Рецепти за Божествена Любов/29.06.2020

Здравейте Сродни Души, днешната тема от поредицата „Рецепти за Божествена Любов“ е Самочувствие.

Много хора страдаме от това, че нямаме Самочувствие или пък от прекалено голямо такова, нужно е да вникнем в това и да разберем от какво имаме нужда и какво е това което поставя Бариери пред нас. И в двата случая нещата спират Духовното Развитие, тоест, нужно ни е среден вариант в който, хем да имаме Самочувствие, хем то да не е прекалено, защото тогава Самочувствието се превръща в Гордост и Надменност, които отново се явяват спирачки за нашето Разгръщане.
Когато нямаме Самочувствие ние не можем да Разгърнем себе си и всичко което притежаваме го затваряме в нас и то не излиза , за да се прояви и да може да се Разгърне. Примерно, ако притежаваме Дарбата да сме оратори, срамувайки се да говорим пред хора, ние не можем да разгърнем тази Дарба. Аз минах по този Път защото бях много Стеснителен и в буквалния смисъл, бях невидим, но Благодарение на Бог и това, че ме Преведе по Пътя на Изпитанията в момента пиша тези неща и съм Истински Щастлив от това.
Мили хора, не трябва да се Ограничаваме и да си поставяме Бариери, не е нужно да се Притесняваме дали ще ни Приемат или не, не трябва да мислим, че не сме достатъчно добри, всеки има Дарби които трябва да ги Прояви и то чрез Любовта, Вярата и Силното Желание да бъде част от целият ни прекрасен Свят, колкото повече Разгръщаме себе си, толкова повече ще усещаме Силата и Увереността, че всичко е възможно, но е нужно да имаме Силната Вяра, че няма нищо случайно и ако сме сбъркали в преценката си за свойте заложби, то това може да е трамплин, за да Преоткрием себе си и това за което Бог ни е Предопределил, Бог има План за всеки от нас спрямо Даровете които е разгърнал и в момента в който ние се Отворим и Разгърнем нашите Дарове, Неговия Промисъл като тайфун връхлита и премахва всичко това което ни Ограничава и пречи за да можем да осъществим Мисията си заради която сме на Земята, няма Човек на Земята който да няма Мисия, чрез която да подобри живота на нашата Планета на Майката Земя.
Но какво се получава когато прекалим със Самоувереността, в този случай започваме да мислим, че знаем всичко, можем всичко, научили сме си всички Уроци и както ви направи впечатление това е ЕГОТО което ни провокира да си Мислим, че сме много добри – виждаш ли аз се справям много добре, виж колко много хора гледат фейсбук и в един момент Гордостта и Надменността те Завладяват и буквално ти поставят Розови Очила пред очите и ние не успяваме да се Осъзнаем, че всъщност сме спрели своето развитие, в един момент преставаме да се интересуваме от другите, започваме да изтъкваме себе си и дори недоумяваме, защо някой хора започват да не ни харесват. Този тип хора попадат в капана на ЕГОТО, където поставят живота си на пауза и започват да слизат надолу в Духовното си развитие.
Скъпи Сродни Души, не е лесно да се предпазим от тези неща, но винаги трябва да сме Будни и Осъзнати, като анализираме сами себе си, нужно е да се поглеждаме в огледалото и да си зададем въпроса “ Аз днес помогнах ли на някого, дадох ли Любов на всички с които съм бил “ или само се хвалех колко съм бил Щастлив, къде съм ходил и какво съм направил.
Това е трудно, но и не чак толкова, защото, ако винаги се Молим на Бог да ни Показва грешките, Той винаги ще намира начин да направи това, но и тук се изисква Осъзнатост, за да видим Сигналите които ни се Пращат, за да не стигнем до по сериозните предупреждения, че съсипваме живота си който е Дар от Бог и нямаме право да го пропиляваме, а да се стремим винаги да бъдем в полза, както на себе си, така и на Обществото.

Обичам Ви! 💓
29.06.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *