Дух, Душа и Тяло/21.01.2023

Скъпи Сродни Души, днес ще разискваме в „Дух, Душа и Тяло“ Себелюбие, тема която все е неразбрана и често е заблуда. Какво е да обичаш себе си, и какво е себелюбие?

Себелюбието е вид, поставяне на себе си над всеки и всичко, това означава, че ние сме единствените важни, и нищо друго не е по важно от нас, когато мислите са ни такива, то не се съобразяваме с никой и нищо, което противоречи на Любовта. Как да различим, кога сме се поставили над другите, и кога си вредим с нашите постъпки: много е лесно, ако постъпките ни водят към добро, като тук различавам възгордяването, ЕГОТО винаги иска да е добре за нас, ако помогнеш на някой, без никой да разбере, това не носи голямо удовлетворение, ако помогнеш, и се разбере от всички, които те хвалят, то тогава ни харесва, и започваме да помагаме повече, но с единствената цел да усетим отново това удовлетворение, получавайки хвалебствия от другите. Заради това, чистата помощ е рядкост, винаги търсим да получим удовлетворение от нашите постъпки, което по принцип отново е себелюбие, т.е. ако няма лично удовлетворение, ние няма да помогнем, ако помагаме, все гледаме да се възгордеем с това, пример при 99,99% от Хората, 0,01% е за Истинските Божиите Служители, дори аз се улавям, че търся вашето одобрение, макар всичко да правя с единствената мисъл да Помагам, винаги търся доказателство и одобрение от вас, то ни подържа живи, кара ни да продължаваме, но когато се вкопчим само в това, да търсим признания от другите, то тогава всичко е користно, и нищо не е Истинско, помагаме, но чакаме от другите да ни похвалят, това даване и чакане да получим нещо отсреща, е вид търговия! Чистата помощ е когато, не полочваш нищо в замяна, само тогава е Помощ, само тогава можеш да кажеш, че си подобен на Бог, че помагаш, така както Бог Помага. Уча се на това, да се приближа максимално до Бог, което също е повлияно от ЕГОТО, то взима участие във всички мой желания и борби, колкото и да се стремя да го игнорирам, не успявам на 100%, минава малко време, и отново го усещам, че е успяло да ме завладее, но Осъзнатостта е Лечение, така че успявам бързо да го парирам, за да мога да бъда сам с Бог, без участието на ЕГОТО. Трудна задача, но с постоянство си създавам Програми, които водят до Лекота в ежедневието, ако се боря с ЕГОТО по 24 часа в денонощие, както бе допреди една година, то деня щеше дами е кратък, борбата е изтощителна.

Каква е разликата, между това, да обичаш себе си и себелюбие? Ние като Материални Хора, се оприличаваме с Материята, от там материализираме израз „да обичаш себе си“, но всъщност трябва да харесваме ДЕЛАТА СИ, а не физическото ни тяло, на нас ни по харесва да се отнася за телата, личното ни пространство, свободата и времето, но всъщност трябва да харесваме това което правим! Ако носим радост на останалите, е добре, ако помагаме, ако подкрепяме, ако се стремим да бъдем като Бог, то значи делата ще ни харесат, от там ще се харесваме такива каквито сме, а не да отблъскваме хора от нас, смятайки че трябва да защитаваме личното си пространство, че никой няма право да навлиза в него, че трябва да помислим и за нас, че…, милиони изрази които съм чувал, сестра ми е пример за това, и всички тези изрази съм ги чувал от нея, захранена с позитивното мислене, което учи, че трябва да обичаш себе си физически, да казваш на своите клетки, че ги обичаш, че обичаш сърцето и очите, все изрази които са капан. Да така е, трябва да ги обичаш, но да парадираш с това, и да повтаряш мантри, е програма за себелюбие, която в момента пречи на повечето да се Обърнат Истински към бог, Програма която попречи и на нашата Богусвидна, на която обещах повече да не произнасям името и, на обществено място, тя също е захранена с позитивното мислене, което и попречи да спаси себе си, попречи и да се Слее с Бог, а да бъде поредната жертва на пагубното влияние на позитивното мислене, което внесе толкова много заблуди в нас, че само за тях няма да ни стигне този живот. Но времената се менят, Енергиите които вливат в нас са много по-интензивни, и директно се бъркат в нашите животи, изчиствайки ни чрез страдания, от това с което сме се заблудили. Лечението е при всички без изключение, едва когато се Излекуваме от поне десет Заблуди, ще усетим разликата между себелюбие и да обичаме себе си!
Винаги ми е било странно това, че гониш другите, държиш се грубо с тях, само за да се защитиш, подсигурявайки си по-голяма “независимост от обкръжението“, искаш го, но само когато си на кеф, ако не си, се дружиш грубо с тях: и този тип хора твърдят, че обичат себе си, имайки оправданието, че обичат себе си, заради това са се държали грубо, а вредата която нанасят на тях и на хората, не я усещат. Тези хора се обичат такива, сметкаджии, които да преценяват кога да са мили и кога да „обичат себе си“, кога да помагат, и кога да защитават „личното си пространство“, сметкаджийство повлияно от себелюбие. Както наша Богусвидна писа оня ден, че сага си дава сметка за някой проявления на себелюбието, всички може да се замислим, и ще стигнете до извода, че при всички ни води себелюбие, и това че сме се събрали в едно Семейство, отново е вид себелюбие, трябва винаги да сме откровени със себе си, да виждаме ясно поривите които са ни събрали, дали ще бъде страх, полза, надежда или нещо друго, има причина да се съберем, и в това няма нищо лошо, по важно е да го знаем, за да може това да ни помогне, а не да изпаднем в заблуда, която на по-късен етап да ни провали. Заради това ще напускат и други Богусвидни, за да може да останат само Истински, може да имат заблуди, но да бъдат Осъзнати, когато ги знаем, рано или късно ще ги Отработим, но ако си мислим, че заблудата е истина, то е неосъзната и приета за начин на съществуване, но не и на живот. Да живееш, значи да усещаш, да разбираш и да знаеш, какво се случва вътре в теб, не да приемаш всичко за даденост и да не му обръщаш внимание, не да се кълнеш, че никога няма да предадеш Учителя, и в следващия момент, да плюеш по него като най-голения хамалин, който сякаш никога не е бил Осъзнат, винаги е бил там долу, където всичко е материя, а Бог е далеч, ни вижда, ни чува, да плуеш някой, който ти е Помогнал, е Грях, който се Отработва, а както знаем, на днешен Етап, всичко се Отработва мигновено. Няма проблем да напуснеш нечия група, Благодари и продължи пътя, това е Мъдрост, хамалските приказки ги знаем всички, те са навсякъде около нас, те са в управата, те са в децата ни, а ние Богусвидните сме тук, за да се Учим и все повече да се Обичаме, но не телата ни, а Делата ни, в това се различаваме от повечето подобни Групи, че делата са ни светли, а не телата!

Учител Дуно Пора Парира.
Обичаме Ви!❤️
21.01.2023 г


9 коментара
 • zelma каза:

  Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://cutt.ly/R9omJXa

 • Георги Йорданов каза:

  Благодаря ти Учителю! Благодаря за разяснението. Това ме тормози от готини, но нямах обяснение. Благодаря че можем да поглеждаме във всички теми и да работи всеки там където има нужда! 🙏❤️

 • Марийка каза:

  Благодаря за посланието , Господи и Учителю, Божественото учение се оказва много сложно за разбиране и прилагане на практика, дано успеем да се справим с Ваша помощ и напътствие.

 • Албена Василева каза:

  Благодаря за всички споделени теми! Те ми помагат да се оглеждам като в огледало

 • Diana Petkova каза:

  Благодаря ви Господи и Учителю Дуно Пора Парира за Посланието което така ми навя една мъка за Вас Учителю като наш водач който винаги ни води и показва пътя по който да се развиваме като Добри Духовни личности! Знам какво може да изпитва една душа която се стреми да помага и после неблагодарностакато отплата!Нека да се учим от нашия Отец Небесен който ни Обича такива каквито сме!Господи и Учителю простете ни грешките Човешки! 🙏💛💙💜🙏

 • Лилия Иванова каза:

  Благодаря от сърце! Бъди благословен, Учителю!❤❤❤

 • Въка Андонова каза:

  С Благодарност и ЛЮБОВ Учителю !
  Това Е Важното – ИСТИНАТА !
  Какво означава Обичам Себе Си – защото съм облечена с красива и модерна дреха ?
  Не, това мен не ме удовлетворява !
  Аз живея на село и дори половината покрив на дома ни е паднал, но поиска ли ми помощ приятел , аз откликвам на момента, имало е случай в момента да ми потърсят помощ и аз да не мога да подам ръка, теглила съм кредит от банка , а напоследък и от бързи кредити и чак тогава се успокоявам .
  Дори децата ми задават въпрос – Майко, защо го правиш, аз казвам – не знам, само Въка знае, питайте нея !
  Но когато аз търсех помощ, че внучката и на година и седем месеца почина внезапно в ръцете на дъщеря ми, кой мислите ми помогна – МАЙКА БОГОРОДИЦА , тя ми проговори и ми даде МОЛИТВАТА с която да се обърна към БОГ и ЧУДОТО Дойде на мига !
  Сега се радвам не само на внучката си , но и на двете й щерки и то БЛАГОДАРЕНИЕ на МАЙКА БОГОРОДИЦА и най – Вече на БОГ!
  А и не само това , така, че БОГ е този който ни помага всеки БОЖИ Ден и му Благодаря с много ЛЮБОВ, че не Ни ИЗОСТАВЯ !
  Нека БЪДЕ МИР, ЛЮБОВ и СВЕТЛИНА по ЦЯЛАТА ЗЕМЯ !

 • Стефка Илиева каза:

  Колко много истини казваш Учителю наш!
  Благодаря ти за всяка дума !
  Казвай ни грешките,показвай ни ги,за да отработим всички недостатъци или поне повечето!
  Учителю любим,благодаря за тази тема!

 • Антина Ефтимова каза:

  Много исках да се изкажа по тази тема, както и за някои думи от които бях шокирана, но се въздържах.
  Благодаря от сърце Учителю!
  Любов и благодарност!
  💞 💞 💞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *