Рецепти за Божествена Любов/25.06.2020

Здравейте Сродни Души, днес темата в поредицата „Рецепти за Божествена Любов“ е Срамежливостта, тази тема е разисквана, но ще добавим още малко аспекти в тази насока.

Скъпи Сродни Души твърде често проявяваме Срамежливост и се притесняваме за различни неща, но бих искал да вникнем по дълбоко в това наше качество което е добродетел, но има и някой аспекти които преминават в крайност, а както знаем всяка крайност не е добра.

Когато се притесняваме ние проявяваме един вид лека Съпротива, която ни кара да Отричаме, да отказваме или напълно да Отхвърлим нещо, Проявявайки Съпротива, ние активираме макар и в малка степен нашата Горделивост и тук вече идва проблема, активирайки Гордостта, ние превръщаме Добродетелността в Негативна Емоция и отново казвам, че това е в малка степен, но всъщност когато това се превърне в начин на Поведение, ние започваме да парадираме с това, дори да го поощряваме и неусетно от Добродетел, то се превръща в чиста Гордост, а Гордостта води до редица блокажи в нашето развитие.
Нормално е да си зададем въпроса, това не е ли част от нашият характер, част от същността ни и отговора е ДА, и е нормално да го имаме като качество, защото другата крайност е Наглостта и отново въпросът е, как да не допуснем да преминава Срамежливостта в Недобродетел и скъпи хора тук отговора отново е Любовта.
Да приемем, че се намираме на гости и домакинята ни предложи пари, защо знае, че сме в затруднение и от Сърце би искала да ни Помогне, но ние Проявявайки Срамежливост и неудобство, започваме да отказваме тези пари, това е съвсем нормална ситуация и много хора постъпваме по този начин и ако вникнем по-дълбоко ще усетим и нотката на Гордост която се появява при отказа, тази нотка идва от нашето ЕГО което тихичко ни казва, че ние се унижаваме, че това е под нашето достойнство и в никакъв случай не трябва да приемем тези пари, нищо че са ни крайно необходими, за да подсигурим храната си за този ден. Съвсем нагледно се вижда в този случай как Скромността се явява като трамплин за нашето ЕГО и го превръща в Недобродетел. Твърде често нашето ЕГО използва нашите Добродетели, за да ни накара да изпитваме Негативни Емоции, като започва да парадира с тях.
Как Любовта ще Отрегулира това е въпрос на една Мисъл, същия случай, ако приемем, че домакинята го прави с Любов и вие отвърнете с Любов и приемате тези пари, то тогава Гордостта е невъзможно да се Прояви, защото Любовта не позволява на нито една Негативна Емоция да съществува, приемайки с Любов тези пари ние можем да изкажем истинската си Благодарност, да Благословим и да приемем, че всички хора имат Добри Намерения, че няма нищо лошо в това да си Помагаме, че в друга ситуация ние ще можем да се Отблагодарим многократно повече.
Скъпи Сродни Души, трябва да започнем да бъдем Откровени и Открити един към друг, да показваме Любовта си, да приемаме Любов и да отдаваме Любов. ЛЮБОВТА ще ни помогне да се Издигнем до невероятни висини, не само Духовно, но и като Взаимоотношения, трябва да приемаме всичко което ни се дава и като домино да го предаваме натам, по този начин ние ще се Допълваме, ще си Помагаме, ще отдаваме Любов към Всеки и Всичко.

Обичам Ви! 💓
25.06.2020 г


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *