Дух, Душа и Тяло/31.07.2020

Скъпи Сродни Души, продължаваме с темите и следващата в поредицата “ Дух, Душа и Тяло“ е Съмненията.

Когато подлагаме нещо на Съмнение, всъщност сами се вкарваме в Капана на ЕГОТО, Съмненията се явяват на първо място от всички Капани. Много от нас смятат, че е нормално да подложиш нещо под Съмнение, ще се опитам да противодействам на това убеждение, защото то е точно такова, ние Вярваме, че всеки иска да ни излъже, да ни измами или да ни навреди, това убеждение е залегнало дълбоко в нас, но не защото ни помага, а защото ни е Страх, а когато има Страх, то значи идва от ЕГОТО, което винаги се стреми да ни предпази от някаква Виртуална опасност. Вече сме разисквали тази тема и няма да наблягам на това, а на нашия Страх да не ни навредят.

Когато се Страхуваме, ние се стремим да се предпазим, но тъй като всичко идва от ЕГОТО, то подлага, не само конкретното нещо, ами всичко останало на Съмнение и в един момент започваме да се предпазваме от всичко , и в един момент ние започваме да се Съмняваме във всичко и всеки, и в един момент, ние напълно сме Завладени от ЕГОТО, което се стреми да ни предпази от някаква евентуална вреда, но както винаги, Съмненията се оказват неоснователни, всеки може да анализира сам, колко от неговите Съмнения се оказват Истина. Моля да се разграничи Съмнение и Интуиция, това се две различни неща, Интуицията идва Спонтанно, а Съмнението се явява след като се размислим, много често усещаме, че трябва да направим нещо, подсказано ни от Интуицията и в последствие като се размислим, започваме да го подлагаме на Съмнение и това което са ни подсказали, ние не го правим, а след това Съжаляваме. Много често съм Съжалявал, защото се сещам, че е било в главата ми, но не съм му обърнал внимание, именно защото съм го подложил в последствие на Съмнение.

Твърде често бъркаме именно защото не следваме първичния инстинкт, а следваме Съмненията които излизат в последствие, както коментирахме това и в темата за Интуицията. Съмненията са напълно плод на ЕГОТО, те не ни предпазват от нищо, всяко Съмнение води до многобройни такива, всяко Съмнение ни вкарва в Капана на ЕГОТО, всяко Съмнение ни прави Зависими от Страховете и всъщност се оказа, че Съмненията не ни помагат, а ни превръщат в роби на ЕГОТО, но защо го допускаме, защо не можем да Вярваме. Много пъти сме коментирали, че Истинската Вяра се постига, чрез Съмнение и това е самата Истина, защо се получава така?

Когато се Съмняваме, всъщност провокираме и самото ЕГО, колкото и да е странно спрямо написаното до сега, се оказва, че е така, Съмнението се оказва капан и убиец на ЕГОТО И СТРАХОВЕТЕ, Съмнението в един момент от Съмнение се превръща във Вяра, как точно става, не мога да Ви го обясня, но е факт, явно Бог си е оставил задна вратичка, за да може да ни Помогне когато напълно се предадем на ЕГОТО. Много пъти съм се чудил как се получава, но истината е, че всяко нещо се противодейства с противното на него или + и – си противодействат, един вид се създава конфликт и както знаем от приказките, Доброто винаги побеждава, дори и в реалността, всеки път когато Бог реши нещо да Отработи в нас Той създава именно този сблъсък между доброто и лошота, ако желае да постигнем да не лъжем, ние се сблъскваме с лъжи и то от Негова страна, макар това да не е така, защото Той си има Неговия безобиден начин да каже Истина, но ние да го сметнем за лъжа, аз имах много проблеми с това, така и до днес не можа да ме научи, че не лъже и аз всеки път му се Сърдех и ГО обиждах, но когато се успокоя и размисля, винаги виждах начина по който Успяваше една Истина да Изглежда Лъжа, това ще го усетите и вие, знайте че Бог никога не Лъже, дори и Благородно. Винаги Доброто се Противодейства с Негативно и при този сблъсък, винаги Доброто побеждава и съм жив свидетел за това, защото изпитах всяка една Емоция и тя се превърна в Добродетел, много сме се Разгневили, Завиждаме, Сърдим се, Ядосваме се, всичко в крайна сметка ще се превърне в Добродетел.
Защо + си противодействат с -, тук Бог ми каза, че при нас има залегнали грешни Учения, включително и във Физиката, не Материята е Първична, а Енергията и от това има направени много грешни изводи и когато се изправят тези Обърквания, света напълно ще се промени, ще се явят нови технологии, които ще са в полза на човечеството, но аз не съм Физик и не съм се задълбочавал, когато му дойде времето Бог ще Изправи и тези Обърквания, но първо да Изправи Нашите които са дълбоко залегнали в нас.

Обичам Ви!❤️
31.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *