЕГОТО настрани и сами да си признаем, какви Негативни Поведения, Емоции и Мисли имаме, да си признаем, защо Завиждаме, защо Проявяваме Съпротива, защо се дразним на комшията и най важно, защо не се Харесваме и съответно не се Обичаме.

Аз като част от вашето Духовно Развитие ВЯРВАМ, ЧЕ ВСЕКИ ОТ ВАС ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ СЕБЕСИ И СВОЕТО ЕГО И САМ ЩЕ СИ ПРИЗНАЕ КЪДЕ ГРЕШИ И КАКЪВ БИ ИСКАЛ ДА БЪДЕ.

Обичам Ви!❤️
30.07.2020 г., 12:31 ч.

Мария Илиева

Да, завистта е един от седемте смъртни гряха. Те са алчност, гняв, леност, чревоугодие., гордост и похот. Лично аз , в този живот имам да отработвам гняв и гордост. С гордостта, смея да твърдя, че съм се справила, но остава гнева то под формата на раздразнение, по специално свързано със справедливостта и истината. Питам се защо е така, дали не съм прилепнала много към тези две качества. Имам още да работя в тази насока, признавам си. Един единствен път в живота си изпитах завист, но веднага се усетих, че не трябва. Бързо се осъзнах. Мили хора , някои от вас ще попитат защо ги пиша тези неща. Пиша ги защото по този начин разголвам душата си, за да се освободя от тях.
30.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Да егоизма и зависта дори и сега се вижда в много хора!Защо е нужно да се завижда напротив /поне аз съм на това мнение/трябва да се стремим да работим върху себе си и постигнем това което е постигнал този на който искаме да завидим!В този свят не може да имаме всичко !Егоизма и Зависта не трябва да са най важната част от живота ни!Благодаря ви Господи за всичко което сте ни дали !За вашата Милост и Търпение Благодаря! 🙏💕💕🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *