Дух, Душа и Тяло/09.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в “ Дух, Душа и Тяло “ е Завист.

Днес обхващам голяма част от нашите Негативи, а Завистта е една от тях. Когато Завиждаме, ние се изпълваме с Негатив както нас, така и човека към които изпитваме Завист. За нас е истинско Изпитание да спрем тази Емоция, защото се чувстваме Неудовлетворени от нашите резултати.

Когато започваме да изпитваме Завист ние се оставяме на нашето ЕГО да ни води, защото то е причината за тази Емоция. То не може да открие нещото, чрез което да може да се храни и заради това тази емоция се явява като катализатор за неговото гориво Гордостта, То запопва да ни потиква да търсим нещо, чрез което да се Гордеем, но как да се справим с тази Негативна Емоция. Отговора на този въпрос буквално е очевиден, единственото което трябва да си помислим е, че всичко е в Ръцете на Бог и ако за в момента ние сме в това състояние, значи Бог иска това, то ни е нужно, за да можем да се Извисим, след като Осъзнаем причината за нашето положение.

Винаги има причина за определено наше състояние, тя винаги е нещо което ние трябва да Осъзнаем и да Отработим. Понякога тези причини може да са и Кармични, но и тогава, отново е нужно да се Осъзнаем, за да Отработим Кармата. Когато Бог вижда, че ние се стараем, полагаме усилия да бъдем Осъзнати, тогава Той ни Изпраща Ангели, които да ни Помогнат в това начинание, но е нужно поне мъничко усилие от нас, колкото да предизвикаме този процес на Осъзнаване, когато го предизвикаме, той от само себе си се разрешава и това е трудната част, да предизвикаме Осъзнаването. То зависи напълно от нас, Бог никога няма да се Намеси, преди ние да сме Осъзнали Урока, защото всичко ще бъде излишно от преживените несгоди, тоест несгодите ще продължат до тогава, докато не Осъзнаем Урока, тогава Бог ни Поема в Свойте Ръце и ни Повежда напред към Светлината.

Завистта е много коварна, тя би могла да ни вкара в състояние на пълно отчаяние, та дори и до желание за Самоубийство, заради това трябва много да внимаваме какви мисли допускане в Съзнанието си и ВИНАГИ ДА СЕ УПОВАВАМЕ НА БОГ И НЕГОВИЯТ ПРОМИСЪЛ ЗА НАС, Той винаги е до нас и винаги е Предвидил най-доброто, така че да бъдем Истински Щастливи, а не да се залъгваме с временно Щастие.

Обичам Ви!❤️
9.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Учителю много интересна е темата в това Послание! Съжалявам много че дори в нашата група я има сама виждам това!Наместо да се радваме на човека който е напреднал в някакво отношение има хора който се дразнят от това!Трябва да преусмислим мислите и държанието си защото зависта те издава по някакъв начин! А Трябва да сме радостни за човека който е получил похвала или заслужено признание за нещо!Да се стремим и ние да вървим по пътя на Добротата Взаимопомоща и Смирението! 🙏💜💚💙💛🧡🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *