Рецепти за Божествена Любов/30.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Користолюбието.

Много от нас искат да бъдат някой, но много често това наше желание до толкова ни завладява, че ние се вкопчваме в него и напълно забравяме всичко останало. Когато започнах моя Духовен Път, аз бях същия, исках на всяка цена да Отработя всичките си Негативни Емоции и да Разгърна себе си, че оставих или пи скоро забравих всичко останало, не обръщах внимание на нищо, не ме интересуваше нищо друго, но се оказа, че всъщност, за да разгърнеш себе си, всичко трябва да се Разгръща едновременно, не само в личен план но и Взаимоотношения, започнах да пренебрегвам близките и това си даде свойте Негативни резултати, те започнаха да Недоволстват от мене, да ме винят и най вече аз като чели спрях да ги Обичам, спомням си за този етап с много голяма Болка, но се стремя да го приема като Урок през който е трябвало да премина, за да разбера, че във всяко нещо трябва да се стремим да има Баланс и Хармония.

Когато започнем някаква работа, ние се увличаме и гледаме на всяка цена да я свършим, няма нищо лошо в това, но не на всяка цена, работата ни не трябва да ощетява никой около нас, не трябва нашите близки да страдат, заради нашия стремеж, не трябва да чувстват нашата липса и най вече не трябва да ги нараняваме Емоционално, но как да го постигнем, да намерим точният Баланс, така че всичко да върви Хармонично и всеки да е доволен и тук идва Вярата, тя ни Помага, за да можем да не се притесняваме, че ще направим някакви пропуски, тоест не трябва да се притесняваме, че ако не положим достатъчно усилия нещата няма да се получат. Когато дадено нещо ни е дадено от Бог, то става с Лекота и няма никакви пречки, всичко върви гладко, но дори ако ни е дадено от Бог, а Той вижда, че ние Нараняваме близките, Той спира тази работа, за да не допусне да се Самонараняваме и да Нараним близките си, в един момент, вместо с лекота започва да има проблеми, всичко започва добре, но в един момент всичко се обърква и тук е нужно да се Осъзнаем и да се сетим, че нещо бъркаме, винаги е нужно да започнем с Взаимоотношенията, те винаги са основната причина, защото Бог не иска да се Нараняваме, друга причина, е че сме влезли в някакво объркване и трябва да променим нещо и накрая е това, че Нарушаваме Вселенски Закон и ще си навредим, чрез нашия стремеж да постигнем всичко на всяка цена, самия израз на всяка цена, носи негативна Енергия, защото хубавите неща, нямат цена, те са безценни. Бог винаги гледа за Всички, не само за един, това го повтарям непрекъснато, защото много хора мислим само за себе си, както разисквахме в предишната тема.

Користолюбието е често срещано Поведение и то е много вредно, може би се досетихте, че отново идва от ЕГОТО, което винаги се стреми да направи „най-доброто“, за да ни изтъкне, за да можем единствено само ние да сме добре, но то не почита нито близки, нито приятели, нито Вселенски Закони, защото за него е важно да се почувства Удовлетворено от постигнатата работа, без значение на цената. Срещам много хора в интернет, които са напълно превзети от ЕГОТО и в частност Користолюбието, те се стремят да се докажат, да се покажат, защото са приели на всяка цена да бъдат Духовни Водачи, но те не Осъзнават, че нараняват освен другите около тях, с неверни Мъдрости, но и самите себе си, защото те се смятат за Победители, но на какво и те не знаят, радват се на коментари, лайкове и това им е достатъчно, пускат чужди Мъдрости, без те самите да са ги Осъзнали, публикуват крадени постове и се опитват да бъдат нещо което не са. Когато Крадем, Лъжем или друго Негативно Поведение – мислите ли, че се Извисяваме, но те не могат да проумеят това, защото са Обладани от желанието да бъдат нещо, Обладани са от ЕГОТО, което ги заслепило с привидна Слава, Обладани са от собствената си лъжа, че са нещо и повличат и други в тази лъжа. Как да разпознаем такива хора, макар да съм го казвал много пъти, ще го повторя още веднъж. Тези хора винаги говорят единствено и само за себе си, те никога не говорят за цялото, за всички като общност, те се стремят да се изтъкват, хвалят се, постват снимки на себе си непрекъснато и никога, ама абсолютно никога не могат да бъдат мними, те имат голямата нужда, непрекъснато да се самоизтъкват и да се показват колко са Духовни и Извисени.

Написах всичко това с идеята, ако мога да предпазя някой от излишно Изпитание, да предпазя някой от евентуално излизане от Житейския и Духовен Път и ако успея дори на един да Помогна, значи тази статия си е свършила работата, а на такива хора, Бог е отредил те да се загубят в собственото си ЕГО, до такава степен, че да не могат да се съвземат поне 10 години, защото те не осъзнават колко много вредят на околните, те си мислят, че помагат, говорят общи приказки, вмъквайки по някоя чужда Мъдрост и това за тях е Извисеност, но ако ги помолите да ви помогнат и ако те нямат полза и ли се чувстват ненужни, бързо се скриват в собствената си черупка създадена от ЕГОТО.

Обичам Ви!❤️

Мария Илиева

Целият ни живот преминава в съответните взаимоотношения с околните хора, било в семейството, в професията, заобикалящия свят. И нашето Духовно Израстване става точно в тези взаимоотношения помежду ни, но на базата на основния морален кодекс – Десетте Божии заповеди, а не на прищевките на егото ни. Но това го разбрах по късно. Трябваше да минат години, за да се срещна със словото на Учителя и последвалата друга духовна литература, за да се осъзная и да поема по пътя ми определен от Бога. И разбрах, че за да имам добри взаимоотношения с хората ми е необходима да спазвам това правило – “ ПРОЩАВАМ ТИ, ОСВОБОЖДАВАМ ТЕ, ЛЮБЯ ТЕ, БЛАГОДАРЯ ТИ ! “ Толкова е точно и ясно. Но Божествените неща винаги са точни и ясни. Благодаря Ти Господи! Благодаря ти Ангеле за неуморната ти работа да разпръскваш Светлината и Божествената Любов!
30.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *