Рецепти за Божествена Любов/06.08.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Рецепти за Божествена Любов“ е Зависимост.

Когато сме зависимо, дали ще бъде от хора, дали цигари, алкохол или наркотици, ние всъщност проявяваме слабост и се оставяме тези зависимости да ни водят, те определят живота ни и ни карат да се чувстваме слаби. Зависимостта идва отново от ЕГОТО, то ни кара да се чувстваме добре с тези зависимостти, но всъщност ние се пристрастяваме към това привидно „Добро“, всъщност ЕГОТО ни създава Илюзията, че сме Щастливи и тук е най трудно да Проумеем, че в същност ние си Вредим и тази Зависимост ни Вреди. Да вземем Зависимост от човек. Когато се привържем към някой до толкова, че не можем да си представим живота си без него, ние всъщност си казваме – Аз съм Зависим от него, Аз не мога да бъда Щастлив без него, Аз не мога да се оправя без него и тук е всъщност момента да се замислим дали действително е така.

Много хора бъркат Зависимостта с Любов, смятаме, че Обичаме много и не можем да живеем без този човек, до толкова сме сигурни, че се кълнем в Вярност и не щем да помислим за нищо друго, но когато тази Любов започне да тежи, да ни кара да униваме и създава предпоставки за депресия, тогава трябва да се замислим – действително ли това е Любов или само Привързаност, дали просто не сме свикнали с този човек и сме станали Зависими, ако си зададем тези въпроси и се опитаме да послушаме Сърцето, ще разберем, че всъщност ние сме допуснали друг да ръководи живота ни и ние се чувстваме Неудовлетворени от това, именно заради това сме Нещастни с него. Твърде често си намираме оправдания за това, най залегналото е децата. Много се е говорило на тази тема, защо да страдат децата, но и в двата варианта те страдат. Когато сме с него и има скандали, непрекъснато сме разделени, не се разбираме, вечеряме отделно или просто обстановката е студена, децата също страдат от това, но когато се разделим и ние започнем да се съвземаме, започнем да се усещаме Уверени, ние повдигаме нашите Вибрации и това се отразява и на децата.

Много пъти Бог ни дава сигнали, че е време да се разделим с някой, защото той има Промисъл, ние да бъдем Щастливи, но ние до толкова сме станали Зависими, че не желаем да предприемем тази стъпка, това се дължи на Страха от Неизвестното, но всъщност ние не знаем какво ще бъде, а това са предположения на нашето ЕГО, то разиграва сценарии в които ние няма да можем да се справим сами, ще останем без пари, никой няма да ни вземе, особено ако сме с деца, твърде съм стар и т.н. и всичко това са ВИРТУАЛНИ СЦЕНАРИИ СЪЗДАДЕНИ ОТ ЕГОТО. Бог винаги Мисли за всички и никога не Оставя децата си да страдат, стига те да са обърнати към Него, да не са поставили преградите на Разочарованието и Загуба на желание да Вярват, че всичко ще се оправи, ако подходим с Увереност, ако се Молим за Помощ от Бог, Той ще Направи Всичко Възможно, ние да заживеем Щастливо, отново да има истински Другар до нас и нашите деца да са Щастливи, но ако изпаднем в Отчаяние и Депресия, ние сами започваме да си създаваме Негативни Егрегори, да им даваме сила с ежедневните си оплаквания, хулене, Недоволства, винене на всичко, Клетви и т.н., то тогава Бог колкото и да иска, Той не може да смогне с толкова Негативни Емоции, Той се стреми да ни Помогне, праща ни Ангели, непрекъснато ни Дава сигнали и когато ги отчетем и се обърнем с Молитви към Него, тогава постепенно ние се успокояваме и Той успява да ни Помогне.

Тази зависимост от хора заема 65% от семействата, ние живеем Нещастно, мислейки че това е нашият ПЪТ, мислейки че Бог е отредил да сме с даден човек, но не е така, може да сме били с някой, за да придобием определена опитност, за да може след това да бъдем с друг с който да сме Истински Щастливи. Много пъти съм мислил върху собствения си живот, имах брак с две деца и смятах, че това ще бъде до сетния ми дъх, но всъщност Бог е Искал да имам тези деца, защото те останаха да живеят с мен и до ден днешен и всъщност те ми дадоха сили да се справя и да продължа напред. Беше много трудно, но всичко си бе на мястото, Бог ми Даде, не една, а две работи с които печелех достатъчно пари, децата бяха Щастливи, те не страдаха от предишните ни студени Взаимоотношения, а бяха Удовлетворени, както Емоционално, така и Материално. Този пример е нагледен за това, че е възможно всичко, нищо че изглежда отчайващо, когато се разделихме децата ми бяха 6 и 3 години, бяха малки, бяха на градина, но с Помощта на Бог всичко бе прекрасно, бях Щастлив, защото Осъзнах, че всъщност Бог ме е Спасил от моята Зависимост и аз се Чувствах Истински Свободен и Удовлетворен.

Не трябва да се Страхуваме от неизвестното, когато се Уповаваме на Бог, Той се Грижи за нас и всичко се нарежда по най Добрия начин, когато сме зависими както аз от цигарите, нещата са същите, но тук вече изпитваме щастие да седнем и да изпушим с удоволствие и блаженство една цигара, но Осъзнаваме и това, че те ни вредят и независимо от това ЕГОТО успява да ни подведе, че това е хубаво. Аз ще спра цигарите когато моя организъм се насити достатъчно, винаги когато ги спрем и започнем отново, трябва да мине известен период, около година, за да може организма да се насити и да се появи силното желание отново да ги премахнем, Бог ми Помага с това и все ме успокоявам, но и не пропуска възможността да ме подложи на Изпитания с тях, те за това се появиха отново в живота ми.

Обичам Ви!❤️
6.08.2020 г


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *