Дух, Душа и Тяло/07.08.2020

Скъпи Сродни Души, днешната тема в „Дух, Душа и Тяло“ Честността като начин живот.

Тази тема е разисквана два пъти, но има неща които не сме засягали и именно тях ще разгледаме.

Честността като начин на живот, смисъла на това изречение пояснява какъв трябва да бъде живота ни когато сме в Новата Епоха. Всеки от нас трябва да бъде Честен както към себе си, така и към околните, казахме, че към Бог Честността не е нужна, защото Той е в нас и винаги ни Подкрепя във всяко наше начинание. Честност, това е Качеството което е залегнало във Новата Епоха, това Качество ще определя живота ни за напред и именно заради това е нужно още от днес да започнем да се Променяме и да бъдем Честни. Как да постигнем това, как да бъдем Честни преди всичко към самите нас, как да овладеем ЕГОТО, което ни кара да Правим Компромиси, тук на помощ идва Вярата, но не в Бог, а в Доброто, защото Бог ще ни Помогне да се Променим, но ние ако не Вярваме в Доброто, че то е нещото което да ни води и да ни тласка да се Променяме, то Бог колкото и да ни Променя, ние все ще се Отклоняваме и ще се връщаме в Ниските Вибрации. Бог винаги се Стреми да ни даде най Доброто, но често ние не чуваме или по точно не желаем да възприемем това Добро, което ни се дава, а си мислим, че друго нещо е по-добро за нас и тук разбира се Роля има ЕГОТО, което винаги се стреми Доброто да ни донесе Възгордяване или някаква полза само за нас.

Много хора започваме да не Проявяваме Добродетели, защо сме подвластни на ЕГОТО, много говоря за ЕГОТО, но то е нещото което ни е дадено от БОГ, чрез което ние да Разгръщаме себе си и Добродетелите, ТО заема голяма част от нещата които пиша. Знаем, че ЕГОТО се стреми винаги да има полза, изключително и само за нас, ТО не се интересува дали човека до нас ще е Добре от нашето Добро, но Бог винаги гледа Доброто да е за всички, Той винаги Иска всички да сме Добре, Той винаги се стреми с едно Негово Действие, да постигне максимално Добро за по-голяма група от хора, ако не успее, то значи Той се е провалил, защото Бог винаги иска всички да сме Добре. Когато Бог прецени, че някой трябва да спечели от лотарията, то значи Той разчита, че този човек с тези пари ще донесе Добро на голяма част от обкръжението му, но какво се получава в реалността. Когато спечелим пари ние се превръщаме в Егоисти, дадем някаква малка част за нещо, а другите ги скатаваме за черни дни, но всъщност точно това не трябва да правим, напротив – трябва да похарчим всичките, за да може да допуснем нови, когато Бог Вижда, че ние носим Добро на всеки около нас, Той Дава още повече пари, но ако ние се превърнем в Егоисти, Той се Разочарова, че не е постигнал, чрез това действие максимално Добро, а този човек си е навредил, Бог спира да дава Своите Дарове, за да не навреди повече. Много хора са минали по този път и много хора ще минат през това Изпитание, защото това е Изпитание за самата Душа, да запази себе си Чиста , без да се повлиява от ЕГОТО. Това е много трудно Изпитание, именно поради трудността, напълно да контролираме ЕГОТО.

Честността е израз на Добродетел не само към Бог, но и към нас самите, защото когато си Честен, ние сме Доволни от себе си, когато си Честен, изпитваш желание да го правиш постоянно, но когато свикнеш с Нечестността, то тогава нещата излизат извън контрол и започваме напълно да се оставяме на ЕГОТО да ни води. Една Нечестност води до друга, трета и така до безкрайност, всеки човек има такива примери в живота и всеки човек е изпитвал Разочарование от това, че не е постъпил Честно, това е част от Уроците, но Контрола или Осъзнатия живот трябва да ни водят единствено и само към Доброто и то Доброто което ще Помогне на повече хора, но има случаи когато сме прекалено Добри, какво се получава тогава, какво се случва когато до толкова сме Добри, че пренебрегваме себе си и както в горния пример с печалбата раздадем всичките си пари, без да мислим за самите нас. Тогава Бог е отново Недоволен, но защо е так? Когато сме прекалено всеотдайни и пропилеем всичко за другите, ние Проявяваме Неблагодарност към Бог, защото Бог ни е Дал тези пари, за да бъдем преди всичко ние добре, Той е Преценил, че ние сме заслужили този Дар и когато ние не Мислим за нас, всъщност казваме на Бог – Не желая парите, ще ги раздам на друг. Това е много тънък момент, толкова е тънък, че е неуловим, как да разберем, кога Бог ще бъде Доволен, как да постъпим по най-правилния начин, та нали Бог Иска от нас, да сме всеотдайни към другите, нали Иска да сме Единни, нали Иска да делим всичко и как така, когато разделим всичко, Бог отново е Недоволен, тук на помощ идва отново Доброто, но Добро за всички, тоест трябва преди всичко да направим Добро на нас самите, едва след това може да започнем да правим Добро на другите, защото Бог е Преценил, че ние заслужаваме да заживеем по-добре и ако ни останат, а това винаги е така, защото Бог винаги ни Подлага на Изпитания, ние може да Помогнем и на хората около нас. Бог Много Цени Честността, Той не е подвластен на ЕГО, Той не изпитва угризения, Той Вижда нашите действия, чрез Сърцето и то пречупени през Чистата МУ Божествена Любов, когато Бог усети, че ние сме Честни към самите нас, че сме доволни от Неговия Дар, то тогава Бог Продължава да Дава, именно защото ценим Неговите Дарове, именно защото нашите Дарове носят Добро и на хората около нас, именно защото ние изпитваме Добро както и той се стреми винаги да се учим на Добро. Честността е важния Елемент, за да не допускаме ЕГОТО да надделява над нас, ако сме Честни, то и Бог ще цели, ние винаги да сме Добре, но ако се Самозалъгваме, чрез Нечестността, то тогава Бог ни Подлага на Изпитания, чрез които да се Излекуваме от това наше Пагубно Поведение, каквото е Нечестността.

Обичам Ви!❤️
7.08.2020 г


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *