Дух, Душа и Тяло/31.07.2020

Скъпи Сродни Души, продължаваме с темата за Разочарованието, но вече в „Дух, Душа и Тяло“ и като част от Разочарованието, освен Нетърпение е и Очакванията.

Когато имаме някакви Очаквания, дали за време, начин по който да се случи или да не се случи, ние всъщност оставяме широко отворена врата, за да изпаднем в Разочарование и съответно да се Отчайваме.. Очакванията могат да бъдат всякакви, спомням си когато трябваше да заведа децата до Рилския Манастир, защото така бях решил, че едно пътуване заедно с тях двамата ще Възстанови взаимоотношенията които бяха разклатени. Случи се така, че дъщеря ми не можа да дойде до Кюстендил, поради лична работа, много се вбесих ,именно че тя нарушаваше мойте Очаквания, че тя не направи това което Очаквах от нея, но след като се размислих Осъзнах, че грешката не е в нея, а в мен, Очакванията ми нещата да се случат по точно определен начин, доведе до моя срив, от тогава внимавам много и не позволявам да имам конкретно Очакване, а минимум три, защото никога не можем да спрем да не Очакваме нещо, колкото и да се стремим да се оставим в Ръцете на Бог, ние отново имаме определено Очакване, но когато допуснем различни варианти на стечение на обстоятелствата, то тогава шанса да се Разочароваме е почти нищожен, примерно: очаквам да получа заплата във вторник и в този случай трябва да допуснем няколко Очаквания, Очакване да е във Вторник, Очакване да е друг ден от Седмицата и Очакване, което е и най-важното, то трябва да фигурира във всяка една ситуация е, всичко да се случва спрямо Божията Воля, това Очакване винаги трябва да е с нас, то ни Помага в изключително много ситуации които би ха ни сринали, знаейки че Бог винаги Мисли най-доброто за нас, ни помага да приемем всеки един изход, всяко едно усложнение, защото Бог Има нещо Предвид. Бих искал да затвърдят това Очакване още повече БОГ ВИНАГИ МИСЛИ КОЕ Е НАЙ ДОБРОТО ЗА НАС И ВИНАГИ СЕ СТРЕМИ ДА НИ ПРЕДПАЗИ ОТ НЕЩО КОЕТО БИ НИ НАВРЕДИЛО, това е самата Истина която съм Осъзнал в много мой ситуации. За пример ще дам една ситуация в която трябваше да пътувам до едно планинско село, бе лято и пътя бе прашен от камиони, заваля дъжд и прахта която бе на асфалта се превърна в кал и на един завой колата се подхлъзна и ако не се бях ударил в отсрещната кола която се изкачваше, аз щях да полетя в пропастта която бе доста дълбока, тук Бог ми е пратил този човек който ме спря със служебния си автомобил, та даже не поиска нищо за щетите, разделихме се по живо и здраво и Страха който изпитахме. В този случай Бог е предпочел да се повреди моята и чуждата кола, за да ме запази жив, имам още подобни случаи, паднах от височина равняваща се на 4 етаж на жилищен блок и Бог ме Запази здрав с няколко счупени ребра и рани, та това са Чудеса които можем да видим непрекъснато около нас, но до толкова сме свикнали с тях, че ги наричаме Късмет, но всъщност Бог винаги Бди над нас и винаги се стреми да бъдем Истински Щастливи.

Може да ви се струва че прекалявам с това, но до толкова искам да Повярвате, за да може и вие да изпитате моето Щастие, когато се доверите на Бог, защото Истинското Щастие не са нито способностите, нито Извисяването, а това, че можем да усетим грижите на Бог във всяко едно нещо и да разберем Осъзнато, защо прави това или онова, да знаем че до нас има винаги някой Който ни Помага, Предпазва и Напътства, за да бъдем Щастлив е всъщност Истинско Щастие, всичко останало са Дарове затова, че сме МУ Повярвали и сме се оставили в Неговите Ръце и Неговия Промисъл, който винаги, ама абсолютно винаги е най-добрия за всички нас.

С това бих искал да приключа разискването на темата за Разочарованието, тя е ясна, не трябва да Проявяваме Нетърпение, нито да имаме Конкретно Очакване и най Истинското решение е ВЯРАТА В БОГ

Обичам Ви!❤️
31.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Да тази тема на Посланието е доста швтересна!Защото почти всеки в живота е изпитал разочарование! Било от близки или от семейството! Какво следва да направим в случая да премълчава и се правим че не сме забелязали това !Благодаря ви Учителю за интересната тема!Можем много да говорим за това!Благодаря и на Бог че ни предпазва от много такива случай! 🙏💞💞🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *