Дух, Душа и Тяло/02.09.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“, която е и последна от тази поредица е Задоволство.

Тази тема е малко особена, защото включва, както ЕГОТО, така и това което желаем от Сърце, тоест как да разберем дали нещата са от нашето Сърце или ЕГОТО има някакви скрити намерения, относно нашите Желания и намерения?

Когато имаме някакви Мечти или Желания, ЕГОТО винаги се стреми така да постигнем тези наши цели, че да се Възгордеем от тях, примерно моето желание е да се Обединим, но ЕГОТО може така да Изкриви нещата, че ние да започнем да се Гордеем, да изпитаме силното задоволство от това, че постигаме целите и Мечтите си. ЕГОТО винаги се стреми да се Възгордеем от всяко нещо което правим, то иска ние да се Чувстваме Горди от това което сме постигнали, но как да постъпим, та нали ние постигаме определена цел, не би ли трябвало да се зарадваме, да изпитаме Задоволство от това което сме постигнали, тук нещата са много тънки и неуловими, пиша това, а не зная как точно да Ви ги обясня, за да мога да бъда правилно разбран. Всичко опира до това каква Емоция изпитваме от постигнатия резултат, ако Емоцията е свързана с Гордост, то и ЕГОТО е включено в това, ако Емоцията е свързана и с това че постигаме, то отново ЕГОТО е включено в това, но как да се зарадваме, така че да изключим ЕГОТО, тук отговора е малко особен, защото няма как да изпитаме чувство на Удовлетвореност, ако не е включено ЕГОТО, то просто е невъзможно, защото Неговата единствената цел е точно това, ние да се почувства Удовлетворени от резултата, някой биха казали, че това е добре, но идва следващия момент, че това ни харесва и ние колкото повече постигаме, започваме да допускаме ЕГОТО, все повече да ни повлиява и стигаме до един момент когато сме напълно Завладени или Обсебени от ЕГОТО, именно от това е нужно да се предпазим, да не почнем да се Самозабравяме и да допуснем ЕГОТО да ни Обладае. Това е много трудно за Изпълнение, защото усещането за Удовлетвореност е много Силно, няма Човек който би могъл да му устои, но какво казва Бог по този въпрос, Той ни Съветва, винаги да се стремим да следим ЕГОТО, така да започнем да извъртаме постиженията, че да са потребни и да са част от Пътя, а не да се Възгордяваме с това. Това е напълно постижимо и винаги трябва да се стремим да Приемем постиженията си за част от нашия Път, може дори да ги разделим на стъпала и да Приемем, че сме се изкачили на още едно стъпало и тогава има риск, но той е по-малък, защото ЕГОТО винаги се стреми за Завършеност, тоест ако разбере, че това е част от Пътя ни, то ще очаква някога това нещо да завърши и по този начин ТО не се стреми на всяка цена да се Възгордеем, а очаква следващото действие. Това няма как да се асимилира от нас, то идва директно от Бог, като Съвет и Насока, защото нещата все повече ще се Сбъдват, ние ще се чувстваме все повече Удовлетворени, което е голям риск, да не попаднем в някой от многобройните капани на ЕГОТО.

Тази тема е Особена и заради това, че започна промяна на нашето ДНК, която ще доведе до Чувстването на Удовлетвореност, много от нас ще се усетят Силни Емоции което ще бъде Изпитание за нас, да не би да ни хареса и да се подхлъзнем по някое Изкушение, което ни предлага ЕГОТО. Виждали сме много такива хора, най лесно може да се видят в някоя държавна служба, където се чувстват като властелини и се държат Надменно, може да се види навсякъде около нас.

Като последна тема в тази поредица, бих искал да Ви споделя, че в новата тема „Духовен Мир“ ще се разглеждат същите неща от Психическа гледна точка, до сега ги разисквахме от Духовна,. Разликата ще е това, по какъв начин ни влияят нещата върху Психиката, ще се повторят много неща, което е Добре, но ще се добавят и нови Особености и Влияния върху нашата Психика, Всяко повтаряне води до Затвърждаване на научените неща, може първия път да сме пропуснали нещо и да не сме го Осъзнали, така че всеки от нас ще има възможността да си преговорим материала, някой от вас ще започнат да ме критикуват, защото ще засегна болни неща които са отминали, но това са примери от които имаме нужда, не целя да разпалвам вражди, а да Помагам, който е засегнат, има право да се възмущава и да допуска още повече ЕГОТО да го завладява, за другите, всяко нещо което разискваме ще бъде още една бримка която ще разплетем заедно.

Обичам Ви!❤️
2.09.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Господи и Учителю за Посланието! Благодаря за всичко което правите за всички нас който сме тук и сега! Благодаря ви! 🙏🧡❤💛💚💙💜🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *