Молитва на Родители за техните деца

Господи Боже, Създателю на човека, небесни Отче! ТИ Установи и Благослови брака, като Каза: „Растете и се множете, пълнете Земята“!

Ти Благослови и нашия брак, Даде ни чеда, за да засилиш радостта ни! Неизказано голяма е тая Твоя Милост, Смирено ТИ Благодарим!

Твое наследие са нашите деца Господи, защото ТИ си наш Небесен Отец! Затова Те Молим, Приеми ги под Твоята мощна закрила, пази ги Духом и телом, като Твое достояние! Дарувай им добро здраве, пази ги от болести, от всяка злополука, подкрепи ги да растат в Твое Подобие, Дарувай им чисти Мисли!

Особено им Дарувай Твоето Свято Благословение, за да бъдат предпазени от внушенията и примките на злия и лъжлив свят! Вдъхни им Светия Твой Дух, та всякога да изпълняват Твоята Воля, и да се поучават от Твоя Закон!

Запази ги , не позволявай да се отдалечат от Теб, от нас самите! Не позволявай да влизат в заблуди, вредейки и на нас! Бди Господи над нашите деца, Бди и ни Помогни, и ние да сме им полезни, да не ги вкарваме в собствените си капани, с които сме си вредили! Научи ни Господи да ги Възпитаме, като Твой Истински Служители!

Дай им сили да растат в мъдрост, да напредват в добродетелност, да не отслабва синовната им почит към Тебе, да се покоряват на Светлите ти Закони, Учейки и нас на тях! Дай и на нас Господи, да им бъдем с дела и думи наставници, в истина и добро.

На Тебе ги предоставяме, на Твоята Доброта и Милосърдие, на мощната Твоя Защита и Помощ! Приеми тях и нас, за да бъдем всякога Твои, и с благодарни Сърца непременно да славословим Твоята безмерна благост и спасителния Твой промисъл!

Господи, Твоята Свята Воля да Бъде!

Слава Тебе!

Благодарим!

Амин! Аум! Аумен!


9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *