Дух, Душа и Тяло/28.04.2023

Скъпи Богусвидни, темата в „Дух, Душа и Тяло“, е по въпрос на Антина Ефтимова.

„Ако дявола е в хармония, то той отговаря за талантите, дарбите и гениалността на човека.
Ако е в дисхармония, може да направи зъл гений от човека. Всъщност сега се сетих, че съм чела, че тъмните сили, когато работят с някого също дават дарби за насърчение за отработване на карма.“

Част 2

Искам първо да Благодаря на Антина Ефтимова, че повдигна този въпрос, който предизвика редица други въпроси, както одобрение и неодобрение. Разделението между мъжа и жената се пролича по отговорите ви, и ще оставя за най-накрая да отговоря и на тях.

Защо засягам войната между добро и зло, и какво общо има със Сътворението?
Символа ин-ян, който толкова добре знаем, говори толкова много, той обхваща абсолютно всички аспекти, както нашия живот, говоря и за вътре в нас, така и за цялата Галактика и Вселена. Той ни показва Баланс между добро и зло, тук ще спомена и Баланса между женската и мъжката Енергия. Точките също много ни говорят, лошото е в доброто и в доброто има лошо. Именно това ви обяснявах вчера, че трябва да грешим, за да може да се Учим, че трябва да Приемем лошото за Дар, който ни Помага да бъдем все по-добри. Никога отрицанието, дали на добро или на лошо, не води до добри резултати, поради това Бог все ни повтаря, че Вселенския Баланс е много важен, че ние трябва непрекъснато да следим за него, получим ли, веднага да Благодарим, нарушим ли Баланса, следва действие от Вселената, която се стреми да подържа, именно този Баланс, между добро и Зло. Графиката е Сътворението не Света, доброто непрекъснато прелива в зло и обратно, в миналото сме били добри, сега сме лоши, преливането е признак за Развитие! Много е трудно да разберем, че лошото е добро и доброто е лошо, това твърдение противоречи на всичко какво сме Учили до сега, все се пазим от лоши неща, все се стремим да бъдем максимално добри, но всъщност в нас е заложено да грешим, да преливаме в лошо, за да стигнем до Трансформацията ни в Добро. Именно поради това сме оставени да Грешим, оставили са ни да се самопогубваме, и са Знаели, че рано или късно, злото в нас ще се Трансформира в добро!
Защо е сътворението?
Когато са започнали да Сътворяват Света който знам, но всъщност не сме го опознали, е било трудно да се знае, какво е най-доброи за начало, дали да населят Планетите само с добри Същества, та Вселената, като цяло да бъде само Светла – така и станало. Населили са се само добри Същества, но не знаейки какво е лошо, постепенно се видяло, че всички са започнали да бъдат лоши, мислейки си, че са добри. Това идва именно от незнанието и липсата на пример, какво е зло, ако нямаме пример, то лесно можем да изпаднем в заблуда, че вършим добро. Боговете са се видели в чудо, започнали постепенно да Рестартират Същности, идвали ледени Епохи, които погубвали цели Планети, това обаче, така и не помогнало. Насетне Решили, както казвам аз, да се оставят по течението на реката, или да оставят всичко да се развива по естествен начин. Минало време и се разбрало, че лошото си има свой край, че когато се стигне дъното, винаги се стремим да се отблъснем, та да излезем на светло, и постепенно Планетите започнали да се Чистят, и да стават все по добри. Днешно време, от много хилядолетия назад, злото се смята за най-голямото добро, защото имаме и Примера, имаме и Мъдростта, които са Градивни, а дълбочината в която може да се навлезе на една единствена Мъдрост, е безгранична. Това съм го усещал многократно, знам Мъдростта, живея спрямо нея, а в един момент, самата Мъдрост започва да си противоречи сама на себе си, и виждаш, че и неспазване на Мъдростта е Мъдрост, както казваме ние „всяко зло за добро“!
Накратко ви описах Сътворението, такова каквото е достигнало и до нас, от Гръцката Митология, Инки, Индуси и ред Религии, които са давали някаква бегла представа, какво е имало в миналото. Ние сме една от рестартираните Планети, информацията която получаваме ни е Дарявана, защото новото е, че вече не се пазят тайни и всичко трябва да излиза на яве, вече сме достатъчно Израснали, за да разберем и знаем. Доколкото до технологиите, ще ни се дадат едва тогава, когато са сигурни че няма да се самоунищожим чрез тях!
Надявам се да отговорих на въпросите, ще приложа още три въпроса с което ще приключа темата:

Антина Ефтимова
„Учителю, женското – искам, не провокира ли мъжкото мога?
Като стремеж, вдъхновение, по добра версия на мъжа, нямам предвид материалните ненаситни желания и ..!“

Скъпа Антина, чрез символа ин-ян, всъщност ти отговорих на този въпрос, да така е, но когато жената иска да бъде мъж, то по естествен начин, мъжа започва да проявява женски качества, това също е свързано с Баланса, ако има повече мъжка Енергия, то Женката започва да произлиза от други нетрадиционни източници, както в момента мъжа. Това е основния проблем днес, че Мъжката Енергия е много повече от женската, поради това много мъже се разочароват от женския пол и намират спасение като се сношават с мъже. Така и при жените, те намират мъже сред своите и стават лесбийки, разделението е повече от видимо, жените си повярвахте, както знам от нашето минало, Свободата често води до свободия, забравиха основните си задължения – възпроизвеждане, мислейки единствено за себе си, поради това мъжа не е виновен в тази ситуация, не че той го иска, принуден е от Енергиите които са около всички нас, да намери друг начин да се справи, започвайки той да гледа деца, да готви и пере, не че е лошо, но жените станаха повече от капризни, забравяйки напълно женското в тях. Не искам повече да наблягам на това, писали сме и друг път по темата, може да я откриете и да я прочетете, така картината ще се допълни.

Виолина
„Благодаря, учителю за посланието! Сега го прочетох, не успях да вникна във всичко. Направи ми впечатление изявлението “ не мога без жена и жените имат проблеми“ . Ако се нуждаем от другия пол с неговите проблеми, значи също имаме някакъв дефицит. Мъжът не се е свързал със своята Анигма, вътрешна жена . Той я осъжда и се опитва да реши проблема навън .“

Скъпа Виолина, да така е, проблемите започват още от родителите. Ще ви припомня пример който толко често съм ползвал, как майката съветва дъщеря си, да си намери някой богат – важни са парите. Много грозен съвет, но същевременно в синхрон с това което обсъждаме, че чрез грешките се Учим, това довежда до изкривяване на детето, до затваряне на нейното Сърце, и тя става просто свидетел на живота, но не и да Живее в Истинския смисъл на думата, тя е ловец на имоти, не на щастие. Същото се отнася и при мъжете, както е при мен, поради това, че майка ми, не ми е давала Любов, аз не мога да спра да я търся, но все я търся такава, подобна на майчината, все искам да е по-истинска и истинска, именно каквато е Любовта на майката. Два Различни случая, но достатъчно изразителни, че проблемите ни започват да произлизат от нашите родители, техните от техните, и така си предаваме едни и същи негативи, без никой да е успял да постигне щастие. Епохата в която Живеем цели премахване на всички Карми и негативни генетики, нашето ДНК да бъде Изчистено, та новите наши деца да бъдат много по-щастливи от нас. Както при мъжа има женска Енергия, така и в жената има Мъжка Енергия, никой човек не може да живее само с един вид Енергия. Това, каква е женката и каква е мъжката Енергия, също го коментирахме, и то скоро, женската енергия е необуздана, а Мъжката е много по-стабилна, мъжа има нужда да бъде поблъскван, а жената да бъде укротявана, две противоположности, които ще намерите и в символа ин-ян.

Учител Дуно Пора Парира.
Обичаме Ви!❤️
28.04.2023 г


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *