Дух, Душа и Тяло/29.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“ е отново Капан причинен от нашето ЕГО и това е Самоосъждане.

Когато започнем работа по себе си, често се случва да допускаме грешки, когато те са циклични, ние започваме да се Виним, защо непрекъснато допускаме една и съща грешка, защо не можем да се Променим. Често съм изпитвал това Поведение и го правя все още, но то е много пагубно, защото ни вкарва в Спирала, която се върти надолу, ние започваме до толкова да се Виним, че изпадаме в Депресия. Както обсъждахме в предишната тема, започват 3-те Етапа на Негативно Поведение.

Самоосъждането е много крехък момент в който искаме и да се Променим, но всъщност знаейки, че грешките ни учат, ние се Виним, въпреки това, знаейки че трябва да Приемем всяка грешка за Урок, не успяваме да спрем Самоосъждането. Това наше поведение се дължи на ЕГОТО, което Проявява Нетърпение, искаме нещата да се получават бързо и да се Извисим. Нетърпението причинява много големи щети, то ни вреди, спираме да мислим трезво, пречи ни да видим нещата и от друга гледна точка, примерно „искам да започна да Лекувам и да Гадая“, тази наша цел , силния копнеж да сбъднем това желание, ни кара да се Самообвиняваме, защо допускаме грешки, защо не научаваме Уроците, защо допускаме да се случва това или онова, по този път на Самообвинения, може да се върви много дълго време, ще намираме кусури за всяко нещо, даже ще се Виним, защо сме живи, та ние не можем да свършим нищо като хората.

Самосъжалението се преодолява отново с Вяра в Промисъла на Бог, но едновременно с това, трябва да се борим и с Нетърпението, защото те са свързани, прекалено големите Очаквания, Прекаленото Взиране и Искане всичко да е наред, Прекаленото Настояване всичко да се случи така както ние смятаме, че е най-добре, водят до Нетърпение и съответно Самоосъждане, че допускаме да се Провалим при Изпитанията. Аз водя някой Сродни Души по техния път на Извисяване и Превръщането им в Чисти Божи Служители, именно това Нетърпение ги кара да се Самообвиняват и да търсят Прошката за това, кара ги да се Чувстват Гузно, за дето са допуснали някаква поредица от Грешки, забравяйки че, чрез Изпитанията се постига Мъдрост, забравяйки че, чрез Грешките Израстват, забравяйки че, няма нищо случайно и че, ако една Грешка се повтаря многократно, то значи Бог работи с Тях и цели те да се превърнат в Силни и Чисти Негови Служители, не трябва при първите Проблеми да увесят нос и да се чудят откъде им е дошло.
Когато си Духовен Водач, трябва да Притежаваме освен Умения да Ръководим, но и Мъдрост, да сме преминали през всички Преживявания, които всъщност са Изпитанията, които внасят Мъдростта Дълбоко в Нас, да Можем Винаги, ама Абсолютно винаги да запазим Собственият си Вътрешен Мир, без да се Сриваме, а да знаем какво се случва и че единствено Вярата в Бог и Любовта е това което ще ни Помогне във всяка една ситуация. Защото ситуациите са много, хората са на различно ниво от тяхното Развитие и това е главното което ни Помага, за да не допускаме някой друг да ни Срива, да Проявяваме Разбиране, че той е в Етап в който, не би могъл да разбере цялата Истина, а само това до което, неговото Его иска да Стигне, като разбиране, че той не е Осъзнат, а робува на ЕГОТО, не да го Виним, а да подходим с Разбиране, дори малко Съжаление, макар да не му правим услуга с това, да му поднесем информация, без да я натрапваме, която е спрямо неговото Разбиране, да внесем Съмнението, което да го подтикне към собствени Размишления и да го оставим в Ръцете на Бог, защото Той единствен Знае, какво е най-добро за тази Душа, защото Вижда, както всичките му Проблеми, така и всичките негови Взаимоотношения, всичко трябва да се случва за Доброто на Всички, не само за тази Душа. Това са неща които на нас ни е трудно да ги разберем, та камо ли да ги Вградим в нас, като начин на Поведение, трудно ни е дори да Обичаме хора които смятаме, че са по-надолу от нас, а за Бог няма Разлика, Всички сме негови Деца, всички заслужаваме еднакво Отношение и това е най трудната задача за един Духовен Водач, да не допуска абсолютно никаква разлика във Взаимоотношенията, да гледа на всеки като собствена Сродна Душа, като Приятел, като Любов която Идва от Бог.

Обичам Ви!❤️
29.07.2020 г


1 коментар
  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Господи и Учителю за Посланието! Нека да се получим от съветите който ни се дават!Както казва Бог за него сме еднакви!Но в живота ни често виждаме да се прави разлика между хората и това води до вътрешно огорчение!Защото ние сме равни братя и сестри дошли на Земята за да изпълнят задачите за който сме поели отговорност пред Духовния свят!🙏💕💕💕🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *