Рецепти за Божествена Любов/31.07.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Разочарование.

Когато започнем своя Духовен Път, ние често изпадаме в състояние на Разочарование и това е нормално, всеки от нас желае максимално бързо да Отработи Негативните си Емоции, Мисли и Поведения и да Бъде Щастлив, но самото нещо, че желаем много бързо да се случи всичко е основната причина да се Отчайваме и да изпитваме Разочарование. ЕГОТО ни винаги се стреми нещата да стават Бързо и когато Бог Работи с нас, Той го знае и се стреми през целия Процес на Израстване, винаги да Отработва ЕГОТО, като главна причина за всички наши Негативни Поведения и Той, често удължава нещата, за да Проявим Търпение, което буквално убива ЕГОТО. Често ни се случва да си мислим, че всичко е безкрайно дълго и че Бог ни измъчва, това усещане съм го усещал много пъти, но сега като по Осъзнат, започнах да Осъзнавам какво е целял, че всяко забавяне е довеждало до убиването и Осъзнаването на вредното влияние на ЕГОТО. Струваше ми се, че Бог ме изтезава, но сега съм МУ Благодарен, защото винаги когато моето ЕГО се опита да се Прояви, аз го усещам още в зародиш, това е странно чувство което е трудно обяснимо, все едно интуиция, но срещу Проявяване на ЕГО.

Всички които вървим по своя Духовен Път, Търпението е много важен Елемент, който е нужен на всеки един от нас, то е инструмента който успява да пребори ЕГОТО, то е Способността ни да се Владеем, то е умението да проявим Мъдрост, то е знанието кога да премълчим и кога да говорим, то е Истинско Божествено Проявление, защото Бог винаги Проявява голяма Милост и Търпение, за да може да ни Помогне, въпреки нашите безобразия, Бог до толкова е Милостив, че дори когато го Обиждаме, Той се Радва, защото Изкарваме нещо Негативно което Той ще Отработи, същото е и с Търпението, Той ни Предизвиква да Проявяваме Нетърпение и същевременно ни Учи да сме Търпеливи, по негово Подобие, да Премахваме вредното влияние на ЕГОТО.

Когато започнем да сме Търпеливи, ние всъщност Помъдряваме, започваме да виждаме нещата съвсем по различен начин, виждаме целият замисъл на Бог, успяваме дори да доловим някой от Неговите замисли и какво цели с тях и се удивляваме на Промисъла, чрез който постига толкова много неща, дори и с един израз, винаги съм се чудил как го постига, как, чрез една дума успява да ме провокира и да Отработи дадено нещо, това е Удивително и нашето Духовно Съзнание не съумява да Осмисли всяко Негово Действие и то само с една дума.

Нетърпението е качество което много ни вреди, то ни изкарва извън релси, карани да се държим грубо с близки и познати, карани да пренебрегваме всякакъв вид закони, карани да изоставяме близките, принуждава ни да сме груби и дори жестоки към всички около нас, аз съм изпитвал тези Емоции и зная колко е вредно това наше Поведение, помислете колко много ни вреди само, ако примерно закъснее келнера, вечерята, таксито, та да не говорим за по-сериозни неща. Нетърпението провокира и Страх в нас, че може да се провалим, че може всичко да рухне, че нищо няма да се получи и комбинацията от Гняв, Страх и Нетърпение става взривоопасна и винаги води до много големи проблеми и последици. В по-ранния ми период изработвах мебели и Нетърпението винаги ми вредеше, допусках грешки които водеха до проблеми и разходи, сещам се за един случай когато трябваше да изрежа отвор за мивка на плот, до толкова бързах да си тръгна, че вместо отвора да е с заоблени ръбове както е мивката, аз ги направих прави и това мое бързане ме извади извън строя, защото трябваше да купувам нов плот, отново да идвам и вместо по бързо, стана по бавно, загубих пари, та бързата работа, слепи ги ражда, същото е и в Духовното ни Развитие, трябва да положим освен труд и Търпение, за да може Бог да направи най – Доброто за нас.

Като обобщение ще кажа, че главната причина за Разочарованията са Нетърпение, Очакване на определен резултат или време. Очакванията са също много коварни, но за тях ще говорим в следващата тема.

Обичам Ви!❤️

Марина Хлебарова

Благодаря Ангеле! Разочарованието е страшно чувство. Правиш много неща и си мислиш че правиш правилното нещо и в повечето случаи нещата се провалят при мен беше така.. Дали било бизнес или нещо друго. След толкова много години труд и блъскане във всякакви житейски посоки най-накрая разбрах, че нещата не стават винаги тук и сега и когато ти си решиш, ако не са правилните за теб неща. И за да го няма разочарованието е необходимо да нямаш очаквания и да имаш търпение и най-важното е да разбереш че всичко става по най-добрия за теб начин независимо какво си мислиш в момента поне аз достигнах до това нещо и при мен е така. И получавам всичко което ми е необходимо и то в точния момент нито повече нито по-малко.

Albena Vasileva

Когато нямаш очаквания, няма и разочарование. А за да нямаме очаквания, най- лесното е да кажем така: Господи, ще правя най- доброто, на което съм способен, а Ти подреди нещата така, че да е най- добре за всички. Оставям в Твоите ръце всичко. Ще следвам Духа, който се моля да ме води в Твоя път! Твоята воля да бъде! Благодаря Ти! Слава Тебе, Господи! Амин! ❤️😇🌈
31.07.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *