Рецепти за Божествена Любов/03.08.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Смиреност.

Смиреността е умение което се изгражда, то не е даденост, то се гради с Приемане и Осъзнаване на вредното влияние на ЕГОТО. Когато си Смирен, Осъзнаваме всяко влияние на ЕГОТО, задейства се Инстинкт срещу Него и колкото и да се опитва да ни вкара в Капаните, ние Осъзнаваме всяко негово действие и предварително го Неутрализираме, чрез Мисълта си, но преди да постигнем това, трябва да се научим да Приемаме Всичко, колкото и да ни изглежда трудно и Неприемливо, ние трябва да се научим да Приемаме Всичко. Когато Бог ни подлага или по скоро ни Дари с Изпитанията, Той цели именно да ни научи да Приемаме Всичко. Много пъти ме е подлагал на Изпитанието да съм без пари, което е и най трудното за Приемане от ЕГОТО, до толкова свикнах да Приемам да съм без пари, че дори когато имам, моята мисъл забравя това и аз продължавам да живея все едно нямам, мислите са ми насочени все едно нямам, нищо че в портфейла има достатъчно. Изпитанието с Пари е най трудно, защото ЕГОТО винаги използва Парите като начин да ни изтъква, да се Възгордяваме или да се държим Надменно и с Мерзост, това са все Качества които пречат да бъдем Смирени. Мерзостта е най важното Негативно Поведение с което трябва да се преборим, всеки от нас има такова поведение и трябва Осъзнато да се следи. За да преборим Мерзостта е най лесно като започнем Осъзнато да Благодарим на Бог за всичко което ни се случва в ежедневието, когато започнах да правя това, едва тогава Осъзнах, че Бог е непрекъснато с нас и ни Помага във всяко нещо, когато Благодарим изреждайки всичко каквото ни е Помогнал през деня, ние всъщност укрепваме и Вярата, която е важна съставка за Смирението.

Другото което е съществено е Гордостта, тази наша черта предизвикана от ЕГОТО се активира винаги когато има нещо което само ние знаем, макар да не е така, но нашето ЕГО предпочита да мисли така и започва да изкарва нас като единствени, друго което активира Гордост е уменията, когато смятаме, че притежаваме изключителни качества или способности, ЕГОТО се задейства и насочва мисълта ни към това и ние започваме да се възнасяме, че сме изключителни, че другите зависят от нас, че без нас не могат да се справят и т.н., при което ние отново попадаме в поредният Капан за Ниски Вибрации, предложено ни от ЕГОТО. Следващото което ни пречи да сме Смирени е Себелюбието, за него сме говорили много, но то е може би определящото, за да бъдем Смирени, то буквално блокира и е в основата за всички останали Негативи. Когато Проявяваме Себелюбие, ние не мислим за никой друг, интересува ни единствено и само нас самите, не зачитаме чуждо мнение, не уважаваме другите и най важно страним от тях, което води до всички останали Негативни Емоции, много от нас Неосъзнато сме подвластни на Самолюбието, то заема главно място в борбата срещу Негативните ни Емоции, Всички Духовни Водачи, трябва да се борят непрекъснато с него, защото се оказва че то ни пречи да се Разгърнем напълно. В последното Изпитание с което ни Дари Бог , всички Духовни Водачи без изключение, дори и аз имахме проблем със Себелюбието, което всъщност ни провали, боря се непрекъснато с него, то заема голям процент от ежедневната ми Осъзнатост да се следя и да премахвам Негативни Поведения, това е много изморителен процес, буквално ни изтощава, вечер си лягам рано и ставам рано и винаги се чувствам уморен, като включим и Енергиите които приемаме непрекъснато, работата е изключително уморителна, но това което забелязвам, че колкото повече се бориш, толкова по-леко става и в един момент всичко ще се превърне като действие което се извършва на Подсъзнателно ниво, така както дишаме, така и борбата ще се превърне в естествено действие, което се извършва от нашето Подсъзнание и въобще няма да ни тежи, но това е дълъг процес, който изисква постоянна Осъзната работа, която ще се Отблагодари с Истински Вътрешен Мир, Спокойствие и Свобода на Мислите, без да се притесняваме дали ще генерираме някакви Негативни Емоции или ще постъпим неправилно, Всичко си заслужава до последната капка пот.

Смирението е дълъг процес на Осъзната работа с всички наши Негативни Емоции и Поведения, но всъщност Смирението се явява вторичен резултат от това да сме Слети в едно с Бог, защо казвам това.
Когато сме в едно с Бог, ние всъщност възприемаме неговите Идеали и Мечти, защо се получава така, защото те са толкова завладяващи, че ние усещаме Чистата Любов в тях, усещаме, че бихме искали да живеем такъв живо, усещаме че всичко е толкова прекрасно и Чисто, че направо Мечтаем за това. На всички ни се ще да живеем в Любов и Разбирателство, но все гледаме Материалното в нашата Реалност и все отлагаме това Чисто наше Състояние, което да ни доведе до Истинската Божествена Любов и в това няма нищо лошо, до момента в който не се предадем само на Материалното, а от там вече започват проблемите. Когато сме напълно насочени към Материалното, ние губим връзката си с Бог, Той се опитва да ни подскаже, че се отдалечаваме от Него и ако не усетим Неговата Любяща Загриженост, ние ще се загубим напълно. Разбира се ще мине време, ние ще си предизвикаме един куп Изпитания, които все целят да внесат Баланс, между Духовното и Материалното и в един момент, ние до толкова се Отчайваме, че отново търсим Бог и Той отново ни подава Ръка, която ние хващаме като удавници и се опитваме да се приближим отново до Него.

Когато някой се отдалечи от Бог, той започва да мисли само за пари и прехрана или къде да прекара почивката си, всъщност до толкова ставаме Неосъзнати, че забравяме въобще, че съществува Бог. Напоследък се сблъсквам с много подобни случаи, хора които са получили много Дарове от Бог, но са се оставили само на Материалното и забравили Бог, Той ги е спасявал, вярно загубили са пари, но са живи, давал им е възможност да изплуват от мизерията, но те отново не се сещат да Благодарят, непрекъснато им е пращал Ангели които са ги защитавали от опасности, но те не забелязват и тези Чудеса, все си мислят, че това е късмет, колкото и да повтарям, че късмет няма, това е измислено от Нашето ЕГО, което иска ние да сме уникални, тези хора непрекъснато получават всякакъв вид помощ, но до толкова са завладени от Материалното и ЕГОТО, че дори не щат да погледнат нагоре, гледат само за пари, власт и имане, кой да излъжат, кой да измамят или кой да им свърши тяхната работа и така докато не нарушат многократно всички Вселенски Закони, не си предизвикат множество Карми и нещата не се объркат или по скоро не се сринат до основи, при което започват да протягат ръце нагоре и да търсят Бог да им Помогне. Картината е много плачевна, но в тази Реалност са много хора, не искам да давам проценти, защото някой хора си мислят, че си измислям, нищо че във Вселенската Библиотека няма скрито-покрито, всичко каквото е там, като Информация е самата наша Реалност, без излишни суетностти, но все пак общата картина в България е плачевна от многобройните подобни съдби.

Смиреността е начин на живот, тя не може да се дари или научи като се прочетат няколко Духовни книги, бих могъл да Ви кажа, как аз си помогнах да постигна някаква степен Смиреност.
Има една Молитва за Християнско Смирение в Църковния Молитвеник, аз съм я чел и преди да бъда Осъзнат, защото така съм го усещал на Подсъзнателно ниво, но тази Молитва наистина много помага, отначало я четях сутрин и вечер по три пъти при което започнах да усещам различни Емоции, понякога плачех от радост, понякога от тъга, понякога от Разочарование, че не успявам да контролирам дадено Негативно Поведение, но винаги когато я чета в мен изникват картини в които съм Проявявал Негативно Поведение или Емоция, при което те оставаха в съзнанието ми и вечер исках Прошка от Бог за тях, така постепенно започнах да усещам, че едно по едно, нещата започнаха да се Отрегулират и най интересното, е че непрекъснато имах усещането, че чета или Осъзнавам нещо ново което е вкарано в тази Молитва, тя е невероятна и до ден днешен продължавам да я чета, но вече по веднъж. Бог ми каза, че когато плача по време на Молитвата, всъщност съм усещал Тяхната Радост от това което съм успял да Отработя, Бог изпитва много голямо Въодушевление, когато успеем нещо да Отработим. Препоръчвам тази Молитва, защото тя ни отваря очите за много наши Негативни Емоции и Поведения, ще сложа линк на края на статията, така че който желае може да я включи към Молитвите, тествана е и Работи, разбира се без Бог нищо не би могло да работи, Той е този който ни променя към по Добро.

Обичам Ви!❤️
3.08.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *