Причини и болести-Луиз Хей

ПРОБЛЕМИВЕРОЯТНА ПРИЧИНАНОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ:
АбцесПреповтаряне на мисли, свързвани с болки, оскърбления и отмъщение.Давам свобода намислите си. С миналото вече е свършено. Аз съм спокоен
Аденоиди, трета сливицаТъркания и кавги в семейството. Детето по някакъв начин чувства, че е нежелано и че пречи.Това дете е желано, добре посрещнато и много обичано.
Адисонова болестТежка форма на емоционално недохранване. Гняв към себе си.С любов се грижа за своето тяло, за своя ум и за своите емоции.
АкнеОтхвърляне на собствената личност. Антипатия към себе си.Аз съм божествено проявление на живота. Обичам и приемам себе си такъв, какъвто съм сега.
АлергииКъм кого сте алергичен? Отказвате се от собствената си сила.Светът е безопасен и приятелски настроен. Намирам се в безопасност. Отношението ми към живота е спокойно и естествено.
Алкохолизъм„Какъв е смисълът?“ Чувство за безполезност, вина и неадекватност. Отхвърляне на собствената личност.Живея в настоящето. Всеки момент е нов. Избирам да оценя собствената си стойност. Обичам и одобрявам себе си.
Алцхаймерова болестЖелания да се напусне планетата. Неспособност да се приема животът такъв, какъвто е.Всичко се случва в подходяща последователност във времето и пространството. През цялото време чувствам хармоничната божествена намеса.
АмнезияСтрах. Бягство от живота. Неспособност да се застъпим за себе си.Разумът, смелостта и собственото достойнство са винаги налице. Безопасно е да си жив.
АнгинаСилно убеждение, че не можете да се застъпвате за себе си и да искате това, от което имате нужда.Мое рождено право е всичките ми нужди да бъдат задоволявани. Сега с лекота и с любов искам това, което желая.
АнемияНагласа от типа „Да, но…“ Липса на радост. Страх от живота. Чувство, че не сме достатъчно способни.За мен е безопасно да изживявам радост във всички области на моя живот. Обичам живота.
– сърповидно клетъчнаУбеждението, че не сте достатъчно способен, унищожава същинската радост от живота.Това дете вдишва и изживява радостта на живота и е захранвано от любовта. Бог прави чудеса всеки ден.
Анорексия (липса на апетит)Лишаване от живот. Изключителен страх, отхвърляне, ненавист към себе си.Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм. Аз съм прекрасен точно такъв. Избирам да живея. Избирам радостта и приемам себе си.
АнусОсвобождаващ център. Сметище.Свободно и без усилия се освобождавам от онова, от което вече не се нуждая в живота си.
– абсцесГняв, свързан с онова, от което не желаете да се освободите.Безопасно е да се отпусна. Само онова, което вече не ми е необходимо, напуска тялото ми.
-болкаВина. Желание за наказание. Чувство, че не сме достатъчно способни.С миналото е свършено. Сега избирам да обичам и одобрявам себе си.
– кървенеВиж. Кървене от ануса 
– сърбежЧувство за вина, свързано с миналото. Угризение на съвестта.С любов прощавам на себе си. Аз съм любов.
– фистулаНепълно отделяне на отпадъците. Задържане на отпадъци от миналото.С любов се освобождавам от миналото. Свободен съм. Аз съм любов.
АпатияПротивопоставяне на чувствата. Умъртвяване на личното Аз. Страх.Безопасно е да чувствам. Откривам себе си за живота. Искам да изживея живота си.
АпендицитСтрах. Страх от живота. Блокиране на потока на доброто.В безопасност съм. Отпускам се и оставям живота да протича срадост.
Апетит – прекаленСтрах. Необходимост от закрила. Порицаване на емоциите.В безопасност съм. Безопасно е да чувствам. Емоциите ми са нормални и приемливи.
– липсаСтрах. Самозащита. Недоверие в живота.Обичам и одобрявам себе си. Животът е радостен и безопасен.
АртерииПренасят радостта на живота.Аз съм изпълнен с радост. Тя протича през мен с всеки удар на моето сърце.
АртериосклерозаПротивопоставяне, напрежение. Закостеняло тесногръдие. Отказ да се види доброто.Напълно открит съм за живота и радостта. Избирам да гледам на нещата с любов.
АртритЧувство, че не сте обичан. Критика, възмущение.Аз съм любов. Сега избирам да обичам и одобрявам себе си. Гледам на другите с любов.
– на пръститеЖелание да наказвате. Упреци. Чувство, че сте жертва.Гледам с любов и разбиране. Поставям всичките си преживявания в светлината на любовта.
АстмаЗадушаваща, стаена любов. Неспособност да дишаме за себе си. Безсилие. Потиснат плач.Сега за мен е безопасно да взема живота си в свои ръце. Избирам да бъда свободен.
– у малки децаСтрах от живота. Нежелание у детето да бъде тук.Това дете е в безопасност и е обичано. То е добре дошло и прието с любов.
Асфиксия (пристъпи на задушаване)Страх. Недоверие в процеса на живота, „фиксиране“ в детството.Безопасно е да порасна. Светът е сигурно място. В безопасност съм.
БезплодиеСтрах и противопоставяне на жизнения процес ИЛИ липса на нужда да се премине през родителство.Имам вяра в жизнения процес. Винаги се намирам на подходящо място и върша подходящи неща в подходящ момент. Обичам и одобрявам себе си.
БезпокойствоЛипса на доверие в протичането на процеса на живота.Обичам и одобрявам себе си и се доверявам на жизнения процес. В безопасност съм.
БезсъниеСтрах. Недоверие в процеса на живота. Чувство за вина.С любов изпращам деня и навлизам в спокоен сън, знаейки, че утрешният ден ще се погрижи за себе си
Белодробен отокКакво или кого не желаете да пуснете?С готовност се освобождавам от от миналото. Безопасно е да се отпусна. Вече съм свободен.
Болест на БрайтЧувствате се като дете, което „нищо не прави както трябва“ и „за нищо не го бива“. Провал. Загуба.Обичам и одобрявам себе си. Грижа се за себе си. Винаги съм напълно адекватен.
Болест на Иценко-КушингУмствена дебалансираност. Свръхпроизводство на смазващи идеи. Чувство, че сте победен.С любов внасям равновесие в ума и тялото си. Вече избирам мисли, които ми помагат да се чувствам добре.
Болест на ХоджкинПорицание и огромен страх от това, че „не сте достатъчно способен“. Безумна надпревара да докажете себе си, докато в кръвта ви не остане нищо от съставките, които я поддържат. Радостта от живота е забравена заради стремежа да получите одобрение.Аз съм напълно щастлив да бъда това, което съм. Достатъчно способен съм точно такъв, какъвто съм. Обичам и одобрявам себе си. Радвам се и приемам радостта.
Болка (остра)Чувство за вина. То винаги се стреми към наказание.С любов се освобождавам от миналото. Те са свободни, аз също. Сега в моето сърце всичко е наред.
Болка (тъпа и продължителна)Копнеж за любов. Копнеж за прегръдка.Обичам и одобрявам себе си. Аз съм любящ и привлекателен.
БрадавициМалки проявления на омраза. Вяра в грозотата.Аз съм любовта и красотата на живота в пълната им изява.
БронхитРазгорещена семейна среда. Кавги и крясъци. Понякога тишина.Провъзгласявам мир и хармония в себе си и около мен. Всичко е наред.
БурситПотиснат гняв. Желание да ударите някого.Любовта отстранява и освобождава всичко, различно от нея.
Буца в гърлотоСтрах. Недоверие в жизнените процеси.В безопасност съм. Вярвам, че животът съществува и заради мен. Изразявам се свободно и с радост.
Бъбреци, -проблемиКритичност, разочарование, неуспех Срам. Реакции като на малко дете.В моя живот винаги се извършват правилни божествени действия. От всяко преживяване произлиза само добро. Безопасно е да порасна.
Бял дробСпособността да се приема живота.Приемам живота напълно уравновесен
-проблемиДепресия. Скръб. Страх да приемете живота. Чувство, че не заслужавате да живеете пълноценно.Притежавам способността да приемам живота в неговата пълнота. Изживявам с любов своя живот.
Бяло течениеУбеждение, че жените са безсилни пред другия пол. Гняв към партньор.Аз създавам всички свои преживявания. Аз съм силата. Радвам се на своята женственост. Свободна съм.
БясГняв. Убеденост, че споровете се решават чрез насилие.Аз съм заобиколен и проникнат от мир и спокойствие.
ВагинитГняв към партньора Сексуална вина. Самонаказание.Другите отразяват любовта и одобрението, които изпитвам към себе си. Радвам се на своята сексуалност
Вдървеност (вцепеняване)Задържане на любовта и внимателното отношение. Умствена смърт.Споделям своите чувства и своята любов. Към всички се отнасям с любов.
Венерически болестиСексуална вина. Нужда от наказание. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни“. Злоупотреба с друг човек.С любов и радост възприемам моята сексуалност и нейните прояви. Приемам само мисли, които ме подкрепят и ме карат да се чувствам добре.
Венци    – проблемиНеспособност да изпълните своите решения. Незаинтересованост от живота.Аз съм решителен. Изпълнявам замислите си докрай и ме подкрепя любовта.
– кървящи венциЛипса на радост от решенията, които вземаме в живота си.Имам доверие, че в живота ми винаги става това, което трябва. Спокоен съм.
Виене на святНеуравновесено, разпиляно мислене. Отказваш да гледаш.Аз съм много съсредоточен и спокоен в своя живот. За мен е безопасно да съм жив и да се радвам.
ВитилигоЛипса на чувство за принадлежност. Чувствате се извън играта. Не сте един от групата.Аз съм самият център на живота и съм изцяло свързан с любовта.
ВратПредставлява гъвкавостта. Умение да се види какво има зад нас.Аз съм в хармония с живота.
– проблемиОтказ да се огледат всички страни на въпроса. Непреклонност. Липса на гъвкавост.С лекота и гъвкавост оглеждам всички страни на въпроса. Има безброй начини, по които могат да се видят и направят нещата. В безопасност съм.
– схванат вратНепреклонен инат.Безопасно е да се открият и други гледни точки.
Вродени дефектиКармични. Вие сте избрали да дойдете така. Ние избираме родителите си.Всяко преживяване е съвършено по отношение на процеса на израстването ми. Приемам състоянието, в което се намирам.
ВулваПредставлява уязвимостта.Безопасно е да съм уязвима.
Възловидни образуванияВъзмущение, неудовлетвореност и наранено его във връзка с кариерата.Освобождавам се от нагласата, предизвикваща забавяне, и сега приемам успеха
Възпаление на сливицитеСтрах. Потиснати емоции. Потиснати творчески способности.Доброто за мен сега протича свободно. Чрез мен се проявяват божествени идеи. Спокоен съм.
Възпалителни процесиСтрах. Гняв. Дразнещи мисли.Моите мисли са мирни, спокойни и съсредоточени.
Възрастови проблемиУбеждения, свързани с обществото. Остарял начин на мислене. Страх ви е да се държите естествено. Отхвърляне на настоящето.Обичам и приемам себе си на всяка възраст. Всеки момент в живота е съвършен.
ГаденеСтрах. Отхвърляне на някоя идея или преживяване.В безопасност съм. Вярвам, че процесът на живота ще ми донесе само добро.
Газове в червата, болкиВкопчаване. Страх. Несмлени идеи.Отпускам се и позволявам на живота да протича с лекота през мен.
ГангренаМрачни мисли. „Отровни“ мисли потискат радостта.Сега избирам хармонични мисли и оставям радостта да протича свободно през мен.
ГастритПродължителна несигурност. Чувство за обреченост.Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
ГлавоболияОтнемате си силата. Самокритика. Страх.Обичам и одобрявам себе си Виждам себе си и това, което върша, с очите на любовта. В безопасност съм.
ГлезенПредставлява подвижността и ориентацията.С лекота се придвижвам напред в живота.
ГлухотаОтхвърляне, инат, изолация. Какво не желаете да чуете? „Не ме безпокойте“.Слушам божествените сигнали и се наслаждавам на всичко, което мога да чуя. Аз съм в единство с всичко около мен.
ГрипОтклик на общоприети убеждения и отрицателна нагласа. Страх. Вяра в статистиката.Аз съм неподвластен на масово разпространените убеждения и ни предразсъдъците. Освободен съм от пречки и влияния.
ГръбПредставлява опората на живота.Зная, че животът винаги ме подкрепя
Гръб, проблеми  
– горна частЛипса на емоционална подкрепа. Усещане, че не сте обичан. Възпиране на любовта.Обичам и одобрявам себе си. Животът ме обича и подкрепя.
– средна частЧувство за вина. Затъване в „отпадъците“ на миналото. Не искам да те нося на гърба си!Освобождавам се от миналото. Свободен съм да се движа напред с любов в сърцето.
– долна частСтрах от парите. Липса на финансова подкрепа.Имам доверие в процеса на живота. Винаги съм осигурен с всичко, от което се нуждая. В безопасност съм
ГръбнакГъвкава опора на живота.Животът ме подкрепя.
– изкривяване на гръбнакаНеспособност да се приспособите към подкрепата, предо-ставена от живота. Страх и стремеж да се придържате към стари идеи. Недоверие към живота. Липса на цялостност. Нямате смелост да действате според убежденията си.Освобождавам се от всички страхове. Сега се доверявам на жизнения процес. Зная, че животът съществува за мен. С любов се изправям високо.
Гръбначно-мозъчен менингитОгромни разногласия в семейството. Живот в атмосфера на гняв и страх. Голямо вътрешно вълнение. Липса на подкрепа.Избирам да създам мир в ума си, тялото си и света, в който живея Всичко е наред. Аз съм обичан и се намирам в безопасност.
ГушаОмраза поради причинена болка. Чувство, че сте жертва и че срещате препятствия в живота. Неудовлетвореност.Аз съм силата и властта в своя живот. Свободен съм да бъда себе си.
Гъбички между пръстите на кракатаНеудовлетвореност от това, че не сте добре приети. Неспособност за придвижване напред без затруднения.Обичам и одобрявам себе си. Позволявам си да вървя напред. Движението е безопасно.
ГърдиПредставляват майчинството и родителските грижи.В съвършено равновесие приемам и полагам грижи.
– кисти, бучки и болезненостПрекалени майчински грижи. Прекалена закрила. Заповедническо отношение. Прекъсване на грижите.Свободен съм да бъда такъв, какъвто съм, и позволявам и на другите свободата да бъдат това, което са. За всички нас е безопасно да пораснем.
ГърлоМагистрала за себеизразяване. Канал на съзидателността.Разтварям сърцето си и възпявам радостта на любовта.
– проблемиНеспособност да се застъпите за себе си. Преглътнат гняв. Подтиснати творчески способности. Отказ от промяна.Може да се вдига шум. Изразявам се свободно и с радост. С лекота се застъпвам за себе си. Проявявам творческите си способности. Склонен съм да се променя.
ДалакНатрапчиви идеи. Обземат ви фикс-идеи.Обичам и одобрявам себе си. Имам вяра, че жизненият процес винаги ще ми помага. Аз съм в безопасност. Всичко е наред.
Детски болестиВяра в предразсъдъци, общоприети представи и лъжливи закони. Детинско поведение на заобикалящите ги възрастни.Божествена закрила и любов заобикалят това дете. Утвърждаваме умствен имунитет.
Детски параличПарализираща ревност. Желание да спрете някого.Има достатъчно за всички. Моите пълни с любов мисли създават моята свобода и това, което е добро за мен.
ДиабетКопнеж за онова, което е могло да стане. Голяма нужда от упражняване на контрол. Дълбока тъга. Не е останала наслада.Този момент е изпълнен с радост. Сега избирам да изживея сладостта на днешния ден.
ДиарияСтрах. Отхвърляне. Бягство.Приемам, усвоявам и изхвърлям в съвършена последователност. Аз съм в хармония с живота.
Дискова хернияНе чувствате никаква подкрепа от живота. Нерешителност.Животът подкрепя всичките ми мисли. Аз обичам и одобрявам себе си и всичко е наред.
ДишанеПредставлява способността да поемаме животаОбичам живота.
– дихателни проблемиОпасение или отказ да се приеме живота изцяло. Чувство, че нямате право да заемате място, а понякога дори и да съществувате.Мое рождено право е да изживея своя живот пълноценно и свободно. Аз заслужавам любов. Сега избирам да живея пълноценно.
– учестено дишанеСтрах. Противопоставяне на промяната. Недоверие в процесите на живота.Навсякъде във Вселената се намирам в безопасност. Обичам себе си и се доверявам на процесите в живота.
Душевни болестиБягство от семейството. Бягство от действителността, затваряне в себе си. Насилствено отделяне от живота.Този ум познава своята истинска самоличност и е изходна точка за съзидателността на божествената самоизява.
ЕкземаНеобуздана враждебност. Умствени изблици.Хармония и мир, любов и радост ме заобикалят и живеят в мен. Намирам се в безопасност.
ЕмфиземСтрах да приемете живота и усещане, че не го заслужавате.Мое рождено право е да живея пълноценно. Обичам живота. Обичам себе си.
ЕпилепсияУсещане, че сте преследван. Отхвърляне на живота. Усещане за голяма борба. Насилие над самия себе си.Избирам да виждам живота като вечен и изпълнен с радост. Аз съм вечен, радостен и спокоен.
Женски неразположенияОтричане от себе си. Отхвърляне на женствеността. Отхвърляне на женското начало.Радвам се на своята женственост. Харесва ми, че съм жена. Обичам тялото си.
ЖлезиПредставляват складови бази. Самостоятелни действия.Аз съм съзидателната сила в моя живот.
– проблемиЛошо разпределяне на идеите, изискващи незабавно осъществяване.Притежавам всички божествени идеи и енергичност, от които се нуждая. Тръгвам напред веднага.
– надбъбречни жлези, проблемиПораженство. Пренебрегване на грижите за себе си. Безпокойство.Обичам и одобрявам себе си. Безопасно е да се грижа за себе си.
– тимусна жлезаЖлеза, която управлява имунната система. Чувствате се нападнат от живота, „Те“ ви преследват.Моите пълни с любов мисли поддържат силна имунната ми система. И вътрешно, и външно съм в безопасност. Лекувам се с любов.
– хипофизна жлезаПредставлява контролиращия център.Умът и тялото ми са в съвършено равновесие. Аз контролирам своите мисли.
– щитовидна жлеза, проблемиУнижение. Никога не остава време да направя това, което ми се иска. Кога ли ще дойде моят ред?Придвижвам се отвъд старите ограничения и сега си позволявам да се изразявам свободно и съзидателно.
– увеличена щитовидна жлезаПрекалено разочарование, защото не можете да осъществите онова, което искате. Винаги се съобразявате с другите, а не със себе си.Възвръщам своята сила на истинското й място. Сам вземам своите решения. Аз съм удовлетворен.
ЖълтеницаВътрешни и външни предразсъдъци. Неуравновесен разум.Притежавам търпимост, състрадателност и любов, насочени към всички хора, включително и към самия мен.
Загуба на равновесиеРазпиляно мислене. Липса на съсредоточеност.Съсредоточавам се и съм в безопасност, приемам съвършенството на моя живот. Всичко е наред.
Задържане на течностиКакво ви е страх да загубите?Освобождавам се с готовност и с радост.
ЗаекванеНесигурност. Липса на самоизява. Забранено ви е да плачете.Свободен съм да се застъпя за себе си. Сега съм сигурен, че се изразявам добре. Общувам единствено с любовта.
ЗапекОтказ да се освободите от старите идеи. Затъване в миналото. Понякога скъперничество.Освобождавайки се от миналото, давам възможност на новото, свежото и жизненото да навлязат в мен. Позволявам на живота да протича през мен.
ЗатлъстяванеПредставлява защита. Свръхчувствителност.Закрилян съм от божествената любов. Винаги се намирам в безопасност.
ЗлополукиНеспособност да се застъпим за себе си. Бунт срещу властта. Вяра в насилието.Освобождавам онази нагласа в мен; която е предизвикала това. Аз съм спокоен. Аз заслужавам.
ЗъбиПредставляват решенията. 
– проблемиПродължителна нерешителност. Неспособност да „разглобите“ идеите, да ги анализирате и да вземете решение.Аз вземам своите решения въз основа на принципите на истината и спокойно се отпускам, знаейки, че в живота ми се извършват единствено правилни действия.
ИзгарянияГняв. Избухпивост. Раздразнителност.Създавам само мир и хармония в себе си и около себе си. Заслужавам да се чувствам добре.
ИзприщванеПротивопоставяне. Липса на емоционална закрила.С лекота плувам по течението на живота и на всяко ново преживяване. Всичко е наред.
ИлеитСтрах. Тревоги. „Не съм достатъчно способен“.Обичам и одобрявам себе си .Правя най-доброто, на което съм способен. Аз съм прекрасен. Спокоен съм.
ИмпотентностСексуална принуда, напрежение, чувство за вина. Общоприети убеждения. Злоба към предишен партньор. Страх от майката.Сега позволявам на цялата си сексуална сила да действа с лекота и с радост.
ИнконтиненцияОтпускане. Чувство, че губите контрол над емоциите си. Отсъствие на грижи за себе си.Грижите за самия мен имат благоприятно въздействие и върху околните. Аз съм внимателен и грижовен към себе си. Всичко с наред.
ИнфекцииНервност, гняв, раздразнителност.Избирам да бъда спокоен и хармоничен.
Инфекции на пикочните пътищаЯдосан сте на някого от другия пол или на любовник. Укорявате другите.Освобождавам се от онази нагласа в съзнанието ми, която е предизвикала това състояние. Склонен съм да се променя. Обичам и одобрявам себе си,
ИшиасДвуличие. Страх от парите и от бъдещето.Вървя към това, което е по-добро за мен. То е навсякъде и аз съм в безопасност.
Камъни в жлъчния мехурЯзвителност. Тежки мисли. Укори. Гордост.С радост се освобождавам отминалото. Животът е приветлив, а и аз съм такъв.
КандидозаСилно усещане за разпиляност. Много неудовлетвореност и гняв. Прекалени изисквания и недоверчивост в интимните връзки. Ненаситност.Разрешавам си да бъда всичко, на което съм способен, и заслужавам най-доброто в живота. Обичам и ценя високо и себе си, и другите.
КинетозаСтрах. Страх, че вие не контролирате събитията.Винаги контролирам своите мисли. В безопасност съм. Обичам и одобрявам себе си.
КистиОтново гледате стария мъчителен филм. Обръщате особено внимание на оскърбления. Мним растеж.Филмите в моя ум са прекрасни, защото аз предпочитам те да са такива. Обичам себе си.
– фиброзна кистаСилно убеждение, че не ви върви в живота. „Горкият аз“.Животът ме обича и аз го обичам. Сега решавам да го приемам пълноценно и свободно.
КиткаПредставлява движение и лекота.С всички свои преживявания се справям с мъдрост, любов и лекота.
КожаЗащитава личността ни. Сетивен орган.Чувствам, че е безопасно да бъда такъв, какъвто съм.
– проблемиНеспокойствие, страх. Стари, заровени опасения. „Застрашен съм“.С любов и с мисли за радост и мир защитавам себе си. Прощавам си миналото и го забравям. Свободен съм още в този момент.
Кожна туберколозаПредавате се. „По-добре да умра, отколкото да отстоявам правата си“. Гняв и наказание.Изказвам се в своя полза свободно и лекота. Използвам правата над собствената ми сила. Обичам и одобрявам себе си. Аз съм свободен и се намирам в безопасност.
Кокоши трънВ основата на вашите разбирания е гневът. Увеличаваща се неудовлетвореност, насочена към бъдещото.Придвижвам се напред с увереност и лекота. Имам вяра в хода на живота и се приспособявам към него.
КоликиУмствен дразнител, нетърпение. Заобикалящата среда предизвиква раздразнение.Това дете реагира само на любовта и на изпълнените с любов мисли. Всичко е спокойно.
КолитСвръхвзискателни родители. Усещане, че сте потиснат и победен. Голяма нужда от привързаност и обич.Обичам и одобрявам себе си. Аз създавам собствената си радост Избирам да бъда победител в живота.
КоляноПредставлява гордостта и егото.Аз съм гъвкав и се приспособявам лесно.
– проблемиНепреклонно его и гордост. Неспособност да се подчинявате. Страх. Липса на гъвкавост. Нежелание да отстъпите.Прошка. Разбиране. Състрадание. Аз се подчинявам и се адаптиран с лекота и всичко е наред.
КомаСтрах. Бягство от някого или нещо.Ние те заобикаляме със сигурност и любов. Осигуряваме ти пространство, в което да оздравееш. Ти си любов.
Копривна трескаСкрити малки страхове. Правите от мухата слон.Нося спокойствие във всяко ъгълче на своя живот.
Коронарна тромбозаСамота и страх. „Не ставам за нищо“. „Не правя достатъчно“. „Никога няма да успея“.Аз съм в единство с всички аспекти на живота. Вселената напълно ме подкрепя. Всичко е наред.
КостиИзразяват структурата на ВселенатаАз съм добре сложен и уравновесен.
– счупванияБунт срещу властта.В моя свят управлявам аз, тъй като аз съм единственият, който мисли с моя ум.
– деформацииУмствена подтиснатост и напрежение. Неспособност на мускулите да се опънат. Липса на умствена гъвкавост.Вдишвам живота цялостно. Отпускам се и се доверявам на процесите на живота.
КракаВодят ни напред в живота.Животът е за мен.
Крака, проблеми  
– над колянотоЗадържане на стари травми от детството.Те са направили най-доброто, на което са били способни, според разбиранията, усещанията и знанията си. Освобождавам ги.
– под колянотоСтрах от бъдещето. Нежелание да се движите.Вървя напред с увереност и радост, сигурен съм, че всичко в моето бъдеще е наред.
– пръсти на кракатаПредставляват малките подробности в бъдещето.Всички детайли сами ще се погрижат за себе си.
КрастаПорочно мислене. Позволявате на другите да „влязат под кожата ви“.Аз съм жива, любяща и радостна проява на живота. Изразявам собствената си личност.
КрупВиж Бронхит. 
КръвПредставлява радостта в тялото, протичаща свободно.Аз съм радостта на живота, която се проявява и възприема.
– проблемиЛипса на радост. Отсъствие на движение на идеи.В мен се движат свободно радостни нови идеи.
– анемичноствиж Анемия. 
– склонност към тромбообразуванеВъзпиране на потока от радост.Събуждам нов живот в себе си. Аз съм част от потока.
Кръвно налягане  
– високоНеразрешен отдавнашен емоционален проблем.С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.
– нискоНедостиг на любов в детска възраст. Пораженство. „Няма смисъл и без това няма да стане“.Избирам да живея в НАСТОЯЩЕТО, което винаги е изпълнено с радост. Моят живот е радостен.
КървенеРадостта изтича. Гняв. Но къде?Излъчвам и приемам радостта на живота в съвършен ритъм.
– от анусаЧувство на разочарование и гняв.Доверявам се на процеса на живота. В моя живот се извършват само подходящи и добри действия.
ЛакътПредставлява промяна на посоките и приемане на нови преживявания.С лекота се адаптирам към новите преживявания, новите посоки и новите промени.
ЛарингитТолкова сте ядосан, че не можете да говорите. Страх ви е да вземете думата. Възмущение от властта.Свободен съм да си поискам това, което желая. Безопасно е да се изказвам. Спокоен съм.
ЛевкемияЖестоко заглушавате вдъхновението. Има ли смисъл да го правите?Придвижвам се отвъд ограниченията на миналото към свободата на настоящето. Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм.
Лимфни заболяванияПредупреждение, че умът трябва да бъде пренасочен към съществените неща в живота Любов и радост.Сега насочвам вниманието си изцяло към любовта и радостта, които получавам от живота. Свободно възприемам живота. Умът ми е спокоен
ЛицеПредставлява това, което показваме на света.Безопасно е да бъда такъв, какъвто съм. Аз изразявам себе си.
Лош дъхГняв и мисли за отмъщение. Сходни с това преживявания.С любов се освобождавам от миналото. Избирам да изразявам гласно само любов.
Лоша миризма от устатаЛоши намерения, подло клюкарстване, нечисти мисли.Аз говоря нежно и с любов. Издишвам само добро.
Лошо храносмиланеДълбоко вкоренен страх, опасения и тревоги. Мърморене и оплакване.Възприемам и усвоявам всички преживявания спокойно и радостно.
МазолиЗакоравели представи и идеи. Материализиран страх.Безопасно е да видя и да експериментирам нови идеи и нови начини на действие. Открит съм и възприемам доброто.
МастоидитГняв и неудовлетвореност. Нежелание да чувате това, което става. Обикновено се среща у деца. Страхът влияе върху разбиранията.Божествен мир и хармония ме за обикалят и живеят у мен. Аз съм оазис на мир, любов и радост. Всичко в моя свят е наред.
МаткаПредставлява база на съзидателност.Моето тяло е мой дом.
Менопауза, проблемиСтрах от това, че вече няма да сте желана. Страх от остаряване. Отхвърляне на себе си. „Не ме бива достатъчно“.Аз съм уравновесена и спокойна при всички промени, предизвикани от жизнените процеси, и с любов благославям тялото си.
Менструация, проблемиОтхвърляш своята женственост. Чувство за вина, страх. Убеждение, че половите органи са греховни или „мръсни“.Приемам изцяло силите си на жена и възприемам всички процеси в тялото като нормални и естествени. Обичам и одобрявам себе си.
МигренаНеприязън към принудите. Отхвърляне на потока на живота. Сексуални страхове. (Обикновено онанирането ги премахва).Отпускам се в потока на живота и оставям на него да ми осигури лесно и спокойно всичко, от което имам нужда. Животът е за мен.
Множествена склерозаЗакостеняло мислене. Коравосърдечие, желязна воля, липса на гъвкавост. Страх.Избирам пълни с любов и радост мисли, създавам любящ и радостен свят. Свободен съм и се намирам в безопасност.
МозъкПредставлява компютърът, разпределителното табло.С любов управлявам своя ум.
-туморНеправилни „компютризирани“ убеждения. Инат. Отказ да се променят старите модели.За мен е лесно да програмирам отново компютъра на своя ум. Всичко в живота се променя и умът ми е вечно нов.
Мозъчен ударОтказ. Съпротива. „По-скоро бих умрял, отколкото да се променя“. Отхвърляне на живота.Животът е промяна и аз се адаптирам лесно към новото. Приемам живота  миналото, настоящето бъдещето.
Мокрещи раниПремълчани обидни думи. Обвинения.Аз създавам само радостни изживявания в моя свят, изпълнен с любов.
МононуклеозаНагласа за омаловажаване на живота. Изкарвате другите виновни. Много скрити упреци. Навик да повтаряте: „Ужасно“.Целият живот и аз сме едно. Виждам себе си в другите и обичам това, което виждам. Радвам се, че съм жив.
Морска болестСтрах. Страх от смъртта. Липса на контрол.Аз съм в пълна безопасност във Вселената, Навсякъде съм спокоен. Имам вяра в живота.
Мускулна дисторфияПрекален страх. Безумно желание да контролирате всичко и всеки. Дълбока нужда да се чувствате в безопасност. Загуба на вяра и доверие.За мен е безопасно да съм жив. Безопасно е да бъда аз. Достатъчно способен съм такъв, какъвто съм сега. Имам доверие в себе си.
НавяхванияГняв и противопоставяне. Нежелание да се придвижите в определена посока в живота си.Вярвам, че жизненият процес ще ме отведе единствено към най-доброто за мен. Спокоен съм.
Наднормено теглоСтрах, нужда от защита. Бягство от чувствата. Несигурност. Отхвърляне на себе си. Стремеж към реализация.Аз съм в хармония със своите чувства. Където и да се намирам, съм в безопасност. Обичам и одобрявам себе си.
НараняванияМалките пречки в живота. Наказване на себе си.Обичам се и се грижа за себе си. Отнасям се към себе си внимателно и с любов. Всичко е наред.
НарколепсияНе можете да се справяте. Прекомерен страх. Желание да се махнете от всичко. Не желаете да сте на това място.За закрила винаги се осланям на божествената мъдрост и напътствия. В безопасност съм.
НастинкиМного неща наведнъж. Умствено объркване и безпорядък. Дребни наранявания. Убеждения от типа: „Настивам по три пъти всяка зима“.Позволявам на своя ум да се отпусне и да съм спокоен. В мен и около мен царуват яснота и хармония
Натрупване на слуз в дебелото червоНатрупвания от стари, объркани мисли, задръстващи пътя към изхода. Затъване в лепкавото блато на миналото.Освобождавам и разсейвам сянката на миналото. Моето мислене е ясно. Спокойно и радостно живея в настоящето.
НевралгияНаказание за вина. Терзание, предизвикано от общуването.Прощавам си. Обичам и одобрявам себе си. Общувам с любов.
Неизлечими болестиНа този етап лечението не може да се осъществи чрез външни средства. Трябва да „навлезем навътре“, за да постигнем успех. Болестта идва незнайно откъде и ще се върне отново там.Всеки ден стават чудеса. Навлизам в себе си, за да се освободя от нагласата, която причинява това състояние и възприемам Божественото лечение. Тъй да бъде!
НервиТова са съобщителните ни средства. Възприемчиви осведомители.Общувам с лекота и радост.
Нервно разстройствоЕгоцентричност. Задръстване на съобщителните връзки.Откривам сърцето си и общувам само чрез любовта. В безопасност съм. Добре съм.
НервностСтрах, тревога, напрежение, бързане. Недоверие в жизнения процес.Аз съм на едно безкрайно пътешествие през вечността и разполагам с достатъчно време. Общувам със сърцето си. Всичко е наред.
НефритСвръхреакция при разочарование и неуспех.В моя живот се извършват само правилни действия. Освобождавам се от старото и приветствам новото. Всичко е наред.
НовообразуванияТаите в себе си стари оскърбления. Натрупвате възмущение.Лесно прощавам. Обичам се и ще се възнаградя с похвали.
НоктиПредставляват защита.Протягам ръка, без да се страхувам.
– гризане на ноктиНеудовлетвореност. Самоизяждане. Злоба към родител.Безопасно е да порасна. Сега сам се справям със собствения си живот с лекота и радост.
НосПредставлява собствената оценка за себе си.Признавам собствените си интуитивни способности.
– кръвотечение от носаНеобходимост от признание. Чувство, че не ви забелязват. Плачете за любов.Обичам и одобрявам себе си. Оценявам своята истинска стойност. Аз съм прекрасен.
Нощно напикаванеСтрах от родител, обикновено от бащата.Това дете се отглежда с любов, състрадание и разбиране. Всичко е наред.
ОбривРаздразнителност, свързана със закъснения. Бебешки начин да се привлече вниманието.Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм с жизнения процес.
Окосмяване в областта на половите органиСлужи едновременно и за привличане, и за прикриване. Нито децата, нито възрастните го имат. 
ОригванеСтрах. Прекалено бързо поглъщане на живота.Има време и място за всичко, което трябва да извърша. Спокоен съм
ОстеомиелитГняв и неудовлетвореност, насочени към самата структура на живота. Не чувствате подкрепа.Аз съм спокоен и се доверявам на жизнените процеси. В безопасност съм.
ОтоциЗакостеняло мислене. Обременяващи, болезнени идеи.Моите мисли протичат свободно и лесно. С лекота възприемам идеите.
Отпуснати черти на лицетоОтпуснатите черти на лицето произлизат от отпуснати мисли в ума. Възмущение от живота.Аз изразявам радостта от живота и си позволявам да се наслаждавам напълно на всеки миг и ден. Подмладявам се.
ОчиПредставляват способността да се вижда ясно  миналото, настоящето и бъдещето.Аз виждам с любов и радост.
Очи, проблемиНе харесвате това, което виждате в собствения си живот.Сега си създавам живот, на който гледам с любов.
– астигматизъмНеприятности с „Аз“-а. Страх от истински поглед към себе си.Сега желая да видя собствената си красота и величие.
– далекогледствоСтрах от настоящето.На мястото, където се намирам сега, съм в безопасност. Убеден съм в това.
– катарактНеспособност да се гледа с радост към бъдещето. Мрачно бъдеще.Животът е вечен и изпълнен с радост. Очаквам с нетърпение всеки следващ момент.
– при децатаНежелание да се вижда какво става в семейството.Сега това дете е заобиколено от хармония, радост, красота и сигурност.
– кератитНеобикновен гняв. Желание да удряте хората или нещата, които виждате.Позволявам на любовта, изпълваща собственото ми сърце, да излекува всичко, което виждам Избирам мира и спокойствието. Всичко е моя свят е наред.
– конюнктивитГняв и неудовлетвореност от това, което виждате в живота.Гледам с очите на любовта. Съществува хармонично разрешение и аз го приемам сега.
– инфекциозенГняв и неудовлетвореност. Нежелание да виждате.Освобождавам се от потребността винаги да бъда прав. Обичам и одобрявам себе си.
– кривогледствоНежелание да се види какво има навън. Противоречащи си цели.За мен е безопасно да виждам. Спокоен съм
– глаукомаКоравосърдечна неспособност за прошка. Напрегнатост поради отдавнашни обиди. Обърканост в резултат от всичко това.Виждам с любов и нежност.
– късогледствоСтрах от бъдещето. Недоверие в това, което предстои.Приемам Божествените напътствия и винаги съм в безопасност. Доверявам се на хода на живота.
– око с бял гледецСтрах да видиш настоящето.Обичам и одобрявам себе си в този момент.
ПанкреасПредставлява сладостта на живота.Моят живот е сладък
ПанкреатитОтхвърляне. Гняв и неудовлетвореност, тъй като животът изглежда е загубил своята сладост.Обичам и одобрявам себе си и само аз създавам сладостта и радостта в моя живот.
ПарализаСтрах, ужас. Бягство от някого или от дадена ситуация. Противопоставяне.Целият живот и аз сме едно. Аз съм в безопасност и съм напълно адекватен при всички ситуации.
Паркинсонова болестСтрах и огромно желание да контролирате всеки и всичко.Знам, че съм в безопасност и се отпускам. Животът е за мен и аз имам вяра в неговия ход.
Пикочен мехур, проблемиМъчително безпокойство. Придържане към стари идеи. Страх да се почувстваш свободен. Раздразнителност.Спокойно и с лекота се освобождавам от старото и приветствам новото в живота си. В безопасност съм.
ПиореяГняв, предизвикан от неспособността да вземате решения. Безразлични хораОдобрявам себе си. Моите решения са винаги съвършени за мен.
ПлачСълзите са реката на живота. Плачем от радост, от страх или когато сме тъжни.Аз съм приятелски настроен към всички свои емоции. Обичам и одобрявам себе си.
ПлешивостСтрах. Напрежение. Старание да се контролира всичко. Недоверие в процеса на животаВ безопасност съм. Обичам и одобрявам себе си. Отнасям се с доверие към живота.
ПневмонияОтчаяние. Умора от живота. Емоционални рани, на които не се дава възможност да зараснат.Свободно възприемам божествените идеи, изпълнени с дъха и разума на живота. Всеки момент е нов.
ПодаграНужда да доминирате. Нетърпение. Гняв.Намирам се в безопасност. В хармония съм със себе си и с другите.
Полови органиПредставляват мъжкото и женското начало.Безопасно е да бъда това, което съм.
– проблемиОпасения, че не ви бива достатъчно.Радвам се на живота, който намира проявление чрез мен. Аз съм съвършен такъв, какъвто съм. Обичам и одобрявам себе си.
ПомятанеСтрах. Страх от бъдещето. „Не сега, по-късно“. Неправилна преценка на времето.В живота ми винаги се осъществяват правилни божествени действия Обичам и одобрявам себе си. Всичко е наред.
Посивяване на косатаСтрес. Вяра в напрежението и големите усилия.Във всяка област от живота се чувствам удобно и спокойно. Аз съм силен и способен.
Право червоВиж Анус. 
ПрегърбеностНосите теглото на живота. Безпомощност и безнадеждност.Изправям се висок и свободен, обичам и одобрявам себе си. С всеки изминат ден животът ми става по-хубав.
Предменструален синдромДопускате объркването да ви завладее. Давате власт на външни влияния. Отхвърляне на женските процеси.Поемам отговорността за своя ум и за своя живот. Аз съм силна, динамична жена, всяка част от тялото ми функционира съвършено. Обичам себе си.
Прилошаване в автомобилСтрах. Чувство за принуда. Чувството, че си в капан.Придвижвам се е лекота през времето и пространството. Заобикаля ме само любов.
ПрипадъциСтрах. „Не мога да се справя“. Причерняване.Притежавам способностите, силата и познанията, необходими за да се справя с всичко в моя живот.
Пристрастеност (към цигари, алкохол, наркотици)Бягство от себе си. Страх. Незнание как да обичаме себе си.Сега разбирам какъв прекрасен човек съм. Избирам да обичам и да се радвам на себе си.
ПроказаПълна неспособност за справяне с живота. Отдавнашно убеждение, че не сте достатъчно способен или чист.Издигам се над всички ограничения. Аз съм божествено вдъхновен и напътствал. Любовта лекува всичко в живота
ПростатаПредставлява мъжкото начало.Приемам и се радвам на своята мъжественост.
– проблемиСтраховете, натрупани в ума, отслабват мъжествеността. Отказ. Сексуално напрежение и чувство за вина. Вяра в процесите на стареене.Обичам и одобрявам себе си. Приемам собствената си сила. Аз имам вечно млад дух.
ПсориазисСтрах от нараняване. Умъртвяване на сетивата и вътрешната същност. Отказ да се поеме отговорност за собствените чувстваОсъзнавам радостта на живота, заслужавам и приемам най-доброто от живота. Обичам и одобрявам себе си.
Разширени вениЗадържали сте се в ситуация, която ви е крайно неприятна. Обезсърчаване. Чувствате се преуморен и претоварен.Държа на истината и живея, и се движа с радост. Обичам живота и вървя свободно.
РакДълбока обида Дълготрайно негодувание. Дълбока скрита тайна или скръб, разяждаща отвътре. Съхраняване на омраза Има ли смисъл?Прощавам с любов и се освобождавам от всичко в миналото. Избирам да изпълня своя свят с радост. Обичам и одобрявам себе си.
РахитЕмоционално недохранване. Липса на любов и сигурност.Аз съм спокоен. Любовта на Вселената ме храни и поддържа.
РевматизъмЧувство, че сте жертва. Липса на любов. Постоянна горчивина ВъзмущениеАз създавам собствените си преживявания. Като обичам и одобрявам себе си и другите, преживяванията ми стават все по-хубави.
Ревматоиден артритСилни упреци към властите. Чувствате, че сте използван.Аз съм собствената си власт. Обичам и одобрявам себе си. Животът е хубав.
Ретениран мъдрецНе предоставяте достатъчно умствено пространство, необходимо за създаване на здрава основа.Откривам съзнанието си за развитието на живота. За мен има достатъчно пространство, в което да израствам и да се променям.
– раменеПредназначени са да носят радост, а не тегло.Свободен съм да се радвам.
Ръце (от китките надолу)Държат и работят. Сграбчват и стискат. Улавят и пускат. Галят. Щипят. Всички начини за справяне с изживяванията.Избирам да посрещам моите преживявания с любов, радост и лекота.
– пръсти на ръцетеПредставляват дребните неща в живота.Отнасям се спокойно към подробностите в живота.
– палецПредставлява разума и тревогите.Умът ми е спокоен.
– показалецПредставлява егото и страха.В безопасност съм.
– среден пръстПредставлява гнева и сексуалността.С моята сексуалност всичко е наред.
– безименен пръстПредставлява съюза и тъгатаОбичам и съм спокоен.
– кутреПредставлява семейството и преструвките.Аз съм самият себе си в отношенията ми с хората, с които ме среща животът.
СедалищеПредставлява силата. Отпуснато седалище  загуба на сила.Мъдро използвам силата си. Аз съм силен. Чувствам се в безопасност. Всичко е наред.
Сенна хремаЕмоционална претовареност. Страх от календара. Вяра в преследването и тормоза. Чувство за вина.Аз съм в единство с ВСИЧКИ ПРОЯВИ НАЖИВОТА Винаги съм е безопасност.
Синуси, проблемиРаздразнителност, насочена към някой близък.Обявявам, че мирът и хармонията живеят в мен и ме заобикалят непрекъснато. Всичко е наред.
Синя пъпка (карбункул, антракс)Злостен гняв, свързан с несправедливост, насочена лично към вас.Освобождавам се от миналото и позволявам на времето да излекува всичко в живота ми.
СифилисВиж Венерически болести.Решавам да бъда себе си.
СклеродермияЧувствате се незащитен и несигурен. Раздразнен сте и смятате, че другите ви застрашават. Създавате си защита.По всяко време съм божествено закрилян и се намирам в безопасност. Всичко, което върша, е правилно и ми носи любов, която приемам с радост и благодарност.
СкованостНепреклонно, сковано мислене.Притежавам достатъчна сигурност и мога да си позволя гъвкаво мислене.
СколиозаВиж Прегърбеност. 
СпазмиНапрежение. Страх. Стискане, задържане.Отпускам се и позволявам на моя ум да бъде спокоен.
Спазми на коремните органиСтрах. Спиране на някакъв процес.Доверявам се на жизнените процеси. Чувствам се в безопасност.
СПИНОтричане от себе си. Чувство за вина, свързано със сексуалността. Силна убеденост, че не съм достатъчно способен.Аз съм великолепно, божествено проявление на живота. Радвам се на своята сексуалност. Наслаждавам се на всичко, което съм. Обичам себе си.
Срамна костПредставлява защитата на половите органи.Моята сексуалност е в безопасност.
Сраснал нокътБезпокойство и чувство за вина, свъзани с правото ви да вървите напред.Мое божествено право е да поема своята посока в живота. В безопасност съм. Свободен съм.
СтавиПредствляват промените в направлението на живота и лекотата, с която се извършват те.Лесно се адаптирам към промяната Животът ми е божествено направляван и винаги вървя в правилната посока
Стичане на секрет по задната част на носоглъткатаВътрешен плач. Детински сълзи. Жертва.Разбирам и приемам, че аз съм съзидателната сила в моя свят. Сега избирам да се радвам на своя живот
СтомахПоддържа прехраната. Асимилира идеите.С лекота усвоявам живота.
– проблемиУжас. Страх от новото. Неспособност да се асимилира новото.Аз съм в синхрон с живота. Във всеки момент от деня асимилирам новото. Всичко е наред.
– киселини в стомахаСтрах. Страх. Страх. Вкопчване в страха.Дишам свободно и пълноценно, в безопасност съм. Имам вяра в процесите на живота.
Стомашна язваСтрах. Убеденост, че не сте достатъчно способен. Силно желание околните да бъдат доволни от вас.Обичам и одобрявам себе си. Аз съм в хармония със себе си. Прекрасен съм.
Студени тръпкиУмствена контракция, отдръпване и стягане. Желание да се оттеглим. „Остави ме на мира“.Аз съм в безопасност и съм защитен по всяко време. Любовта ме заобикаля и закриля. Всичко е наред.
СърбежНесъвместими желания. Неудовлетвореност. Разкаяние. Голямо желание да се махнете от това място.Спокоен съм там, където се намирам сега. Приемам това, което е добро за мен, знаейки, че моите нужди и желания ще бъдат удовлетворени.
СърцеПредставлява център на любовта и сигурността. (Виж Кръв).Сърцето ми тупти с ритъма на любовта.
– проблемиОтдавнашни емоционални проблеми. Липса на радост. Закоравяло сърце. Вяра в напрежението и стреса.Радост. Радост. С любов позволявам на радостта да изпълва моя ум, моето тяло и моите преживявания.
– сърдечен пристъпЦялата радост е изтискана от сърцето в полза на парите, служебното положение и т.н.Възвръщам радостта към центъра на сърцето си. Проявявам любов към всички и към всичко.
СъстаряванеЗавръщане към тъй наречената сигурност от детството. Изисквате грижи и внимание, форма за контрол над заобикалящите. Бягство от действителносттаБожествена закрила. Сигурност, Мир. Разумът на Вселената действа на всяко ниво на живота.
Телесна миризмаСтрах. Неприязън към себе си. Страх от другите.Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
ТенияСилно убеждение, че сте жертва и че не сте чист. Безпомощност спрямо престореното отношение на другите.Другите само отразяват добрите чувства, които имам към себе си. Обичам и одобрявам всичко, което съм.
ТестисиМъжкото начало, мъжествеността.Безопасно е да си мъж.
ТетанусПотребност да се освободите от гневни, тежки мисли.Позволявам на любовта от собственото ми сърце да ме измие и пречисти и да излекува всички части на моето тяло и моите емоции.
ТрескаГняв. Раздразнение.Аз съм спокоен и невъзмутим, проявление на мира и любовта.
ТризмусГняв. Желание за контрол. Отказ да се изразят чувстваДоверявам се на жизнения процес. Лесно ми е да поискам онова, което желая. Животът ме подкрепя.
ТрихофитияПозволявате на другите да влязат под кожата ви. Чувствате, че не сте чист и не ви бива достатъчно.Обичам и одобрявам себе си. Никой човек, място или предмет няма власт над мен. Аз съм свободен.
ТуберколозаГубите жизненост поради себичност. Силно чувство за собственост. Жестоки мисли. Отмъстителност.Като обичам и одобрявам себе си, аз създавам един радостен и мирен свят, в който живея.
Тумори„Отглеждате“ стари рани и сътресения. Трупате угризения.С любов се освобождавам от миналото и насочвам вниманието си към днешния нов ден. Всичко е наред.
УмораПротивопоставяне, скука. Липса на любов към онова, което вършите.Животът ме ентусиазира и съм изпълнен с възторг и енергия.
УстаИзразява възприемането на нови идеи и прехраната.Подхранвам се с любов.
– проблемиКонсервативни схващания.. Затворен ум. Неспособност да се възприемат нови идеи.Приветствам новите идеи и новите концепции и се подготвям да ги възприема и у своя.
УшиПредставляват способността ни да чуваме.Чувам с любов.
– болки в ушитеГняв. Нежелание да чуваме. Прекалено вълнение. Спорещи родители.Заобиколен съм от хармония. С любов слушам доброто и прекрасното. Аз съм притегателен център за любовта.
– шум в ушитеОтказ да слушате. Не чувате вътрешния си глас. Инат.Вярвам в моето Висше Аз. С любов се вслушвам във вътрешния си глас. Освобождавам се от всичко, което противодейства на любовта.
фиброзни тумори и кистиВ душата си таите обида, нанесена от ваш партньор. Удар по женското ви его.Освобождавам се от онази нагласа в мен, която е предизвикала това преживяване. В своя живот създавам само добро.
фистулаСтрах. Възпрепятстване на процеса на отпускане.В безопасност съм. Имам пълно доверие на жизнения процес. Животът е за мен.
ФлебитГняв и неудовлетворение. Обвинявате другите за ограниченията и липсата на радост в живота.Сега радостта протича свободно през мен и аз съм в хармония с живота.
ФригидностСтрах. Отричане от удоволствията. Убеждение, че сексът е вреден. Нечувствителни партньори.За мен е безопасно да се наслажда вам на собственото си тяло. Радвам се на своята женственост.
ХемороидиСтрах от неспазване на срокове. Гняв от миналото. Страх да се отпуснете. Чувство за претовареност.Освобождавам се от всичко, коепи противиречи на любовта. Има достатъчно време и място за всичко, което желая да извърша.
ХепатитПротивопоставяне на промяната. Страх, гняв, омраза. Черният дроб е седалище на гнева и отмъстителността.Умът ми е пречистен и свободен. Оставям миналото и вървя към новото. Всичко е наред.
ХернияРазрив във взаимоотношенията. Пресилване, натоварване. Неправилно насочване на творческите способности.Умът ми е внимателен и хармоничен. Обичам и одобрявам себе си. Свободен съм да бъда аз.
ХерпесШироко разпространеното убеждение в сексуалната вина и нужда от наказание. Публично опозоряване. Вяра в наказващия Бог. Отхвърляне на половите органи.Моята представа за Бога ме подкрепя. Аз съм нормален и естествен. Радвам се на своята сексуалност и на собственото си тяло. Аз съм прекрасен.
Херпес зостерОчаквате тухла да падне върху главата ви. Страх и напрежение. Прекалена чувствителност.Аз съм спокоен, понеже се доверявам на жизнения процес. Всичко в моя свят е наред.
ХипергликемияВиж Диабет. 
ХипогликемияСмазан от житейското тегло. „Има ли смисъл“?Сега избирам да направя живота си лек, спокоен и радостен.
ХодилаПредставляват способността ни да разбираме себе си, живота и другите.Разбиранията ми са ясни, склонен съм да се променям в крак с времето. В безопасност съм
– проблемиСтрах от бъдещето и от липсата на напредък в живота.Вървя напред в живота с радост и лекота.
ХолестеролЗадръстване в каналите на радостта. Страх от приемане на радостта.Избирам да обичам живота. Моите канали на радостта са отворени широко. Безопасно е да получаваш.
Хронични болестиОтхвърляне на промяната. Страх от бъдещето. Липса на сигурност.Желая да се променя и да израсна. Сега си създавам ново, безопасно бъдеще.
ХълбокПоддържа тялото в абсолютно равновесие. Важна роля при движението напред.Ура , всеки ден носи радост.
– проблемиСтрах да се направи крачка напред при вземането на важни решения. Липса на цел, към която да се стремите.Намирам се в абсолютно равновесие. Вървя напред в живота с лекота и радост на всяка възраст.
ХърканеНепреклонен отказ да се освободите от старите нагласи.Освобождавам ума си от всичко, което не носи любов и радост. Придвижвам се от миналото към новото, свежото, жизненото.
ЦелулитПрекалено вторачване в болката от ранното детство. Придържане към оскърбленията и препятствията от миналото. Трудности в стремежа да вървиш напред. Страх от избор на собствена посока.Прощавам на всички. Прощавам на себе си. Изоставям всички преживявания от миналото. Аз съм свободен.
ЦиреиГняв. Гневни изблици. Нервна възбудаИзлъчвам любов и радост. Спокоен съм.
Челюсти, проблемиГняв. Възмущение. Желание за отмъщение.Желая да променя нагласата в себе си, която предизвиква това състояние. Обичам и одобрявам себе си. В безопасност съм.
ЧерваПредставляват освобождаване от отпадъците.Лесно е да се отпусна.
– проблемиСтрах от освобождаване от старото и вече непотребното.Свободно и с лекота се освобождастарото и с радост приветствам новото.
Черен дробЦентър на гнева и примитивните емоции.Любов, мир и радост в това вярвам.
– проблемиПостоянно се оплаквате. Самозалъгвате се, като оправдавате търсенето на кусури. Угризения.Избирам да живея с широко сърце. Търся любов и я намирам навсякъде.
Черни точкиУсещане, че сте мръсен и необичан.Обичам и одобрявам себе си. Аз съм любящ и ме обичат.
ЯзвиСтрах. Силно убеждение, че не сте достатъчно способен. Какво ви разяжда?Обичам и одобрявам себе си. В хармония съм. Спокоен съм. Всичко е наред.
ЯйчнициПредставляват центрове на съзиданието. Творчество.Потокът на моята съзидателна дейност е уравновесен.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *