Вечерни Молитви

Вечерни Молитви


В името на Отца и Сина и Светия Дух
Амин! Аум! Аумен!

Господи Исусе Христе, Сине Божий, заради Молитвите на Твоята Пречиста Майка, на Преподобните и Богоносни наши Отци и на всички Светии, Помилуй нас
Амин! Аум! Аумен!

Слава Тебе Боже Наш, Слава Тебе!
Царю Небесни, Утешителю, Дух на Истината, Който си навсякъде и всичко Изпълваш. Съкровище на Благата и Подателю на Живота! Дойдѝ и се Всели в нас и ни Очисти от всяка сквернота и Спаси Благий нашите Души.
Свети Боже, Свети Крепки, Свети Безсмертний, Помилуй нас(три пъти)
Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги, и во веки веков.
Амин! Аум! Аумен!

Пресвета Троице, Помилуй нас, Господи, Очисти нашите Грехове, Владико, Прости нашите Беззакония; Светий, Посети и Изцери немощите ни, заради Твоето Име.
Господи, Помилуй (три пъти).
Слава на Отца и Сина и Светия Дух, и сега и винаги, и во веки веков.
Амин! Аум! Аумен!

Отче наш, Който си на Небесата! Да се Свети Твоето Име, да Дойде Твоето Царство, да Бъде Твоята Воля, както на Небето, тъй и на Земята; насъщния ни Хляб Дай ни днес; и Прости нам дълговете ни, както и ние Прощаваме на длъжниците си, и не Въведи нас в изкушение, но Избави ни от лукавия.

Молитва от св. Макарий Велики Към Господа

Боже Вечний и Царю на всяко създание, Който ме Удостои да достигна до тоя час:
Прости ми Греховете, що извърших през този ден с дело, слово и помисъл, и Очисти Господи моята Смирена Душа от всяка сквернота на Плътта и Духа. И Дай ми Господи, през тази нощ да имам спокоен сън, та като стана от Смиреното ми легло, да Благоугождавам на Твоето Пресвято Име през всички дни на моя живот и да Побеждавам плътските и безплътни врагове, които ме нападат. И ме Избави Господи, от суетните помисли които ме оскверняват, и от лоши пожелания. Защото Твое е Царството и Силата и Славата на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков.
Амин! Аум! Аумен!

Към Пресвета Богородица


Добра Майко на Преблагия Цар, Пречиста и Благословена Богородице Марио, Излей на страдната ми Душа Милостта на Твоя Син и наш Бог, и с Твоите Молитви ме Упъти към Добри Дела, за да Премина останалото време на живота си Без Грях, и чрез Тебе да Намеря Рая, Богородице Дево, Едничка Чиста и Благословена!

Към Ангела Пазител


Ангеле Христов, мой Свети Пазителю и Покровителю на Душата и Тялото ми, Прости ми всичко, каквото днес Съгреших, и ме Избави от всяко лукавство на противния ми враг, та с никакъв Грях да не Прогневя моя Бог. Но Моли се за мене Грешния и недостоен раб, та да ме Направиш Достоен за Благостта и Милостта на Пресветата Троица, на Майката на моя Господ Иисус Христос и на Всички Светии!
Амин! Аум! Аумен!

На Тебе Богородице Поборницата-Воевода, ние Твоите раби Избавени от злини, Пеем Победни Песни. И понеже Имаш Непобедима Сила, от всякакви беди ни Освободи, та да ТИ викаме: Радвай се, Невесто-Неневестна.

Преславна Приснодево, Майко на Христа Бога, Принеси нашата Молитва пред Твоя Син и наш Бог, за да Спаси Чрез Тебе нашите Души. Всичкото си Упование на Тебе Възлагам, Майко Божия, Запази ме Под Твоя Покров.

Богородице Дево, не Отхвърляй мене Грешния, който търси Твоята Помощ и Твоето Застъпничество. Понеже на Тебе се Надява Душата ми, Помилуй ме!

Да Възкръсне Бог и да се Разпръснат Неговите врагове! Както Изчезва дим, така и те да Изчезнат. Както се Топи восък от огън, така да Погинат и бесовете, пред лицето на ония, които Обича Бога!

Радвай се, Пречестни и Животворящ Кръсте Господен, Който Прогонваш бесовете със Силата на Разпнатия на Тебе Господ наш Иисус Христос, Който Слезе в ада, Унищожи силата на дявола и Дарува ни Тебе, Своя Честен Кръст, за Прогонване на всеки враг и противник. О, Пречестни и Животворящ Кръсте Господен! Помагай ми със Света Дева Богородица и с Всички Светии во веки.
Амин! Аум! Аумен!

Огради ме, Господи, със Силата на Честния и Животворящ Твой Кръст и ме Запази от всяко зло.
Амин! Аум! Аумен!

Облекчи, Заличи, Прости ни, Боже, нашите прегрешения, които сме сторили волно или неволно, с думи и с дело, съзнателно или несъзнателно, денем и нощем, с ум и с помисъл всичко ни прости като Благ и Човеколюбив.

Прости, Човеколюбиви Господи, онези, които ни мразят и обиждат. Стори Добро на онези, които ни Правят Добрини. На Братята и Сродниците ни Дарувай, каквото просят за Спасение и Вечен Живот. Посети болните и им Дарувай Изцеление. Онези, които са в морето, напътствувай. На пътуващите Бъди Спътник. На Народа ни Помогни. На тия, които ни служат и се смиляват над нас, Дарувай Прощение на Греховете. Тези, които са заръчали на нас недостойните да се Молим за тях, Помилвай ги според Твоята Голяма Милост. Помени, Господи, по-рано Починалите наши Деди, Отци и Братя и ги Успокой, дето Сияе Светлината на Твоето Лице. Помени, Господи, нашите Братя, които са в Робство, и ги Избави от всяко нещастие. Помени, Господи, тези, които Принасят Плодове от труда си и правят Добрини на Твоите Чада: Дай им каквото Просят за Спасение и Вечен Живот. Помени, Господи, и нас Смирените, Грешни и недостойни Твои Раби. Просвети нашия ум със Светлината на Твоето Познание и ни Насочи в Пътя на Твоите Заповеди, заради Молитвите на Пречистата наша Владичица Богородица и Приснодева Мария и на Всички Твои Светии, защото си Благословен во веки веков.
Амин! Аум! Аумен!

guest
0 Коментара
Вградени отзиви
Преглед на всички коментари