Дух, Душа и Тяло/28.06.2020

Скъпи Сродни Души, днес ще довърша статията за Страха като убиец на Любовта. Много ми се ще да вникнем в дълбочина относно това колко са пагубни Страховете, че те ни ограничават в нашето развитие, като Божи Служители и цялостна Нация.

Страхът има много форми, в последната част искам да обсъдим Тихият Страх – защо тих?

Тихият Страх всъщност го знаем като Притеснение, това е Чувство в нас което те държи под напрежение, имаш усещането, че нещо ще се случи, но не знаеш какво, усещане което може да продължи дни наред и да те изцеди напълно. Какво е всъщност този Тих Страх, това са отново Страхове които ние умишлено потискаме, защото не искаме да се подадем на тях, но всъщност нашето Подсъзнание стои будно и ни държи под напрежение за нещо което може да се случи. Много пъти изпитваме такива притеснения преди някакво събитие и тези емоции ни водят до раздразнителност.

Както при всеки Страх, за да го преодолеем е нужна Вяра, че всичко се случва по най-добрият начин за нас и за всички около нас. Тази Вяра всъщност е Уповаване в Бог и в това, че Той ни Води към нашето Истинско Щастие, но каква е трудната част в този вид Страх.

При Тихият Страх много често ние не Осъзнаваме от къде произтича, твърде често не виждаме истинската причина за него, макар всичко да изглежда наред в нашите дела, ние се притесняваме, именно това е трудната част, да Осъзнаем причината. Както вече разисквахме Страхът произтича от илюзорните представи на нашето ЕГО за евентуални беди и тук е същото, веднъж Осъзнавайки лесно можем да се успокоим. Много често си мислим, че това са предчувствия които искат да ни предупредят, но всъщност това не е така, отново нашето ЕГО си играе с нас. Всичко което говорим за нашето ЕГО го обрисува като нещо много зло, това е така и не точно. Без него ние не бихме могли да различим добро от зло, то е дар от Бог, за да можем да израстваме, преодолявайки неговите изкривявания на реалността, ние стигаме до Истинността за това, как да живеем, да преодоляваме всяка Негативна Емоция и Поведение, то е инструмента без който не бихме могли да оцелеем, но защо е така трудно да преодоляваме негови представи за ситуациите, именно защото е част от нашето съзнание като средство за постигане на Истинност.

При този Страх е нужна нашата будност в това, че в момента когато усетим някакво притеснение да се сетим, че то идва от нашето ЕГО и моментално да се опрем на Бог и Вярата, без да му преписваме някакво свръх усещане за проблеми.

Страхът е като болест от която е задължително да се излекуваме, защото много от нас се пристрастяват в Страха, променят Живота си водени от него, това е все едно да се затворите в тясна стая и да искате да живеете в нея, без да можете да видите нищо от това което има зад тези стени, тоест поставяме си сами границите и се ограничаваме да се развиваме, живеейки по този начин, ние активираме всичките ни познати Негативни Емоции и Поведения и ги оставяме да вилнеят в нас с пълна сила.

Силно се надявам да съм успял да ви помогна в това да Осъзнаете колко е пагубен Страхът и каква сила има върху нас, преодолявайки Страхът, ние ще успеем да укрепим Вярата и Любовта към Бог и всичко което ни заобикаля. Бих могъл да пиша още по тази тема, но за момента мисля, че докоснах най важното в това да преодолеем Страховете и да изкараме Любовта и Бог, като наши Водачи и Пазители.

Обичам Ви!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *