Послание 39/06.07.2024


Засегнахме слабостите от нашето ЕГО в глобален мащаб, но по-сериозните са в микроплан, вътре в нас, започва се от малкото, за да се стигне до голямото. Ако всеки човек променя себе си само и единствено за добро, то постепенно ще създадем нов Егрегор, който да противодействия на старя, който бих нарекъл опустошителен Ураган.
Преди шест години когато започнах да говоря на Богусвидни за ЕГОТО и Вътрешна Работа, те ме слушаха и не разбираха за какво точно говоря, не можеха да усетят вътрешно, какво означава да работиш по себе си. Думите ми се потвърждават и от споделянето им, абсолютно всички казаха, че не са разбирали какво означава Вътрешна Работа. Сега всеки от тях усеща ЕГОТО, и това какво е да променяш себе си към по-добро и по-добро, започнаха да сменят старите вредни Програми от ЕГОТО, с нови по-добри, така многократно променяха мирогледи и действия, разбираха къде бъркат, и следейки се, се променят към по-добро. Най важния аспект е това; да виждаме, не само другите, но и вътре в нас, правилото да се търси проблема вътре в нас е закон, който застъпи като главен ориентир, фар който ни води и ни накара да се следим за всяко действие, мисъл и поведение. Често криввахме настрани, но когато има семейство, винаги се намира някой който чрез своя пример те вкарваше в правия път. А пътя е прав, променяйки се, ние повлиявахме и на обкръжението около нас, това не им се нравеше, всеки се чувства добре в собствения си гьол, всяко излизане извън зоната на комфорт, водеше до недоволства и съмнения, което предизвика редица съмнения, поредица от напуснали Богусвидни. Не че е така, все още не са разбрали, че това е техния Път към Бог, че техните Души са избрали по-трудния Път за Промяна, това да бъдат сред вълци, и да се стремят да бъдат добри. Когато има Обединение, както е Семейството на Богусвидни, цялата работа вътре в нас, се случва заедно с другите Богусвидни, те се карат, обиждат, проявяват негативи, но така е устроен Света, лошото е пример за другите, а когато настъпи момента, друго лошо ще научи и този който ни е Учил преди това. Всеки се променя когато е готов за това, ако зацикли на едно място, Изпитанията му стават още по-трудни, до момента на Осъзнаване и Събуждане, че е загубил всичко това което го е карало да се чувства добре и да изпитва Любов. Пропастта от съмнения го е накарало да слезе толкова надолу, че да изпита съжаление, търсейки прошка от Хората които са го Обичали и помагали да прогледне, опитвайки се да го вкарат в „Правия Път“.
Какво е „Правия Път“, тук може да говорим безкрайно много, защото всеки Път е правилен, всеки човек минава по собствен Път отреден му от Бог, но ние имаме избора по какъв начин да го минем, дали ще изберем по-трудния изпълнен с много повече Изпитания, или по-лесния, това зависи единствено от нас, ако съмненията са повече от Вярата, то неимоверно Сърцето и Душата ни избират да минем по по-трънлив Път, за да може Вярата към Бог да укрепва! Всеки Път е Правилен и води единствено към Бог, дори да бъдеш завладян от демони, това означава, че ти е отредено от Бог и това е твоя Правилен Път на към Бог!
Повечето съмняващи се защитават определена „Истина“, и тук е момента да разтълкуваме какво означава „Истина“, при условие, че всеки е прав за себе си, че всеки вярва в своята истина – то означава, че Истините са толкова, колкото са и Хората на Земята! Всеки е прав за себе си, „Истината“ може да бъде обща, но пречупвайки я през ЕГОТО на всеки един човек, тя става многолика. Другото е, че Променяйки се , ние променяме и нашия мироглед и възприятие на околния свят, това ще рече, че променяме и истината, тя е била една преди години, но сега Вярвайки, тя се е променила!
В миналото Богусвидни вярваха, че промяната в България ще настъпи чрез стачки, т.е. войни, а сега вярват, че променяйки себе си към добро, те ще променят и Хората около тях, което ще доведе до ефекта на домино, когато цяла България ще се промени, и то трайно и Истински, без илюзии и лъжи.
Да си спомним миналото, когато започна перестройката, тогава вярвахме, че промяната е за добро, вярвахме на всеки един политик, в днешно време повечето Осъзнаха, че всичко това е било Илюзия, ние вървим от лошо към по-лошо. Макар и това твърдение да е субективно, защото някой станаха по-богати от преди, което пък ги е вкарало в съвсем друга Илюзия за щастие, но основното е Вярата, че сме получили Свобода, а то се оказа робство на системата. Едни и същи мафиоти ни управляват, повечето не им вярват, макар да има още такива които да са заблудени, но както казах, всеки се Променя когато е готов. Така от една привидно добра Промяна, както рокадите в миналото в които вярвахме, че са „Истинския Път“, сега вече сме отчаяни и тази „Истина“ се трансформира в Илюзия. За всяко едно вярване или истина е така, сега вярваме в едно, но след години разбираме, че сме се заблуждавали, и Вярата ни е прераснала в отчаяние, което пък ще ни тласне към Промяна, което само по себе си е добро – по-добре е да вървим, отколкото да сме в застой!
Ще засегнем и Истинността Бог, добре познат израз, но и тук имаме многолико Вярване, т.е. многолика Истина, едни вярват повърхностно, други пък го отхвърлят, едни си мислят, че да ходят на църква е достатъчно, а други държат Бог в Сърцата си, за едни Бог е Любов, за други съдник, за едни Бог е Идол, за други, както мен, е Приятел! Една Истина с най-различни Вярвания и Истинност, и всяка една сама по себе си е Истина! Тогава, как да разберем коя е най-правилната – това е въпрос без отговор, защото Истините са толкова на брой, колкото са и Хората на Земята, за всеки един отделен Човек, Бог се явява различно усещане!
Бог и Всяка Светла Сила ни се явяват спрямо нашите Вярвания и допускания, всяко по различно явяване, което не бихме приели за Истина, би довело до вътрешен конфликт, което би могло да доведе до лудост! Именно поради това, Всички Светли Сили ни се явяват, не такива каквито са, а такива каквито си ги представяме, и всичко е Истина за дадения Етап в който се намираме, защото само след няколко десетилетия, Истините ще претърпят тотален обрат, разбирайки, че всичко това за което се борим в момента, е било единствено и само Илюзия, че въобще не се борим за нещо стойностно, а за това, сами да се поробваме и самоунищожаваме. Когато настъпи този момент на събуждане и Осъзнаване, ще разберем, че не трябва да се борим за Истини, а за Доброто, ако каузата ни е за добро, то тя неимоверно ще доведе до добра Промяна! Макар използването на думата „добро“, също да е субективно, защото доброто за един, е лошо за другия, принципа на Приемственост и Баланс ще работят безотказно, Енергиите които генерираме, не могат да се загубят, те могат единствено да се трансформират, и ние винаги ще имаме нуждата от лошо, за да се Учим на добро!

Ще обобщим всичко написано до сега, и това е, че няма „Истини“, всичко е временно, сегашната Истина е илюзията която ще осъзнаем за напред! Нишката е безкрайна, Бог е Истина, защото единствено Той може да съзре и да знае, коя Истина за този Етап е най-правилната, но тя не е константа, а нужда на сегашния Етап, а когато сме готови, то ще разберем и следващата Истина или Вяра, че вървим единствено и само към добро, че няма лошо, то е Пътя за към по-добро, че тук на земята е Училището на Бог и ние ще минем през всичките Илюзии, търсейки единствено и само Бог, защото единствено Той е Истината от която се нуждаем, не само Ние, а Цялата Вселена!

Учител Сен Дуно.
С Бог Сме Едно!
Бъдете Благословени, Обичаме ви!❤️
06.07.2024 г


3 коментара
 • ДиВен каза:

  Мисля, че егото е зависимост…
  и се „лекува“ с друга зависимост…,
  че си прав!
  Всичко е истина и тогава и няма истина е истина…
  Всички истини са път към Истината… изживявайки ги…

 • Diana Petkova каза:

  Благодаря ви Господи и Учителю за Посланието което е много поучително! Да така е но все пак се радвам че има хора сред нас който вървят към Доброто и се борят истината са излезе на яве!
  И разберем че в много случаи до сега сме грешили в пътя ни като хора който са Земни и обкръжени със илюзията на сегашното време в което живеем!Бог е единствената истина и трябва да ни е ориентир за пътя по който трябва да вървим в днешното време на напрежение в света!МИР всем! 🙏💞💞🙏

 • Diana Petkova каза:

  Благодаря ви Господи и Учителю за Посланието което е много поучително! Да така е но все пак се радвам че има хора сред нас който вървят към Доброто и се борят истината са излезе на яве!
  И разберем че в много случаи до сега сме грешили в пътя ни като хора който са Земни и обиколки със илюзията на сегашното време в което живеем!Бог е единствената истина и трябва са ни е ориентир за пътя по който трябва да вървим в днешното време на напрежение в света!МИР всем! 🙏💞💞🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *