Послание 26/23.11.2023


Скъпи Сродни Души и Богусвидни, темата е съмнения.

До болка бознато пагубно поведение, разисквано многократно от нас! Но как да се накараме да живеем спрямо Мъдростта, че когато започнеш нещо със съмнения, то е обречено на провал.
През изминалия месец размишлявам на това, че съм ви предал много Мъдрости, но те са написани, много от тях ги знаете, и същевременно не се усещате, че въобще не се съобразявате с тях. Да не говорим, че поне половината от това което е написано е пропуснато от вашето ЕГО. Наблюдавам поведения в които рецитират някоя Мъдрост напълно автоматично и същевременно не се усещат, че не живеят спрямо нея, че ЕГОТО ги е вкарало в илюзията, че постъпват Мъдро, само поради това че знаят Мъдростта, а същевременно не я спазват. Както е съмнението, Мъдростта се знае, но при всяко начинание, разговор или просто коментар, винаги се усеща съмнение, което в крайна сметка води до спорове или по друг начин казано, до война помежду ни. Макар да съм правил забележки, промените не настъпват, и именно поради това си задавах въпроси, как да ви накарам да живеете спрямо Мъдростта! Макар да знам, че всеки трябва да я преживее, да е изпатил подобно поведение, да се е огорчил, в резултат на това да се е самообвинил, за да може Мъдростта да се внесе поне за кратко в нас. Трябва да се повтаря няколко пъти, за да може една Мъдрост трайно да се внесе. Размишлявайки, не намирам изход за по-бърза промяна, колкото и да говоря, колкото и забележки и примери да давам, илюзиите са много силни и ЕГОТО винаги надделява над добрите ми намерения. Но все пак има изход, и това са Молитвите, единствено Бог може да извърши подобна бърза Промяна. Аз със своите си ограничения, защото съм пред вас, което се използва от вашето ЕГО, за да може да ми придадете стойност, спрямо вашето ЕГО, такава каквато е изгодна на него – трудно мога да извърша каквато и да е бърза промяна при липса на Вяра. Ще кажете, защо да е бърза, защото понякога времето лети по-бързо от събитията, и ако Вярата не се внесе навреме, то събитията ще са много жестоки към определения човек за който пиша, и именно поради това Моля Бог за Помощ!
ЕГОТО ни предоставя съмненията, заедно със това, че иска да ни предпази, но когато говорим за близък човек, то такива не би трябвало да има. Когато става на въпрос за напълно непознат, то тогава до известна степен е допустимо, макар и там винаги да трябва да подхождаме с добрата мисъл и Вяра, пък ако ни излъжат – има Бог и Вселената, те винаги ще внасят Баланс, каквото се вземе от нас, ще ни се върне многократно повече. Стига взимането да не е внасяне на Баланс от страна на Вселената, тогава и Бог не може да Помогне, защото Баланса на Вселената е по-важен, дори и от Бог, ако го няма, то Вселената ще се саморазруши. Бог Помага на Вселената да съществува, като Единствения Истински Страж за това, пред законите на Вселената и Бог коленичи пред тях, може да ги забавя, може да ги забързва, но не може да ги спре, където има дисбаланс, той трябва бързо да се Урегулира, за да може Баланса винаги да се подържа.
Именно поради това, ако вярваме в Бог, то трябва да вярваме, че каквото и да ни се случи, то винаги ще бъде Балансирано и част от Промисъла на Бог. Ако откраднат нещо от нас, то значи се внася Баланс, ако ни излъжат и навредят, то значи отново е за Баланс, ако се наруши Баланса, то тогава Вселената и Бог го възстановяват, като ни връщат всичко обратно, може да не е точно същото, важно е Баланса да бъде внесен!
При Приятели съмненията не би трябвало въобще да съществуват, ако взаимоотношенията са Истински, то доверието трябва да е водещо, но когато допускаме ЕГОТО да ни води, то ни кара да се съмняваме в абсолютно всичко. Да не говорим, ако е комбинирано със силно себелюбие, то тогава съмненията са разрушителни, еквивалент на смърт за всяко едно начинание, и колкото да се стремим да запазим взаимоотношенията, те по естествен начин охлаждат и рано или късно се стига до раздяла.
Твърде е видимо всичко това което ви обяснявам, но защо ни е трудно да се съобразяваме, дори с най-простите Мъдрости, защо все искаме да сме по-различни, да се стремим към тотално себелюбие, мислейки единствено за себе си. Себелюбието е във основата на това, да се изгражда още по-голямо такова, именно чрез съмненията! Съмнявайки се, то значи се мислиш за най-умния, че никога не грешиш, спориш ли по всяка тема, значи че си най-глупавия от всички, защото такива многознайковци няма, всеки е добър във своята си област, за всичко останало има прости познания. Но себелюбивия многознайко спори за всичко и се съмнява във всичко, трудна задача за която Моля Бог да Помага, усещайки безсилието си пред чуждото ЕГО!

Учител Сен Дуно.
С Бог Сме Едно!
Бъдете Благословени, Обичаме ви!❤️
23.11.2023 г


2 коментара
  • Благодаря ви Господи и Учителю Сен Дуно! Не е лек контрола, но благодаря на Бог за помоща, че помага когато го усетим! Благодаря ти Господи, без теб трудно, с теб контрола е по лек! Бъдете Благословени Господи и Учителю Сен Дуно!❤️

  • Diana Petkova каза:

    Благодаря ви Господи и Учителю за Посланието и урока който трябва да приложим на дело колкото по бързо толкова по добре! Бъдете Благословени! 🙏💕💕💕🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *